|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Kad sam govorio o "P bass - J bass", mislio sam na bass standarde (i standarde za magnete), ne konkretno na Fender (koji je, ruku na srce, postavio te standarde, ali ga nisam ni pomenuo)... a zamena magneta je cisto stvar ukusa, o cemu je sasvim suvisno raspravljati!
Ono sto sam hteo da potenciram je da se ipak treba usredsrediti najpre na sviranje, a posle na odabir instrumenta... a odabir zavisi od budzeta, "kolko para, tolko muzike"! Nema bas previse ljudi u Srbiji para da svira Foderu, ili Alembic! Last edited by Caksi; 27-04-2006 at 06:59 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
@Caksi
Ali složićeš se onda da ne možemo vršiti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se nešto "kopa" po njemu! Foderu sam imao priliku svirati i zaista radi prelijepo! Jedino što mi je čudno (i što me je malkice iznerviralo) što je konektor za kabl tik uz potove, pa sam stalno zapinjao rukom za kabl! E sad, što mislim da su to instrumenti koji su zaista precijenjeni, to je druga priča... Nikad ne bih izbrojao 5.999,- EUR za taj model koji sam probao. Ili se možda samo tješim...
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Sto se tice Fodere, s' obe strane si u pravu! Vrhunski instrument, ali preskup (pogotovo taj tvoj od 6 soma jura... dao bi' NIKAD)! Mislim da bih radije dao te pare na http://www.marleaux-pagelli.com/bass.php VRH! |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Probao sam i Marleauxa... I opet slična stvar
desilo se da nekoliko izloženih modela ne radi kako bi trebalo!!! Ne znam kako se to objašnjava. Možda loš komad drveta ?!?:o ili,... nemam pojma!Mada, generalno gledano - jako dobri instrumenti! Malkice poskupi, ali... Opet, imajući sve u vidu, ja se odlučih za šta se odlučih...
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Uh, sajrus bese?
Tek ulazim u pricu oko baseva i sto vise sviram sve sam zaljubljeniji! Samo da se nisam zeznuo (priznajeeeem ) oko izbora gitare - yamaha RBX petozicani (brzopletost, naizgled dobar deal itd.).U principu solidan instrument sa ooooocajnim magnetima. Posto nisam uponat sa hardwerom vezanim za bass gitare da li na gorepomenuti model mogu da se montiraju drugi magneti? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
MUzzY...
Topla preporuka da se tog bassa riješiš što prije. Osim što su mu loši magneti, loša mu je komplet elektronika, loš mu je vrat... (Dugo sam svirao Yamahu BB-G5A, koja je za razliku od novog RBXa bar ugodna za sviranje! Mislim da trenutno Yamaha počinje priču sa TRB serijom, a sve ispod toga su amaterski - školski instrumenti.) Ne bih da te demorališem, ali mislim da ćeš potrošiti mnooogo novca na sređivanje tog instrumenta, a da će krajnji rezultat biti Kao što si ti pao na RBXov spejsi look, tako će i neki novi klinac pasti... pa nek se uči na svojoj grešci...
Last edited by Tiki the Boyler; 11-05-2006 at 11:04 AM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
heh
ja imam bb g5s i mogu rec da se slazem sa tikijem....to su skolski instrumenti... ali....naucio se ja svirat na njemu pa nek je los koliko je los ![]() lako cemo jednog musicmana maznut
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|