Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2006, 06:39 PM   #31
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: Ja?ina zvuka

Quote:
Ma jesi ti u pravu, sasvim,... ali iscitaj na wikipediji kako se doslo do tih linija... pa onda uzmi u obzir da je tvoja opaska neupotrebljiva skoro sigurno za konkretan slucaj, jer (kao sto ces procitati) su krive nastale kao SREDNJA vrednost na vecem uzorku ljudi i sluze najvise za zastitu (VECEG BROJA) ljudi od buke... ali NE i svakoga pojedinacno...
Valjda i on pravi muziku za veci broj ljudi, ne za jednog pojedinacno?
SumAnuT is offline  
Old 03-10-2006, 06:49 PM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT
Valjda i on pravi muziku za veci broj ljudi, ne za jednog pojedinacno?
Naravno, samo sto u toku miksa slusa (uglavnom) sam i na svojim zvucnicima i u svojoj sobi, koju NE POSEDUJE "veci broj ljudi" koje navodis (mislim na "ne-posedovanje" njegovih zvucnika, sobe i usiju...)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 03-10-2006, 07:12 PM   #33
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Ma jesi ti u pravu, sasvim,... ali iscitaj na wikipediji kako se doslo do tih linija... pa onda uzmi u obzir da je tvoja opaska neupotrebljiva skoro sigurno za konkretan slucaj, jer (kao sto ces procitati) su krive nastale kao SREDNJA vrednost na vecem uzorku ljudi i sluze najvise za zastitu (VECEG BROJA) ljudi od buke... ali NE i svakoga pojedinacno...
Za zastitu od bude se koriste krive koje su ustanovili kosten i Van Os, za divno cudo ne mogu da nadjem dijagram nigde na netu.

To su OBRNUTE linije jednake glasnosti po osi na 1000 hz i izvedene su tako sto su sve frekvencije u jednoj oktavi sabrane u jednu jer se buka retko javlja kao ton. Te dve stvari nisu iste.

Prvo kazes da to nije za sve ljude isto, a on kaze da kada pojaca mix da se sve poremeti, ja mislim da je na njega kao i na 99,9 % ljudi ovaj zakon primenjljiv.

Dovesti u pitanje Flatcher Manson krive je isto sto i dovodjenje u pitanje frekventnog opsega ljudskog cula sluha. Odstupanja postoje ali su zanemarljiva.

Resenje koje je dao dabear je naravno odlicno, bas zbog tih stvari o kojima pricas - soba, pozicija bla bla ... ali ja ne znam da li i ko ili sta ozbiljno miksa na 30 db. Mix se radi na 80+ dB bas zbog tih anomalija ljudskog sluha.

Opet, sve te razlike koje navodis, soba slusanje, pozicija svega u sobi su vece nego razlike u flatcher manson krivoj kod njega i svih ostalih ljudi tako da one su najpreciznije od svega u ovom lancu.

Last edited by SumAnuT; 03-10-2006 at 07:16 PM.
SumAnuT is offline  
Old 03-10-2006, 07:27 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT
Za zastitu....
U pravu si!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 04-10-2006, 02:57 AM   #35
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Jačina zvuka

Quote:
Za zastitu od bude se koriste krive koje su ustanovili kosten i Van Os, za divno cudo ne mogu da nadjem dijagram nigde na netu.
Mislim stvarno, zar nismo rekli da nema politike i religije na forumu. ?ta sad kad se budisti na forumu naljute, pa ko će da ih smiri?
Dushan_S is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules