![]() |
Pesmica
Evo jedne demo pesmice od mog super prijatelja koji na zalost (njegovu) jos uvek nije clan Rumskog(malo je lenj) pa je ja postujem na svoju ruku.Snimao na emu 1820 , mixao u Nuendu , bubanj BFD , pevao na nekom jeftino mikrofonu.
http://rapidshare.de/files/19561960/...T_MIX.mp3.html |
Re: Pesmica
Ajde de , pa siguran sam da je zasluzio bar neki komentar.
|
Rapidshare je u?as, trebalo bi ga izbegavati za kačenje. Meni je često jako spor a nekad ume da mi pukne veza i onda sve jovo nanovo, znam da neki ljudi ne vole zbog toga da skidaju, čim vide da je rapidshare. Mo?da kasnije stignem u toku noći da skinem pa napi?em ne?to!
|
Quote:
Meni rapidshare ubija kako radi.....zbog toga sam je i tamo okacio.Ako je to bas problem mogu da nadjem i neku alternativu...je li ok megaupload. |
Ma skinuću je posle, nema veze, nemoj se mučiti. Ja sam na be?ičnom i prijem mi ume biti malo lo?iji u toku dana, ume mi pući veza, a ne znam za?to Rapidshare mi se tegli u?as, osim noću. Megaupload je inače i bolji i gori. Mislim da protok ume biti jo? sporiji, ali zato ako pukne download, mogu da nastavim posle ako se skida sa flashget-om.
|
Evo skinuh. Da ne ispadne da sam pljuvač, meni je prečka uvek visoko, vi?e nego ?to i ja sam mogu, pa merim u odnosu na jako visok kriterijum...
Prvo ?to sam primetio je neki bump bump... ne znam kako objasniti, ne?to nije ok oko srednjih, zvuk je kutijast. Kao da je miksano na kutijama koje daju "V" zvuk pa ima previ?e srednjih, zvuk je "boxy". Bas bubanj mi isto zvuči previsoko, tup tup... Ne u smislu tačke, ja volim jaku tačku tamo gore, oko 4 kila i vi?e, nego ga ima tu oko 200-300, bar mi se čini. Ja na ovim kutijama to inače ne mogu čuti ali analyser pokazuje da se de?avaju neke čudne stvari u sub-ovima? To ne mogu već reći sa sigurno?ću. Ja bih ovo secnuo malo u srednjima u celini, a gitare i pojedinačno, toliko su midrangey da gu?e vokal. Znači to je druga zamerka, da je energija gitara veća od vokala koji je zakopan, delom mo?da i zbog izbora reverba. Trebalo bi poraditi da se vokal izvuče "napred", a samim tim postane i sugestibilniji, intimniji. Onda već ide drugi put pesma, ja i dalje nisam siguran kako ide refren... Ima mnogo svega sve vreme, osim na predrefrenu, slični su zvuci. Mo?da bi trebalo biti nekih detalja koji se razlikuju, sličan je način kako su svirane gitare svuda. Vidim neki uticaj U2-a u vezi sa tim, ali oni jako pametno rade te stvari, a ovde je malo monotono na trenutke. Refren tra?i jo? vokala, duplex, makar na nekim rečima, mo?da neku harmu, ili neku ribu u pozadini. Bar ovako, dok je vokal malo zakopan. Inače ako to nečemu slu?i, ja relativno dobro razumem engleski, ali ne uspevam da ispratim tekst i da ga razumem. Mo?da jednostavno čovek nije dobro ocenio odnose, pa je kad je stegnuo celu matricu kompresorom, iza?lo sve sa strane i zatrpalo vokale. Inače pesma kao pesma mi ima ok amtosferu, to mi se sviđa. Ni?ta revolucionarno, ali ja volim taj fazon. Toliko od mene! |
Quote:
Svaka cast Dule....jeste....ima neku muku od 200-700hz(verovatno zbog ocajne akustike njegove sobe) , i inace ovaj moj prijatelj ima skoro uvek tendenciju da krije vokale , a i u potpunosti se slazem sa konstatacijama oko refrena......mada i pored svega , ja sam ipak zadovoljan za jedan kucni demo.....inace, radi se o stravicnom talentu i ima sigurno duplo boljih pesama (mozda postujem jos neku)....ova mi je naletela jer generalno ima najmanje teh. gresaka.Inace mi se vise svidja njegov raniji period (nesto kao foo fighters) u kome nije bilo bas ovako cujnog uticaja U2. Ajd ostali...da cujemo jos neki komentar???( mislim da je ipak ovo jedna od interesantnijih stvari koja se pojavila na forumu) |
tomovi ti malo guse onaj razvoini del3:30-3:48,a vokal je isto tako prikrijen,moras poraditi lead vocal,a smisla i fazon je OK sviga mi se -
pozdrav |
Jeste ovo je lepa pesmica. Takoreci zamalo pa Oasis ili neki slicni brit-pop. Sasvim ok. :) Kao sto imenjak rece, glas je upao u matricu, treba malo da izadje, i zvuci kao da je neki englez pevao, ali stvarno je polurazumljivo. Wah na 0.38 pomalo bode usi (kroz prvo slusanje, posle je ...), da ne kazem iritira.
Toliko primecujem, ali sve u svemu dosta dobro. :) I da, engleski, a no no. :( |
Nisam razumeo ovo za engleski....mislis slabo govori , ili bolje je na srpskom.
Evo jos dve koje sam slepio u jedan mp3.Inace uvek sam bio ljubomoran sto ih ja nisam napravio.Molim komentare(Dule ako te ne mrzi ajd jos jednom poslusaj) samo na pesme....produkcija i teh. greske su nebitne jer se radi o demo snimcima (a i mp3 je losijeg kvaliteta zbog downloada) http://rapidshare.de/files/19666110/1_1.mp3.html |
All times are GMT +1. The time now is 04:14 PM. |