|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Moja poruka pocinje sa ..... " slazem se " ..... mislim da je to dovoljno jasno S' druge strane znam Dragan vise od 10 godina i znam da je Basista ( i multi instrumentalista ) da je aranzer ( dobar deo proslog Van Goga ) cak znam da je i DJ ... ali zaista nisam znao da je producent ( zato sam i pitao , a ne konstatovao ) Gost foruma je moj predlog ( vidjen na Gearslutzu ) gde su uglavnom producenti .... mada zasto da ne budu i muzicari ?? Istini za volju Dusane , meni je potpuno svejedno ko ce biti gost foruma , samo sam u momentu bio zatecen sa spoznajom da je covek producent .... ali zasto da ne Dragan je extremno talentovan i moze da radi bilo sta u muzici ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
xa malo ste me pretekli , upravo xtedox da dodam da bi pored standardnix producenata mogli i neki muzicari da se ubace ... cisto raznosvrstnosti malo :] aj dabear lagano u pemziju :P mada si i dalje redar :P tj dezurni ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Koliko ja znam, ako neko poznaje tematiku i učestvuje u proizvodnji jednog albuma od učestvovanja u aranžmanima do samog snimanja u tehničkom smislu pa na kraju ponekad i obrće reglere kad treba nešto sam da završi, onda ja kapiram da je producent. Tj posao producenta ne mora da ima nikakve veze sa mixingom samim, koji može i ne mora i neko drugi da obavi. Gomila albuma koje hvalimo je potpisana sa produced by ... a onda ide mixed by ... pa neko drugo ime. Nego je meni glupo da pričam o onome šta on radi ili ne radi sa obzirom da znam kako šta tretira iz svoje biografije, a da on nije tu. U krajnjem slučaju čuo sam ono što radi za sebe i bez obzira na žanr (pošto nešto je drum&bass a nešto uslovno jazzijana), mislim da je sjajno odrađeno, i da bi mnogi koje zanima upravo to famozno "producent" mogli da nauče koješta od njega. Da je striktno inženjer zvuka+producent, nije ali nije ni DaBear a nije bio ni Vlado, jel. Konačno muzičar je kod nas nejasna definicija, pokriva i one koji znaju samo da sviraju svoj instrument i to je to, i one koji znaju mnogo više o celom procesu stvaranja muzike i kompletni su, a to je jako različito, pa mi je nekako ograničavajuće i netačno da kažem za Dragana da je "Muzičar". Jeste i to. Nekako mislim da bi forumska "priča" sa njim bila mnogo korisnija zato što bi malo izašli iz dosadašnjih varijanti "Koji EQ plugin koristiš" i slično a i dalje bi pričali o samom procesu kako od zvučnog usnimka napraviti muziku koja svira zajedno. Elem kao što vidiš ponavljam se u odnosu na prethodni post ![]() Mada ionako nešto kapiram da ako ga pitamo garant će da bude u fazonu "Ma daaaaj" ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da .... ponavljas se ![]() Niti imas zelju da procitas moj post ( i jedan i drugi) niti te interesuje . Vrtis film iz svoje glave u krug ![]() Ne kapiram zasto ali nema veze ..... Pozdrav Last edited by Max; 01-10-2006 at 11:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poz!
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dodajes negativan kontekst , zato sto sve vreme insistiras da ja tvrdim da covek nije producent !!! Ja sam PITAO jer to NISAM ZNAO !!! ali hajde ako moram kao detetu ![]() 1 Kad kazem ....slazem se .... to znaci da se slazem !!! Nista drugo !!! Sve ostalo je tvoja projekcija ..... na zalost Kad kazem da je muzicar , multiinstrumentalista aranzer i DJ ( procitaj ponovo , ako si propustio ) to je mnogo vise nego muzicar ... zar ne ???? ZNam da je sve to radio , ali zaista nisam znao da je nesto producirao . NISAM ZNAO , kapiras !?!?! Znaci NEMA negativne konotacije NIGDE . Ako kazem da bi neko mogao da radi u muzici bilo sta jer mislim da je ultratalentovan ( procitaj i to ako si propustio ) jer na srpskom to znaci da si nekog uvredio ???? Uopste mi nisi jasan , Sve vreme si u fazonu kao " Znam ja da ti podjebavas , znas ti dobro Dragana " Znam ga ali STVARNO nisam cuo da je ikad radio tako nesto , a i ne moram ja sad sve da znam o njemu .I sta je onda pogresno da covek PITA !?!?!?! Kako da postavim prostije pitanje od onog koje sam postavio ? Ne vidim nikakvo omalovazavanje tu . Sa trece strane slozio sam se da i muzicari budu gosti . SLOZIO .... kapiras ??? Znaci nemam nista protiv ( i to mozes da procitas ) Kad kazem da sto se mene tice bilo ko moze biti gost ( i to pise ) ako se vi slozite .... to znaci samo TO .... i nista drugo !!!! Znaci .... kad napisem nesto , to i mislim i nista preko toga . Ako ti ne pises ono sto mislis ili mislis vise nego sto pises onda je to tvoja stvar , ja to ne radim . Ne znam kako prostije i jednostavnije da ti objasnim od ovoga . Ako budem morao opet da objasnjavam svoju poziciju stvarno cu se smoriti . Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
evo i mene...mislim, ?ao mi je ?to nisam ba? imao vremena za rumski, upravo dođoh sa turneje iz ?vajcarske...a i dogovorio sam nekoliko producentskih poslova tamo, tako da...
