![]() |
spavanje
Kad i koliko spavate?
Vec skoro 15 godina lezem u 5 ujutro i ustajem u podne. Poslednjih mesec dana sam okrenuo, tako da lezem u ponoc a ustajem u 7. Ovo je pravo osvezenje; dan mi traje duze i mnogo se bolje i efikasnije radi nego nocu. Kakva su vasa iskustva? |
Re: spavanje
moram da priznam da "bolujem" od iste bolesti.. definitivno nesto mora da se preduzme..
|
Isti problem vec 10 godina!Pokusavam da se izborim sa njim,ali slabo ide!:banghead:
|
Evo još jedan bolesnik da vam se pridruži. :D
|
Povecerje u 2-3h,a ustajanje u 6h:closedey: i vjecito pospan..Nedeljom odvalim nekih 8-9 sati,ali sam tad ko slomljen,boli glava,ledja..fujj.
|
Uspješno prebrodio tu bolest... Sad uglavnom liježem prije ponoći, a ustajem oko sedmice! Milina... :cool:
|
Zaspim malo prije ponoci,budim se u pol sedam-sedam vec godinama,ali mi to nije dovljno i opce se ne osjecam svjeze,odmorno i orno.Drugacije ne mogu,jer imam obaveza i ovo je jedini nacin da ih zbavim,a da mi pri tom ostane i slobodnog vremena,koje onda zapravo iskoristim na nacin da krmim pred televizijom,jer sam nakon dana umoran i malo mi se toga da radit.Ako hocu svirati i snimati,nuzno moram neke obveze zapostaviti,nemoguce mi je kvalitetno uskladiti i jedno i drugo.
|
od mature vodim slican ritam zivota, koji je izmedju ostalog, rezultirao i dodavanjem nekih 30ak kilograma telesne mase, kao i prvim simptomima srcanih tegoba (tahikardije i sl). Od prosle nedelje radim na jednoj BG televiziji sa radnim vremenom od 10h ujutru, i trebalo mi je par dana da se priviknem, od kojih je krucijalna promena usledila kada sam prestao da popodne posle rucka "nadoknadjujem" san... Uspevao sam da zaspim pre 02 izjutra sto bi me cinilo znacajno sposobnijim za ustajanje u 09:30.
Pre toga... neretko bi mi se desavalo (a narocito u periodu od nove godine naovamo, kada je ponestalo posla), da ostanem budan i do 7-8 izjutra, posle cega bi se budio tek oko 16h.. uzasan osecaj.. i VEOMA nezdravo! |
Moja protekla dva "dana":
26 sati budan -> 14 sati spavanja -> 22 sata budan -> 10 sati spavanja Ne valja, definitivno. :( |
sinoc legao posle 2, danas ustao bez pomoci alarma u 9.45, definitivno se bolje osecam :D
mogu ja to jos i bolje ;) |
All times are GMT +1. The time now is 01:08 PM. |