Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-04-2006, 12:17 AM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Pitch band

Quote:
Originally Posted by AVaX
To je zato sto vrlo malo koristim VST instrumente, i dajem apsolutnu prednot hardverskim napravama.
I sa hardverskim sintovima je isti problem. Probao
Old 30-04-2006, 02:46 PM   #22
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
I sa hardverskim sintovima je isti problem. Probao
E to je vec nemoguce.
Kod mene radi kako treba!
Provereno.
Old 30-04-2006, 03:20 PM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by AVaX
E to je vec nemoguce.
Kod mene radi kako treba!
Provereno.
Ako ti pich radi vise od polustepena, a klavijaturu snimas kao wav.... sasvim logicno...
Ako ti to radi, a hardwersku klavijaturu snimas kao midi, onda je to dobra vest jer se definitivno radi o nekom podesavanju koje treba procackati...
Old 01-05-2006, 08:23 PM   #24
Talino
Banned

Talino's Avatar

Nema šanse da se podešavanje obavlja na VST-u, a niti u globalnim preferencama.

Podešavanje se vrši u samom sekvenceru, i to NA ODREĐENOJ midi traci, u Key Editoru (na RPN i NRPN kontrolama). Gimche je, ja mislim, dao o tome dovoljno informacija!

Dakle, na odredjenoj midi traci (na kojoj želiš raditi pitch recimo za oktavu) trebaš (na RPN ili NRPN platformi, nisam siguran) upisati vrijednost 127, i ta će zadata vrijednost pitcha od cijele oktave važiti SAMO ZA TU TRAKU, dok će za ostale trake i dalje važiti ona defaultna vrijednost pitcha od jedne cijele note.

Ovo je standard kod Sonara, ali siguran sam da se isto radi i u SX-u/Nuendu. Vrijednost se upisuje u KEY EDITORU, dolje ispod "zavese" tj. ispod nota, na isti način na koji se upisuju sve ostale vrijednosti.
Talino is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2006, 08:00 AM   #25
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Aj ovako da banalizujem:

Master klavijatura, bila ona hardverska ili softverska, ima MIDI vezu sa sekvencerom (audio trenutno nije bitan).
Znaci ne radi se ni o kakvom audio usnimavanju, kao sto je Idekius pitao, jer onda bih bio pravi duduk, kada bih na osnovu toga zakljucio...
Elem,
MIDI informacija se salje sa master klavijature, i to u slucaju pitch benda znaci samo "pomerio tocak skroz levo" ili "skroz desno" ili "toliko i toliko levo" itd (banalizovano)
Ne prenosi se informacija "pomeren tocak za 3 polustepena desno" na primer.
Znaci kad sekvencer usnimi ovu informaciju, a kasnije je prosledi instrumentu (nebitno da li je harverski ili VST), desava se isto to:
Instrument dobija informaciju "pomerio tocak skroz levo" npr.
E sad, koliko ce to i zvucno da se odrazi na ton, to zavisi od podesavanja u samom instrumentu!
U mom slucaju, na hardverskom instrumentu je podeseno da je pitch bend recimo 12, pa ce i reprodukovani ton da sklizne za oktavu navise.
Ako isto ovo usmerimo na neki VST instrument, ton ce se povisiti za samo 1 stepen, jer je to po defaultu vrednost podesena u samom VST instrumentu.
Zato je najlogicnije, ako je moguce, ova pomeranja podesiti u samom instrumentu a ne u sekvenceru.
Naravno da je moguce ovo podesiti i u sekvenceru, preko odredjenih MIDI parametara, koji su gore spomenuti, ali licno mislim da je ovo komplikovaniji pristup, i ovo je logicno raditi samo ako VST instrument nema svoja podesavanja za pitch.
Old 03-05-2006, 08:33 AM   #26
gimche
Junior Member

gimche's Avatar

Mislim da je Avax napravio dve greske. Prva je da se Ivanovo pitanje odnosilo na informacije koje "ucrtava" u midi editoru, a ne koje salje sa klavijature pomerajuci weel.

U drugom slucaju problem je sledeci: Podesavanjem pitch bend opsega na samom instrumentu omogucava mu upravo toliki bend. Medjutim, on se aktivira putem informacija koje mu salje midi traka. Ako je na njoj opseg ogranicen na 2 polunote instrument ne moze dobiti informaciju da benduje vise od toga.

Dakle Ivane, pokusaj da u list editoru ukucas one brojke iz mog prethodnog posta.
Old 03-05-2006, 10:40 AM   #27
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

a ko ta nota koju pitchujes ima notu poslije - ukljuci portamento -

.........pa ga iskljuci........

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2006, 10:44 AM   #28
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Quote:
Originally Posted by gimche
Mislim da je Avax napravio dve greske. Prva je da se Ivanovo pitanje odnosilo na informacije koje "ucrtava" u midi editoru, a ne koje salje sa klavijature pomerajuci weel.

U drugom slucaju problem je sledeci: Podesavanjem pitch bend opsega na samom instrumentu omogucava mu upravo toliki bend. Medjutim, on se aktivira putem informacija koje mu salje midi traka. Ako je na njoj opseg ogranicen na 2 polunote instrument ne moze dobiti informaciju da benduje vise od toga.

Dakle Ivane, pokusaj da u list editoru ukucas one brojke iz mog prethodnog posta.
Sto se prve "greske" tice, znam sta je Ivan hteo, ali sam jos u prethodnom postu dao ideju kako da resi problem ne crtkajuci u Cubase-u, i ispostavilo se da tako ne moze.Ok.

Ali za ovo drugo... Nema greske!
Old 03-05-2006, 11:35 AM   #29
gimche
Junior Member

gimche's Avatar

OK. Mine bad...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules