Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-05-2006, 08:23 PM   #23
Talino
Banned

Talino's Avatar

Default Re: Pitch band

Nema šanse da se podešavanje obavlja na VST-u, a niti u globalnim preferencama.

Podešavanje se vrši u samom sekvenceru, i to NA ODREĐENOJ midi traci, u Key Editoru (na RPN i NRPN kontrolama). Gimche je, ja mislim, dao o tome dovoljno informacija!

Dakle, na odredjenoj midi traci (na kojoj želiš raditi pitch recimo za oktavu) trebaš (na RPN ili NRPN platformi, nisam siguran) upisati vrijednost 127, i ta će zadata vrijednost pitcha od cijele oktave važiti SAMO ZA TU TRAKU, dok će za ostale trake i dalje važiti ona defaultna vrijednost pitcha od jedne cijele note.

Ovo je standard kod Sonara, ali siguran sam da se isto radi i u SX-u/Nuendu. Vrijednost se upisuje u KEY EDITORU, dolje ispod "zavese" tj. ispod nota, na isti način na koji se upisuju sve ostale vrijednosti.
Talino is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules