|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#35 | ||||||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Najvise zbog toga da pojede buku koja ide na gore, ... a komsijina kuca ti je visa od tvog studija... pa bi mu malo smanjio buku... Quote:
Quote:
Da li mozda imas negde blizu prometan put? Zanima me kolika ti je buka tamo... ocekujem da je tiho, ali da proverim. Da ponovim, ti vec imas zidove koji nisu mnogo "zivi"... i pored termo izolacije imas i akusticku izolaciju... do neke mere, naravno... Osnovna stvar je da to mnogi moraju da urade u startu preko tvrdog zida da bi utisali povratni talas... a ti ni nemas povratni talas... ne znam da li me razumes.... Zato mislim da treba tu kucicu da sredis do te mere da udjes sa slusanjem u nju i da probas.... Ako si iskusan snimatelj, valjalo bi nesto da snimis u tom prostoru, bez ikakvih "tretmana".... cini mi se da ce to dobro da bude vec u startu... Mozda ce samo malo trebati da se doradi... i to ti preporucujem za kasnije. Quote:
Quote:
Ne treba lamperija na ceo zid. Ili barem NE na sve zidove... Sto se rezije tice, predlazem da skines onu malu pregradu za kuhinju, pod uslovom da ne nosi plafon, i da formiras mikro kuhinjicu u cosku... tu negde mozes strpati i dvosed, i stocic... nesto malo za manje ljudi.... u sobu za snimanje predlazem da ubacis opet neko sedenje... cisto da imas gde da primis goste.... videcemo. Znaci pokusaj da osmislis studio i reziju tako da svuda ima mesta da se i sedne ako treba, ali i da se moze i raditi... Ne predlazem nikakvo pregradjivanje, besmisleno je,... od necega vec skromnog, pravis minijaturno... a to je bez veze. Osnovna stvar je da ti imas vec veliki deo apsorpcije u strukturi kuce, te ako ti je okolina tiha, ne treba ti Bog zna sta... Predlazem da krenes odmah sa radom, i ne ocekujem neke drasticne potrebe za akustickim tretmanima, a i ako ih bude trebalo to ces raditi samo onda kada budes CUO sta ti to smeta... glupo je ovo raditi na pamet. Dodji sto pre do mogucnosti da tamo nesto mozes da snimas i slusas, pa mozemo da nastavimo pricu... imam neki osecaj da ce to vec u startu biti dobro ![]() pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Srecan Rodjendan Boggy ! | Bitch | Pricaonica | 48 | 06-03-2012 09:33 PM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
boggy, pomoc! | Reinhardt | Monitoring | 12 | 24-02-2008 03:28 PM |
TV i efekat 'prostora' | Nocni | Razno | 6 | 21-09-2004 09:04 PM |