Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Kako se pravi kontra (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14565)

Muzikant 07-06-2006 05:31 PM

Kako se pravi kontra

Od kojih se farbi kombinuje ona legendarna DX11 kontra?

OFF 07-06-2006 11:30 PM

Re: Kako se pravi kontra

Duga, Helois i Zorka Shabac:rolleyes:

cevap 08-06-2006 07:40 AM

Nadji negdje boju original gitare i igraj se malo s njom.

tom 08-06-2006 10:17 AM

Stavi lagani portamento...:mrgreen:

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ...

cevap 08-06-2006 11:40 PM

Na bas gitaru... za kontru.... ne stavljaj nikakve efekte, ne ide to, ako ti fali shta, dodash na mixeru. Ja iskljuchivo za baskontre koristim "suhe" boje basa. Nekad mozesh uraditi dobar bas i od Jazz Gitare, s tim da je spustish za jednu ili 2 oktave dole. Nije isti rezultat na svim klavijaturama.

Muzikant 13-06-2006 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Duga, Helois i Zorka Shabac:rolleyes:

....I malo sira, ali sto starijeg to bolje. Pa da.
Tesko je opisati zvuk recima ali mislio sam konkretno na kontru koja zvuci nekako kao zvoncici, nesto kao electric piano ili vibe (tako se zovu boje sa kojima sam pokusao). Inace cuo sam je na snimku uzivo SHABAN i KOSMAJAC, a cuo sam je i pod satrom 100 puta.
Boje gitare na Korgu Is sam probao, ali nije to to. Bas u gornjoj oktavi zvuci malo bezveze, a Jazz gitaru inace koristim i ona jedino nesto valja.

Tiki the Boyler 13-06-2006 03:12 PM

Kupi DX11 ! :cool:

cevap 13-06-2006 04:59 PM

Moze i jeftinije proci ako nabavi DX21. Ja imam dvije, i na jednoj su mi samo razlichiti basovi i neshto padova, to u sluchaju kad me zovu iskljuchivo da sviram baskontru.

DX21 je duplo jeftinija od DX11, a moze se ponekad naci bash jeftino skoro pa dzaba, na ebay-u.

OFF 13-06-2006 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by Muzikant
....I malo sira, ali sto starijeg to bolje. Pa da.
Tesko je opisati zvuk recima ali mislio sam konkretno na kontru koja zvuci nekako kao zvoncici, nesto kao electric piano ili vibe (tako se zovu boje sa kojima sam pokusao). Inace cuo sam je na snimku uzivo SHABAN i KOSMAJAC, a cuo sam je i pod satrom 100 puta.
Boje gitare na Korgu Is sam probao, ali nije to to. Bas u gornjoj oktavi zvuci malo bezveze, a Jazz gitaru inace koristim i ona jedino nesto valja.

A, objasni ti meni, sto se ti lozis na tu farbu, sta tu ima dobro?
Ozbiljno pitam, bez trunke ironije, voleo bih da shvatim. Znam o kakvoj boji pricas, meni je to u najmanju ruku bezveze

Don Solaris 14-06-2006 12:28 PM

Jel mo?e netko objasniti o čemu se ovde zapravo priča ?

:confused:

All times are GMT +1. The time now is 07:05 PM.