Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2006, 04:43 AM   #31
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Sta mislte....?

E Oggy ima ideju koju treba samo da pametno razradimo. Evo ja cu da se nadovezem!
Nije problem, da dodje novajlija i otvori tread. Ako je bapnuo glupost ili otvara tred koji postij, tu ste vi moderatori. Postujet mu link sa vec odavno otvorenom temom i zakljucate tred, ili obrisete ako je glupost.
Ako momak lupeta i smara po tridovima, gde ljudi pokusavaju da pomognu i objasne, opet moderator. Brisete post!
Pa to je ljudi normalno, to se radi.
I pod 3, ko god se registruje, uplouduje svoju umotvorinu i odmah, sta mislite?
Pa nista!

Last edited by LACKY; 28-04-2006 at 05:20 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2006, 09:15 AM   #32
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja samo ljude ne bih delio na 'stare' i 'nove', jer iako su vecina novih clanova zaista pocetnici, pojave se i ljudi kojima nikako nije mesto u 'sobi za novajlije' (npr Manley, Boggy........), naprotiv. A i medju nama, nesto starijim na forumu (i ja sam ovde tek godinu dana) imalo bi kandidata za 'Pocetnicka pitanja'.
Old 28-04-2006, 12:38 PM   #33
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Takav neko ce se obratiti administraciji i za 3 njegova posta ce biti kristalno jasno da li mu je tu zaista mesto ili nije.
Onaj ko zna, zna i to se uglavnom vidi odmah, a onaj ko brljavi, neka to radi na jednom mestu dok ne bude u mogucnosti da postavi pravo pitanje ili priblizno ravnopravno ucestvuje u raspravi.
Pored velike cifre clanova, realno je mali broj njih aktivan i jako se lako da pratiti sta i kako ko od pridoslih radi, razmislja pise.
Na tom mestu bi mogli da se medjusobno ispomazu, a mogli bi u svako doba da dobiju i "strucnu" pomoc od "starijih".
Ovaj forum se, na zalost, munjevitom brzinom pretvara u mesto gde se pisu maturski radovi i koristi prilika da se ojaca ego nalozenih pocetnika (da ne kazem klinaca) tako sto ce da napuse nekog iz posla ko 20 godina zivi od toga.
Direktno sam protivan tome i nisam za demokratiju, vec za neku zdravu diktaturu.
Ovde se stvari ipak svode na to da ljudi nisu isti, pa im tako ni znanje ni talenat ne mogu biti isti, te sam stanovista da "glas" nije jednak "glasu". To naravno ne znaci da jednom taj neko ko je bio "losiji", tj. sa manje znanja ne moze da postane vrhunski u poslu, ali se to ipak ne desava preko noci, vec mukotrpnim radom.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2006, 12:57 PM   #34
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ovaj forum se, na zalost, munjevitom brzinom pretvara u mesto gde se pisu maturski radovi i koristi prilika da se ojaca ego nalozenih pocetnika (da ne kazem klinaca) tako sto ce da napuse nekog iz posla ko 20 godina zivi od toga.
moze neki primer?
lesha is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2006, 01:30 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
moze neki primer?
George Massenburg
Old 29-04-2006, 02:07 AM   #36
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ajde da budemo malo konstruktivni. Evo na primer, zasto nebi postojala podkategorija koja moze da se nazove, kao "Pocetnicki klub".
Gde bi se novopridoslim clanovima skromnijeg znanja, dala osnovna uputstva o ponasanju na forumu( znam da postoji pravilnik foruma) tipa( ako citate tridove ljudi koji polemisu na mnogo vecem nivou o stvarima edukativnog karakter pratite i nemojt upadati kao indijanci i lupetati itd.), a isti tako bi mogli postavljati pitanja o pocetnickim problemima koje imaju.
Vise puta sam pratio diskusije na forumima, i kada upadne pocetnik i odvali nesto, u vrlo kratkom roku post samo nestane, i niko se ne obazire. Diskusija tece svojim tokom normalno.
Pa evo secam se nedavno kada je Idekius sprecio raspravu (koja je pocela da se preterano usijava), izmedju Zagora decka iz Svajcarske. Jednostavno im je pobrisao postove i sve se smirilo.

