|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ma, bre, nisam nista lose mislio...studiostandard ovo ono...sve ja to postujem
![]() Ali poenta je da iz jamahe nema neke adekvatne zamene...za sad ![]() ziveli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Polako, pricekacemo jos malo... Jedno godinu-dve dana, pa ce izbaciti, recimo, GOLD Seriju... Od jedno 1200-1400 evra! Pa nisu ni oni naivni... cekaju da cena polovnih dodje do 700-800 evra (a vec ih je bilo i za te pare), sto ce se i desiti, pa onda... KABOOOM!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pa, ima li razlike u modelima ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Mason
|
![]() Quote:
Razlika je u tome sto PRO ima jace zvucnike... vise wat-i... neznam da li postoji razlika u jos necemu...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 26-08-2006 at 05:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
hajde kad smo sad vec kod njih koja im je cijena novo/polovno i koja je cijena ns5? mog od tetkine svastike jetrvinog brata strica zivo zanima i hoce da ih kupi, mozda...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sve sto se danas moze naci (polovno) na trzistu su NS10M. Ostali su stvarno rijetkost i lutrija je ako se negdje naleti na njih. Ta oznaka M znaci "Monitor". Ti zvucnici su napravljeni u originalu da budu kucni Hi-Fi. Kao takvi nisu bog-zna-kako prosli na trzistu, ali su se uvukli u tonske studije. Kad su to ovi u Yamahi shvatili onda su napravili neke sitne modifikacije i izbacili tu M seriju. Ova originalna serija za kucnu upotrebu se brzo prestala proizvoditi i ostala je samo M serija.
Danas se vise ne proizvode. Naveli su razlog da im je prestala proizvodnja papira koji koriste za zvucnike (onaj bijeli) To je nekakav ultra laki papir od nekog egzoticnog drveta i njega vise nema. Nisu htjeli mjenjati koncept i tako su prestali proizvoditi te zvucnike. Sad kao postoje njihovi nasljednici (MSP serija) ali koliko sam ih ja slusao oni nemaju veze s NS10. NS10 ne zvuce savrseno, ali stvarno su referenca sjajna. Ako na njima nesto dobro zvuci onda to bilo gdje drugdje dobro zvuci, makar oni sami nemaju najvisih i najnizih frekvencija, i makar im middle zvuci tvrdo. Al to je to. Ja da biram sto cu ostaviti u studiju, prije bi otpisao pult nego NS10! Njih bi zadrzao!
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
Shot je u sustini jako lepo opisao problematiku, a ja cu da dodam da je nakon tih kucnih (braon) NS10 izasao NS10M (Old Style), potom je izasao NS10M Studio koji je navodno redizajniran za horizontalno drzanje, ima izmene u skretnici (posto je proizvodjac primetio da u studijima lepe papirnate maramice preko visokotonaca), a pojavila se i ta verzija NS10M Pro, sa ojachanim zvucnicima... Mislim da sam ja negde video taj NS10M Pro, ali... nikako da se setim gde??? Moguce da je to bilo kod Lacky-ja u studiu "Pink 1"... To ce bolje Lacky da nam kaze... ne mogu da se setim, ali mislim da je tamo NS10M Pro verzija... Inace, ja bih radije ostao bez svog Tannoy Precision 8, nego bez NS10M... Mislim, lako bih kasnije kompenzovao Precision drugim kutijama... istim, slicnim, boljim... ali danas naci NS10M u dobrom stanju... uh... to je jako tesko. Ko ih ima, tesko ih prodaje. Ja sam nasao jedan savrseno ocuvani par i kupio ga, ali... to je bila cista sreca...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 27-08-2006 at 05:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
ja sam radio i na pro i na "obicnim" M kutijama, i nisam skontao nikakvu razliku u zvuku ni u glasnoci (izdrzljivosti)... osim sto su pro barem po natpisu predvidjeni da stoje uspravno... tj, natpis im je tako orijentisan da ako se poloze on stoji u krivo... a to nikako nije dobro !
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
yamaha n12 | liman021 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 02-06-2009 07:29 AM |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |
Yamaha NS10 i Yamaha HS50M | MHz | Monitoring | 8 | 01-10-2005 04:12 PM |