ne, ?alu na stranu, da sam ranije ovo vidio odma' bih vas prekinuo, jer nema svrhe diskutovati da li sam ili nisam producent. Du?ane i Max hvala na divnim riječima, i da ste me zvali za gosta, ja bih prihvatio, naravno, ali mislim kao prvo da to nije potrebno jer se i onako javljam kad god osjetim potrebu da ne?to ka?em, a kao drugo mislim da nebih pristao da odgovaram na producentska pitanja, u smislu kako ga većina ovdje do?ivljava, a to je uglavnom vezano za zvuk, kako ne?to smiksati i komprimovati...jer mislim da je potrebnije pričati o muzici na drugi način: ?ta je za nekoga muzika, koliko slu?ate kakvu muziku, za?to? Za?to pravite muziku koju pravite i ?ta u tom trenutku osjećate. Mislim da je muzika mnogo izgubila od svoje su?tine u ovom na?em vremenu, samo se rade neke komercijalne gluposti, ne?to već do?ivjeno...a meni to nije uzbudljivo. I mislim da je besmisleno raspravljati recimo o produkciji na novom Joksimoviću ili Van Goghu...jer da budem jasan i kratak ti se albumi rade samo da bi se poslije mogle svirati tezge. Tu nema ni traga o nekakvom entuzijazmu i ?elji da se ode naprijed ili da se napravi DOBRA MUZIKA... I jo? ne?to: producent nije čovjek koji je u stanju da postavi mikrofone za bubanj ili smiksa par reklama. On mora da bude podjednako kreativan kao i sam kompozitor ili aran?er. Poslu?ajte recimo trevora horna, biće vam jasno da ima fenomenalnih detalja i ideja koje sigurno nije kompozitor osmislio...I mislim da kod nas i nema ba? puno producenata...ima samo dosta ljudi koji se igraju produkcije. Mo?da se mnogi ne sla?u samnom, ali ja samo imam malo stro?ije kriterijume...U stvari, samo uporedite svjetsku produkciju sa na?om i biće vam jasno za?to tako govorim. A tehnički uslovi nemaju veze sa tim. U stvari, mi i ne mo?emo (niti treba) da se takmičimo sa svijetom....na kraju, dosta na?ih ljudi dobro prolazi vani i radi ozbiljnije stvari...Ja bih samo volio da mi ovamo postanemo manje hvalisavi i vi?e samokritični, odnosno realni. Vi?e bih volio da se posveti pa?nja MUZICI, manje poslu i tezgarenju. Iako sad neko mo?e sa pravom da me prozove da i ja sviram neke nebitne koncerte i pravim reklame, mislim da svi moji dosada?nji postovi govore o mojoj drugačijoj su?tini. I volio bih da takav utisak o meni imaju ljudi koji su me upoznali samo preko ovog foruma. pozdrav ps: ako je nekome bitno, potpisan sam kao producent ili koproducent na vi?e kompletnih ploča, na nekoliko singlova, na mnogo reklama, muzika za predstave, sound library (400 muz.minijatura, koje trenutno koristi b92 za najave, reklame, podloge....) itd...ali kad budem napravio ne?to kao "Slave To The Rhytm" -Grace Jones (producirao Trevor Horn) onda ću se zvati producentom |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
U zdravlje!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kad ce novi gost foruma? | DaBear | Predlozi i sugestije | 54 | 13-12-2009 11:19 PM |
Gost Foruma | Mogli | Predlozi i sugestije | 3 | 07-04-2005 07:10 PM |