|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Kockalone,
to se u Sonaru čuje bez ikakvog podešavanja. Čim uštekaš gitaru u muz. karticu, odmah je čuješ na zvučnicima. (Jedino ako hoćeš da ti se gitara ne čuje, onda mutiraš tu traku na koju je poslat gitarski out). Ako hoćeš da na toj traci usnimiš gitaru pritisni crveno R, i na toj traci lociraj graničnike (punch points) odakle dokle želiš da ti se snima.. i to ti je sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Zvina je u pravu. Ja sam ukratko rekao ono sto je Talino posle mnogo komplikovanije objasnio.
Smestanje traka u Folder je isto korisno kada kako rece Zvina radis bubanj, a cini ti i aranzman preglednijim. Ono sto sam ti ja napisao za grupisanje u samom mixeru vredi kada zelis da osim "solo", "mute" i "record enable" funkcije da ravnomerno i pojacavas i utisavas kanale.
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
U pravu ste ljudi lose sam procitao
Talino Znam ja da snimim i da ukljucim record BRE ![]() Al probaj da nabacis neki efekat na taj kanal na kome ti je gitara, I kad krenes da sviras cuces gitaru samo na direktnom izlazu iz zvucne a neces cuti monitoring iz sonara(drugim recima neces cuti efekat vec clean gitaru). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
a, pa nisam te ODMAH shvatio.. jer snimam direktno iz procesora (ili pak suhu gitaru, pa efekte dodajem naknadno). Efekti dodaješ u onom velikom prozoru od te trake u kojoj ćeš slušati (znači, to je desni prostor u obliku malo veće "kocke"). onda desnim klikom na taj prozor pa isključiš ili isključiš "Bypas Bin", zavisno hoćeš li da čuješ efecte ili ne.
Ako ovo nije dovoljno imaš sve o monitoringu u meniju Help/pa onda prva opcija "Help Topics"/ pa na "Search" (desno od "Index") upiši "monitoring". Daće ti se mnogo rezultata - sve tekstove u kojima se pojavljuje ta riječ. Last edited by Talino; 30-05-2006 at 10:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Sudjer
Probaj obavezno da dodješ do cda "CSi MASTER-SONAR" sa tim ćeš da savladaš sonar za 15 dana. Možda i za dve sedmice, a moguće i za pola mjeseca. ![]() Last edited by Talino; 30-05-2006 at 10:57 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
|
![]() Quote:
ja nisam pisao o onome o čemu si ti pisao. Ti si pisao o linkovanju traka, a ja o slovu M koje se stiska kad si selektovao trake (koje i dalje nisu linkovane). A iskomplikovao sam jer je kockalone nov pa nisam znao koliko zna... pa sam mu objašnjavao načine selektovanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A pratim forum nekih godinu dana pre registracije ![]() ![]() A na koji je nacin moguce doci do te knige? Imas li je ti il neko do koga je moguce doci?Probacu da je nadjem preko nekog p2p-a pa cu se javim poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Bypass bin (ili ti bajpasovanje-zaobilazenje efekata) sluzi da sam efekat ne cujes pri slusanju.A monitoring sluzi da prati zvuk koji izlazi iz sonara tako da ja cujem efekat dok snimam(ili sviram bez snimanja nebitno). E pa mene zanima kako se monitoringuje efekat a ne bajpasuje. a probao sam sa helpom nije mi pomoglo ![]() Last edited by Kockalone; 30-05-2006 at 12:41 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
nije knjiga nego CD, ?kola. Imam taj cd, nije mi problem da ga donesem do dorćola kad budem dolazio u Bg.
Na dorćolu mi ?ivi jedna prijateljica pa mogu i kod nje na kaficu malo. ![]() Do tad videću da pogledam za monitoring... ja efekte prilikom snimanja ne dodajem u sekvenceru nego na samoj kartici, na njenom mikseru. Imam emu 1820 pa tu dodam neki emuov ako mi ba? zatreba. . Last edited by Talino; 31-05-2006 at 02:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
right
![]() na kaficu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 21-08-2009 11:15 AM |
hocu jos dva kanala... | akg111 | Computer Hardware | 8 | 24-12-2007 06:00 PM |
Drum set na vise kanala i Kontakt 2 + Nuendo | Anjamen | Audio Software | 6 | 04-03-2006 05:53 PM |
CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom | ANITA | Audio Software | 26 | 20-12-2005 11:06 PM |
:: Universal Audio Solo 110 / Solo 610 :: | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 14-10-2005 04:55 PM |