Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-09-2006, 04:10 PM   #11
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Default Re: danas izasao CUBASE4 !!!

Quote:
Activating/Deactivating Busses
A typical issue with current virtual instruments is their audio output bussing system and how they're connected to the mixer after loading. Especially virtual samplers with multiple outputs often occupy more mixer channels than need. The VST3 interface offers the possibility to deactivate unused busses after loading and even reactivate those when needed. This cleans up the mixer and further helps to reduce CPU load.
Quote:
Routing Possibilities
Plug-ins can be connected to the host environment in many different ways: Future VST3 Instruments can have audio inputs. As an example, a synthesizer that offers a built-in vocoder will be able to directly receive an audio signal to control the effect. A VST3 plug-in may have multiple MIDI inputs at the same time.
Dovoljno za početak.
Old 21-09-2006, 04:26 PM   #12
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Ko će da se opkladi da će u Nuendu 4 biti implementiran sidechain-ing? Naravno, pod uslovom da izađe tek za 2 meseca. Toliko im dajem za rešavanje problema.
Old 21-09-2006, 04:40 PM   #13
Max
Pro Member

To mi je sve vreme nejasno ......

Uglavnom je Nuendo njihv prvenac ..... Cubase uvek prati ..... mozda je ovo probni balon ????

U svakom slucaju , puno lepih promena

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 05:00 PM   #14
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=113
lesha is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 08:25 PM   #15
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Moritz
To je list price, nikada ni jedan proizvod ne kosta tacno toliko uvek je manje, pre racunaj izmedju 700 i 800.
Juhu! uzimajući u obzir kako se ovde formiraju cene, sa 20% PDV-a i jo? 50 odsto poreza na monopol doći će to opet do 900...?alim se, nisam imao do sada prilike da kupujem za sebe, ovo će biti prvi put... pa se stidim

Ali zato su tu dobri drugari iz inostranstva i kreditne kartice...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 08:32 PM   #16
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Ali zato su tu dobri drugari iz inostranstva i kreditne kartice...
Naravno, i rodbina!!! cisto da se ne zaboravi .
Bas danas razmisljam o tome kako ni jedna jedina radnja u Srbiji ne drzi software u radnji, konkretno mislim na to zasto niko ne otvori muzicku radnju u kojoj ce neko moci da kupi npr. : Native Instr., Steinberg, E-magic, Korg, Spectrasonic, Waves...... Mozda je malo utopisticko razmisljanje ali kada bi se to pojavilo sunce bi nas ogrejalo i verovatno da bi vise ljudi razmisljalo o tome da kupi program jer ne mora da izvodi besne gliste i kojekakve gimnastike da bi nesto doneo od napolje jer ovde deru kozu...ovo je bilo u jednom dahu

Znam, sve znam i ne treba da mi se pojasnjava trenutno stanje u S(G)rbiji oko postotka legalnog softvera
Old 21-09-2006, 08:45 PM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

[quote=Moritz]

Bas danas razmisljam o tome kako ni jedna jedina radnja u Srbiji ne drzi software u radnji, konkretno mislim na to zasto niko ne otvori muzicku radnju u kojoj ce neko moci da kupi npr. : Native Instr., Steinberg, E-magic, Korg, Spectrasonic, Waves...... Mozda je malo utopisticko razmisljanje ali kada bi se to pojavilo sunce bi nas ogrejalo i verovatno da bi vise ljudi razmisljalo o tome da kupi program jer ne mora da izvodi besne gliste i kojekakve gimnastike da bi nesto doneo od napolje jer ovde deru kozu...ovo je bilo u jednom dahu

crnjak
Old 21-09-2006, 08:45 PM   #18
kejkz
banned

Ja mislim da ima u Artistu u Beogradu. Mada nisam siguran, znam da kada sam jedno i?ao i pitao imali su, u to vreme je ba? iza?ao Cubase SX 3. Sigurno ima ljudi koji to mogu da potvrde. A mogu i ja po?to idem sutra za ne?to drugo.
Sla?em se u potpunosti sa svime izrečenim. Svi se vajkaju na pirateriju, a ponuda nikakva.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 08:54 PM   #19
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Da stvar bude gora, potrebno im je (dilerima) mnogo manje para za startnu posiljku soft paketa nego za recimo buljuk Roland aranzera. Na kolicinu dobijaju popust i samim tim mogu ako nisu halavi da imaju konkurentne cene onima napolju. Nego trgovci ko trgovci uzimaj samo ono sto ide (ljuti kinez) i onda to k***njaju kako to niko nema pra da kupi i nikoga ne zanima ....odosmo u off topic al jbg mora se reci.
Npr. za Steinberg i Native Instruments nema dilera za Srbiju!!!.... ajmo deco sta cekate, limun?
Old 21-09-2006, 09:45 PM   #20
MarkoM
Traffica

ja potvrdjujem da je u artistu imao Cubase SX 03...

Ja sam ga i kupio

eto...i to najbolja cena u EU tada ...

ziveo Artist
MarkoM is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules