|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
Postoje mnogi narodnjaci koji jos ne znaju srediti sami svoje klavijature, i zato kupuju vec provjerene stvari a to su sintovi iz DX serije sa vec nafilovanim bojama. Ja koristim Korg Pa1xPro + Yamaha V50 + Akai S5000, ali trazim jeftin Korg LE61 bash zbog semplova i zajebancije oko uchitavanja. Moze se svirka odraditi i sa kontrom na DX seriji, ali nije isto kao dobro semplovan bas, u pravu si. Opet kazem, tehnologija napreduje, i ljudi koriste sve vishe te uredjaje, te stoga nije ni chudno ne vidjeti harmoniku u bendu, kad se moze nabaviti vrhunska guerinka semplovana za Tritona!
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Neverovatno. Ja sam mislio da ce se u ovoj zemlji malo napredovati. Sviranje "kontre" na DX11 i to iskljucivo u prekomernim kvartama je bilo hit pre vise od 15 godina.
To je lepo stajalo tamnoputim muzicarima koji nisu imali pare za bolji instrument od DX11 i nisu znali sta je akord ali su im ti dvozvuci lepo zvucali ![]() Ali sad je stvarno pitanje ko je kreativniji. Totalno nepismeni likovi koji su na krsu od klavijature svirali dvozvuke jer malim prstom nisu znali gde da ubodu, ili ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Posao k'o i svaki drugi, a svako je najpametniji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Pa druze ako si zavrshio muzichku onda vjerovatno mozesh da sjednesh i da poskidash sve te akorde, i onda da sjednesh i napravish jednu harmonsku analizu. Jeste da povezivanje akorada u ciganiji nije kao u kontrapunktu, i da nema veze sa vezom, ali sama harmonija ide dobrim dijelom na dzez i u svakom sluchaju zvuchi dobro. Meni je iskreno recheno dosadno svirati narodnjake koristeci standardnu shemu I-IV-V-I (dur/mol) ili I-II-VII-I (hidjaz/hidjazkar).
![]() |
#36 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
U pravu si i ti, moze se to odraditi i sa mnogo manje harmonije, al problem je kad chujesh jednom tako neshto, hoces da izludish dok sve ne poskidash, jer zvuchi dobro
![]()
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Evo jedna baskontra na dx seriji + mrak ciganija na gitari, ja se napio kad sam prvi put chuo ovo
![]() http://www.youtube.com/watch?v=fCxKo...&search=muzika
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
Dobra svirka. Ziveli !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
I to strashno dobra, oni koji misle da su samo "dvozvuci" i prekomjerne kvarte u pitanju, pa poslushajte malo bolje harmoniju
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ne znam, a voleo bih da znam! (kontra-faza) | jammer | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 22-10-2010 07:32 PM |
Postujte topike u pravi forum | puRe | Obavestenja | 0 | 22-08-2004 12:22 PM |