Mislim da je to bio odlican potez, koji je sprecio budalastinu. Tu je covek polozio stvarni ispit moderatora( da je neko bio pribran u momentu kad je krenula guzva sa Perunom i Maxom to se mozda nebi zavrsilo na onako grozan nacin.Nas je ovde koliko nas je i svi smo razlicit i po senzibilitetu i po energiji, tako da mora ipak neko hladne glave da uskoci ako krenu stvari da izmicu kontroli.Toga ce neminovno uvek biti.Bolje je spreciti nego leciti tj. banovati)! I po meni je to jedna od bitnih uloga moderatora.

Last edited by LACKY; 29-04-2006 at 02:11 AM.
Old 29-04-2006, 02:20 AM   #37
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY
Vise puta sam pratio diskusije na forumima, i kada upadne pocetnik i odvali nesto, u vrlo kratkom roku post samo nestane, i niko se ne obazire. Diskusija tece svojim tokom normalno.
Pa evo secam se nedavno kada je Idekius sprecio raspravu (koja je pocela da se preterano usijava), izmedju Zagora decka iz Svajcarske. Jednostavno im je pobrisao postove i sve se smirilo.
Tu je covek polozio stvarni ispit moderatora!
Mislim da je to bio odlican potez, koji je sprecio budalastinu( da je neko bio pribran u momentu kad je krenula guzva sa Perunom i Maxom to se mozda nebi zavrsilo na onako grozan nacin.Nas je ovde koliko nas je i svi smo razlicit i po senzibilitetu i po energiji, tako da mora ipak neko hladne glave da uskoci ako krenu stvari da izmicu kontroli.Toga ce neminovno uvek biti.Bolje je spreciti nego leciti tj. banovati). I po meni je to jedna od bitnih uloga moderatora.
U potpunosti se slazem! Ni sama ne razumijem cemu taj otpor prema brisanju bespotrebnih, nekulturnih i slicnih postova. Kad sam ja za vrijeme svog administratorstva brisala takve poruke, nastala je velika frka (obrisan post nije bio niti strucan, niti koristan, vec raspirivac rasprave) i od tada prakticki ovaj forum vise ne vidim kao DO tada kakva je frka nastala i sto je sve iz toga proizaslo. Jos uvijek ne razumijem zasto se to ovdje ne prakticira vec se cesto znaju ostavljati svakojaki postovi pa cak se i moderatori/admini nastavljaju raspravljati sa istima na niskom nivou. I tek za koji dan je to izbrisano, taman da fino drugi clanovi vide "uzornu" komunikaciju kakvu ne bi trebali vrsiti. Hm..

Mislim da je to zato sto se unatoc danim moderatorskim ovlastima, moderatori ne osjecaju dovoljno kompetentnima da odlucuju sami i upravo time se gubi cijela poanta moderatorstva. Mozda se stvari sad promijene u usporedbi sa onim kako je bilo ranije. Puno je clanova i trebalo bi puno moderatora i raditi na "ciscenju" foruma (danas sam npr. naisla na sasvim cool komunikaciju o skidanju piratskog software-a?!).

Sretno! Ja nazalost nisam u mogucnosti koristiti svoje "ovlasti" jer ocekujem bebicu... ali mozete vi i bez mene.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2006, 11:07 AM   #38
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Verovatno je nekada moderatoru i neprijatno da obrise neke postove, iz razloga da ne krene preterano treniranje strogoce. Treba normalno to gledati vrlo hladne glave, da se i ne preteruje sa strogocom, ali ako budalastina ozbiljno uzme maha, onda se mora brzo reagovati!
Old 30-04-2006, 03:14 PM   #39
idekius
Mason

idekius's Avatar

Sada moderatori imaju velika ovlascenja. Cak i da banuju sa par klika na tastaturi... Naravno, niko nece Hitlerisati, na forumu i moderatorima su znatno prosirena ovlascenja jer je rec o proverenim ljudima koji sigurno bespotrebno nece reagovati.
Ja prvi izbegavam da brisem postove, radim to u krajnjoj nuzdi, ili kada je neka zezalica tehnicke prirode u pitanju... dupli post... itd...

Mislim da forum funkcionise dobro... moze jos bolje i funkcionisace jos bolje.
Nekad je tesko zaustaviti problem, a biti neutralan, ne ostetiti nekoga...
100 ljudi, 100 cudi...

Moram da primetim da forum ipak napreduje... i to je dobro...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules