|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
KORG M1 mozes backup-ovati sa njegovim programom M1LibEditor.
Potrazi ga na NET-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
zatim provjeri tako sto ces promjeniti ime prvom soundu na M1, pa sad posalji natrag to sto si snimio, iz cubase-a u M1. naravno, pazi da si u M1 GLOBAL settings-u namejstio da on hoce primati sysex podatke. postoji global switch za to. i kad posaljes natrag, ako se ime tog provg sound-a promjeni natrag.. uspio si. to je to. jebiga, kao i uvijek sto kazu amerikanci .. RTFM. uzmi manual u ruke i citaj poglavlje o sysex dump. nema druge. radio sam bulk i individual dump-ove sa M3R i sa 01W bez problema. M1 ima tu opciju kao i svi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Cao Oliver,ja imam M1 kome je pokvarena ploca,mozda mozes od 2 napraviti 1 da valja. www.sotirstudio.com Pozdrav iz kraljeva
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da moze i ovako:
Cubase i Nuendo imaju onaj Device Menager.Postoje templati za razne sprave a medju njima i za,koliko se sjecam,M1.(Ima i za JV-je,Virus,razne Rolande,itd.) To je mnogo lakse od slanja Bulka jer kada jednom aktiviras svoj device(kod mene je to SC88pro) i to pridruzis MIDI tracku on ti onda daje i sve patcheve tako da ne moras usnimavati Bulk nakon toga.Sve je sejvovano sa projektom i mnogo lakse od prckanja po Rolandu(u mom slucaju).Rad je nevjerovatno laksi. To usnimavanje Sysexa u poseban track mi je uvijek islo na zivce. Valjda sam objasnio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Jes da sam promasio temu kaceci se za usnimavanje sysexa ali mislim da je korisno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |