Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2006, 06:34 PM   #11
Bruguerra
Junior Member

Default Re: Pesmica

Svidjaju mi se sve tri pjesme,malo me podsjećaju na Placebo.Kaj se produkcije tiče na prvoj mi je bas dosta nerazumljiv,a mislim da je možda i vokal za nijansu pretih.Na druge dvije pjesme je dosta lošija produkcija,ima previše visokih.Ako se zanemare te neke produkcijske greške,imaš odlične tri pjesme.

Last edited by Bruguerra; 05-05-2006 at 06:36 PM.
Bruguerra is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 07:05 PM   #12
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Ne, dobar mu je akcenat, ali mislim "sindrom" engleskog jezika (ni ja nisam izuzetak), ne bi bilo loshe da to peva na jeziku razumljivom vecini na ovim prostorima. To bi onda bio pravi pogodak. Komentar mog brata je "ovo je bolje od 99% stvari koje se vrte u Dodatnom Ubrzanju".
Isti komentar i za drugu mix stvar.
Old 05-05-2006, 07:21 PM   #13
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
Ne, dobar mu je akcenat, ali mislim "sindrom" engleskog jezika (ni ja nisam izuzetak), ne bi bilo loshe da to peva na jeziku razumljivom vecini na ovim prostorima. To bi onda bio pravi pogodak. Komentar mog brata je "ovo je bolje od 99% stvari koje se vrte u Dodatnom Ubrzanju".
Isti komentar i za drugu mix stvar.
Slazem se za engleski...ali ....na zalost i ja sam indoktriniran takvim izborom kao i Sale (autor pesama )...mada, kod njega je trenutno sasvim za ocekivati da peva na engleskom jer zivi u Kanadi.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 10:18 PM   #14
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Re: Pesmica

To je vec druga stvar ako zivi tamo i radi za to isto trziste. Sve u svemu ovo je stvarno dobro, izuzimajuci produkciju koja uvek moze da se popravi. Ipak je muzika ta koja odredjuje dobro-lose.
Old 06-05-2006, 07:18 AM   #15
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Prva stvar je vi?e nego odlična.Produkcijski bi razjasnil bas gitaru(dodal midlove,skinul baseve i prilagodil volumen),za nijansu sti?al dobo? i za nijansu podigel fus.Vokal mi nije lo?,nit mi je pretih.Jedna od boljih stvari u posljednje vrijeme.Druge dvije su mi produkcijski puno lo?ije,tak da nisu na mene ostavile neki poseban dojam.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 07:59 AM   #16
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by zoolander
Prva stvar je vi?e nego odlična.Produkcijski bi razjasnil bas gitaru(dodal midlove,skinul baseve i prilagodil volumen),za nijansu sti?al dobo? i za nijansu podigel fus.Vokal mi nije lo?,nit mi je pretih.Jedna od boljih stvari u posljednje vrijeme.Druge dvije su mi produkcijski puno lo?ije,tak da nisu na mene ostavile neki poseban dojam.
Da jos jednom napomenem za druge dve koje sam postovao ...... poprilicno su ostecene i mp3 kompresijom da bi bile manje za download.
Old 07-05-2006, 02:31 AM   #17
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Bubanj bi morao mnogo vishe da dishe... Noga u najmanju ruku cudno zvuci i u zivotu ne bi rekao da je semplovan bas bubanj... ride isto, previsi "isti" i "quantized", prelazi tupavi bez sustaina.. al ok, to je bfd

a generalno, sve je malo boxy sounding, vokalu treba "air" i da se pojaca i jos malo kompresuje, gitare mlake.. pretpostavljam da je snimao preko line in i guitar rig ili nesto sl... prokdu je dobro primetio, onaj wah uopste ne zvuci kao wah i iritantno zvuci..

a pesma je skroz ok i fazonski mi se dopada
kVu is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 04:27 PM   #18
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Slazem se za engleski...ali ....na zalost i ja sam indoktriniran takvim izborom kao i Sale (autor pesama )...mada, kod njega je trenutno sasvim za ocekivati da peva na engleskom jer zivi u Kanadi.
Ma to u redu. Ali malo dikcije, i malo jasnoće, nagla?avanja suglasnika itd. Konačno zvuči kao da peva mrljavo i jako tiho pa posle napiči kompresor da bi sebe izvukao napred.
?to se tiče ove 2 in 1 pesme, one su manje re?ene aran?manski. Sad kad ima vi?e pesama vidi se da ima neke zajedničke probleme. Prvo, harmonski su mu slične pesme, harmonije se stalno slično menjaju, tipa svakih 2 takta sledeća i tako u svakoj pesmi, mogao bi nekad da doda i neki detalj... Pesmama fale detalji, stanke prekidi, sitnice, ?tosevi. Dinamika ne postoji u ove dve, stalno je sve gore, on slično peva na refrenu i u strofi, gitare sviraju slične stvari itd. Malo je jednolično. Te?i da pravi slične melodije pevanja i da koristi slične harmonije. Jedna pesma je tipa Am F Am F a onda sledeća isto ali naopako F Am F Am. Muzikalana je i negde emotivno oseća ?ta treba da se desi i kakvu atmosferu ?eli, i ?to se toga tiče blizu je, ali ni jedna pesma nije dovedena do faze u kojoj bi neko ?eleo da je čuje vi?e puta (mislim na prosečnog slu?aoca). Konačno fali mu "Hook" u bilo kojoj od pesama. Tj, pesme su kao strofa predrefren kombinacije, i nigde jakog refrena ili jake teme melodijski, to čini da ne?to bude hit.
Vokal gore, hatove dole, gitare malo dole. Ona prva je bolja od one dve, ne po tome ?to je su?tinski sama pesma bolja, nego je jednostavno aran?man sređeniji.
Ona stanka pre drugog refrena u prvoj od ove dve pesme je nelogična i nema smisla na tom mestu, trebalo bi po nekoj logici da ide posle drugog refrena a ne pre.
Ako već ?eli da ostavlja ovakve refrene koji su malo amorfni, onda mora da ih ojača dupleksima, da snimi backing vokale, donju oktavu ili ne?to nalik tome, ali u svakom slučaju bi trebalo da poradi na tome da svaka pesma bude unikatnija. Sličan mu je svuda tempo, ritmička podela kako se smenjuju harme, slično su mu ritmički i melodijski pravljene fraze pevanja. Recimo bez ikakvih problema mo?e da se uzme strofa iz one prve pesme, deo strofe iz prve od ove dve i onda doda refren iz treće i napravi nova pesma, a to znači da ne?to nije u redu. Konačno on je tamo, a tamo je konkurencija u?asna. Bitno je da razmi?lja ?ta to čini pesmu hitom, a da on to nema u pesmama, i da radi na tome.

