Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-05-2006, 07:51 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: ?elimo se snimiti,samo kako?

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
ili dovede? nekog lika da ti snimi probu za 20 evra.

Dule, zivota ti, koji je taj sto ce da mu dodje i snimi probu za 20 evra? Na cemu? Diktafonu?

Ajde, ako znas, i ja bih bio zainteresovan

Sad ozbiljno...

Ako ne znas nista o tome, tesko da ces iz prve biti svojim rezultatom. Osnovno je da odlucis na koji nacin i zasto zelis snimati probu.
Ako bi da cujes kako zvuce pesme, ubaci neki diktafon ili kasetas i snimi, ako bi demo snimak, to vec komplikuje stvari.

Ti imas dvokanalnu kartu koja moze da snimi stereo , tj dva mikrofona. U tom slucaju, ti stvarno preporucujem neku prirucnu varijantu jer ce biti jako mala razlika u kvalitetu, tacnije, ni jedno ni drugo ti nece biti validan, upotrebljiv snimak.
U slucaju da i dalje nisi odustao od komplikacije, povezi main out sa mixera (ili mozes i sa senda da posaljes) u karticu, ukljuci SF ili wavelab i snimi probu.

Mozda Dusan nije bio toliko od istine kada ti je rekao da dovedes nekoga, s' tim sto bih ti ja reka: "idi kod nekoga ko ima prostoriju za probe, a i neki mali setup za snimanje, pa plati 3 sata rente i snimi svoj bend malo bolje". Naravno, to ce biti tesko izvodljivo za 20 evra

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules