Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Yamaha ns 10m (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15168)

nenad 26-08-2006 01:41 PM

Yamaha ns 10m

U cemu je razlika u pomenutom modelu koji u nastavku imena ima STUDIO i koji u imenu modela ima PRO ?

Sandzama 26-08-2006 01:55 PM

Re: Yamaha ns 10m

PRO su iskljucivo za profesionalce, a STUDIO su za studente...:rotfl:

Sala mala;)

Ali te kutije trba pustiti da ponosno i zasluzeno udju u istoriju IMHO

Poz

nenad 26-08-2006 02:15 PM

[QUOTE=Sandzama]
Ali te kutije trba pustiti da ponosno i zasluzeno udju u istoriju IMHO

PUSTI IH !!!!

idekius 26-08-2006 02:19 PM

He, he... Ne bih ja jos uvek slao u istoriju NS10M, barem dok im se ne nadje adekvatna zamena ;)

Sandzama 26-08-2006 02:34 PM

Ma, bre, nisam nista lose mislio...studiostandard ovo ono...sve ja to postujem:)

Ali poenta je da iz jamahe nema neke adekvatne zamene...za sad :(

ziveli:beer:

perun 26-08-2006 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by Sandzama
Ali poenta je da iz jamahe nema neke adekvatne zamene...za sad :(

Polako, pricekacemo jos malo... Jedno godinu-dve dana, pa ce izbaciti, recimo, GOLD Seriju... Od jedno 1200-1400 evra! Pa nisu ni oni naivni... cekaju da cena polovnih dodje do 700-800 evra (a vec ih je bilo i za te pare), sto ce se i desiti, pa onda... KABOOOM!!!:rolleyes:

nenad 26-08-2006 05:20 PM

Pa, ima li razlike u modelima ?

idekius 26-08-2006 05:27 PM

Quote:

Originally Posted by nenad
Pa, ima li razlike u modelima ?

Neznam da li PRO zvuci drugacije... nisam imao priliku da ih cujem... ili mozda jesam i to nedavno??? Hmmm... nisam siguran...

Razlika je u tome sto PRO ima jace zvucnike... vise wat-i... neznam da li postoji razlika u jos necemu...

Danny Lou 27-08-2006 03:17 PM

hajde kad smo sad vec kod njih koja im je cijena novo/polovno i koja je cijena ns5? mog od tetkine svastike jetrvinog brata strica zivo zanima i hoce da ih kupi, mozda...:)

Shot 27-08-2006 05:08 PM

Sve sto se danas moze naci (polovno) na trzistu su NS10M. Ostali su stvarno rijetkost i lutrija je ako se negdje naleti na njih. Ta oznaka M znaci "Monitor". Ti zvucnici su napravljeni u originalu da budu kucni Hi-Fi. Kao takvi nisu bog-zna-kako prosli na trzistu, ali su se uvukli u tonske studije. Kad su to ovi u Yamahi shvatili onda su napravili neke sitne modifikacije i izbacili tu M seriju. Ova originalna serija za kucnu upotrebu se brzo prestala proizvoditi i ostala je samo M serija.
Danas se vise ne proizvode. Naveli su razlog da im je prestala proizvodnja papira koji koriste za zvucnike (onaj bijeli) To je nekakav ultra laki papir od nekog egzoticnog drveta i njega vise nema. Nisu htjeli mjenjati koncept i tako su prestali proizvoditi te zvucnike. Sad kao postoje njihovi nasljednici (MSP serija) ali koliko sam ih ja slusao oni nemaju veze s NS10.

NS10 ne zvuce savrseno, ali stvarno su referenca sjajna. Ako na njima nesto dobro zvuci onda to bilo gdje drugdje dobro zvuci, makar oni sami nemaju najvisih i najnizih frekvencija, i makar im middle zvuci tvrdo. Al to je to. Ja da biram sto cu ostaviti u studiju, prije bi otpisao pult nego NS10! Njih bi zadrzao!

All times are GMT +1. The time now is 05:11 PM.