To je to!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 05:41 PM   #19
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Ima Dule u tvojoj prici pomalo istine, mada za druge dve tesko da bi takve zamerke mogle da stoje bas izricito.Prvo obe pesme imaju ,da tako kazem flow, i nesto od post grunge forme koja u prvom redu insistira na lepoti linija vokala, a ja mislim da su Saletove odlicne( a i iskreno kod nas nisam cuo nijedan bend koji bi mi zvucao u tom smislu svetskije)....drugo sto se harma tice...nigde to nije klasicno okretanje jednostavnih akorada bez debelo naglasenih pozadinskih linija koje daju draz i vezuju linije pevanja sa delovima bez vokala.Sto se tice refrena, po meni ih ima i jeste da harmonijski ne izlaze iz neke zadate matrice strofa ali definitivno dizu i covek prosto moze da oseti novi visi nalet energije.Ovo je ipak vise neka FooFighters filosofija, tako da neki reper forme i logike same pesme pre treba traziti u bendovima takvog tipa.
Old 07-05-2006, 06:25 PM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Ima Dule u tvojoj prici pomalo istine, mada za druge dve tesko da bi takve zamerke mogle da stoje bas izricito.Prvo obe pesme imaju ,da tako kazem flow, i nesto od post grunge forme koja u prvom redu insistira na lepoti linija vokala, a ja mislim da su Saletove odlicne( a i iskreno kod nas nisam cuo nijedan bend koji bi mi zvucao u tom smislu svetskije)....
Nisam ni rekao da nemaju, problem je ?to jetaj flow u sve tri vrlo sličan, toliko da pesmama fali malo identiteta. A da li kod nas ima ili nema takvih pesama je potpuno irelevantno, on se nte takmiči ovde već tamo, a u odnosu na ono tamo, nedostaje tih par stvari da bi to bilo dojajno.

Quote:
drugo sto se harma tice...nigde to nije klasicno okretanje jednostavnih akorada bez debelo naglasenih pozadinskih linija koje daju draz i vezuju linije pevanja sa delovima bez vokala.Sto se tice refrena, po meni ih ima i jeste da harmonijski ne izlaze iz neke zadate matrice strofa ali definitivno dizu i covek prosto moze da oseti novi visi nalet energije.Ovo je ipak vise neka FooFighters filosofija, tako da neki reper forme i logike same pesme pre treba traziti u bendovima takvog tipa.
...?to ne menaj da mu sve tri pesme liče jedna na drugu, i da nema mnogo, mnogo takvih bendova. Pazi kad krene? da tra?i? kritiku za ortakov projekat, mani se odbrane, ja ga ne napadam. Moj muzički ukus je najbla?e rečeno eklektičan (sva?tojed) tako da pesme posmatram u okviru tog stila koji on radi. Ove tri pesme nisu hit, a ja sam poku?ao da dijagnosticiram ?ta nije u redu. Da je sve u redu, ne bi ti post-ovao te pesme ovde nego bi on već svirao negde sa bendom u kanadi i upravo snimao u studiju prvi album za jaku izdavačku kuću. Identitet JESTE veliki problem, naročito kad si u okru?enju u kojem se tra?i ne?to novo i sna?no jer je na stotine i stotine ovakvih bendova. Znači kao ?to rekoh, ti pita? ?ta i kako, a mi ukazujemo na mane da bi čovek mogao da ispravi. Imati recimo pesmu koja ima strofu IV - VIm, harmonski puta 4 sličnog bpm-a i slične melodije pevanja a zatim VIm - IV nije ba? dobar znak, koliko god ovako fantastično zvučalo kad ti ka?e? "nigde to nije klasicno okretanje jednostavnih akorada bez debelo naglasenih pozadinskih linija koje daju draz i vezuju linije pevanja sa delovima bez vokala.Sto se tice refrena, po meni ih ima i jeste da harmonijski ne izlaze iz neke zadate matrice strofa ali definitivno dizu i covek prosto moze da oseti novi visi nalet energije". Mislim ovo vi?e govori o tome da se tebi sviđa materijal, da veruje? u drugara i drag ti je, kao i da generalno voli? taj stil muzike. Ali ti nisi prosečan konzument, imaj to u vidu!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules