|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Ako je muzika plemenita stvar, zasto smo mi muzicari na svojevrstan nacin prokleti?
Ja imam 35 godina.Secam se jos dok sam bio osnovac (7-8. razred), kada sam bio budan do 1 sat posle ponoci slusajuci "Disko susret na 33. obrtaju" na radio stanici "202".To mi je bila omiljena radio emisija u to vreme. Obrni-okreni, unazad 20-ak godina ne spavam u vreme kada spavaju normalni ljudi. Pokusao sam nekoliko puta da zaspim sa decom dok ih uspavljujem, ali sam se uvek budio izmedju 2 i 4 sata, pokusavao da zaspim i nakon pola sata ili sat vremena prevrtanja po krevetu 'ladno ustanem.Onda me hvata kriza u najgore moguce vreme;nekad 6-7, nekad 9 sati uvece. Svi moji prijatelji i familija znaju za taj moj uzasan bioritam. Sto je najgore, preko dana odspavam vrlo, vrlo retko. Mada mi nekad znaci i kad legnem u tisini 10-20 min. preko dana. Secam se (pre 15-20 godina) da sam vezbao brzo spavanje. Jedostavno, sam u krevetu ubedjivao sam sebe da moram da budem naspavan do, npr., 6 ujutru, iako legnem u 03!!! Cini mi se da mi je to kao mladjem uspevalo. Mnogo sta mi je bolje uspevalo kao mladjem... ![]() Smatram sebe vrlo kompetentnim da komentarisem ovu neobaveznu temu. Tvrdim da godine takvog zivota donose niz ozbiljnih i losih posledica. Ja sam (opet kao dosta mladji) vazio za osobu koju malo sta moze da istera iz takta - sad je suprotno. Imam podocnjake za trojicu. Vadi me dosta sto sam mladolik, iako imam jedan brak iza sebe i cetvoro dece (sinovi, da se ujedno i preporucim ![]() Visok sam oko 1.75 m i 70kg (+- 2 kg). Obozavam sport, ali nemam vremena, a ni snage da se njime bavim, umeren sam pusac i konzument piva i redje vina. A, sad ide ono glavno: Sa tom telesnom konfiguracijom ja imam povisen holesterol, i to ne malo! Hranim se zdravije nego kompletno moje okruzenje ( od skoro sam apsolutno iz jelovnika izbacio sve sto je nezdravo masno). Bio sam mesec dana na terapiji lekom Sortis, a moracu po svoj prilici jos toliko, jer vrednosti nisu svedene u granice normale.Kod mene je ukupan holesterol bio 8.92 i LDL hol. 6.78. Nakon mesec dana terapije + redukovana ishrana - 7.65 i 5.63. vrednosti treba da budu ispod 5.7 i 3.9 . Necu da "solim pamet" nikome, ali iskreno preporucujem svakome, ko godinama menja noc za dan, da uradi preventivne analize holesterola i glukoze u krvi. Uzrocnik tome moze da bude i poremecaj metabolizma, sto svakako moze da donese i dugogodisnji neuredan zivot. Da ne zaboravim - Sortis inace spada u grupu lekova koji se daju i ljudima kod kojih je konstatovana eventualna opasnost od akutnog infarkta miokarda! Tako su mi objasnili u apoteci. Ima niz mogucih losih dejstava primene tog leka. Vezano za jetru, impotenciju,... Meni je moj lekar preporucio dosta seksa i ostalih umerenih fizickih aktivnosti da bih mogao da zaspim na vreme. ![]() Interesantno... Za ovih 35 godina to mi jos nije palo na pamet! Bas cu da probam! ![]() 'Ajd, u zdravlje svima! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|