![]() |
Bassisti pomoc!!!
Na pragu sam kupovine novog instrumenta.Odlicno! Bilo bi kad bih znao sta da uzmem. Moj favorit Musicman Stingray 5 otpada, naravno zbog cene. Kao drugu mogucnost razmatrao sam Yamaha TRB1005, znaci raspolazem sa cifrom oko 1000 EUR. Pretrazujuci net dosao sam do sledecih podataka: dosta lose uradjena elektronika, lose uradjen no name hardware, baterija traje jedva 24 h i ono najgore, mali spejsing. Znaci otpada... Znam, najbolje je uzeti instrument u svoje ruke i probati ali nisam u mogucnosti da odem do BG ili NS iz razlicitih razloga. Trazim bass za funk-rock svirku, dobar spejsing, 24 frets, 5 ili 6 zica, low action i sve to da se uklopi u 1000 EUR +/- 100 . Ako imate neki predlog javite :)
|
Re: Bassisti pomoc!!!
Moja apsolutna preporuka bi ti bio Peavey Cirrus, međutim i on prelazi budžet od 1000EUR. U tom cjenovnom rangu ti se nalazi Blade Tetra Bass B-25
http://www.bladeguitars.com/bassgallery.html mada je on sa singlovima i ne znam koliko ti to godi. Mada naj grrrrr... gitara sa singlovima koju sam cuo. Ali za slap je stravičan! Druga preporuka bi bio Spector. Recimo Rebop 5 DLX http://www.spectorbass.com/NewFiles/euro.html O njemu ti bassystem može više reći... |
Tiki hvala na predlozima. Zar na ovom forumu nema basista ili imaju malo iskustva? Bassystem, komentari za Spektor?
|
Spektor je super! Probao sam ga novog u par prilika u londonskom bass centru i svideo mi se. Ne znam konkretno koji model, nisam obracao paznju... E sad, jeste da je to je ta warwick shkola ( :mad: ) samo mnogo mnogo bolje - vise definicije, veca svirljivost itd...
|
fipke OBRNI
Warwick je Spector škola! Sledeće sedmice vam stiže Spector u Artist BG i NS, pa svi na probu! :) |
Sa dobrim Fender Jazz Bass-om sigurno neces pogresiti, ma da tu igra i ukus... Recimo Warwick jeste odlicna gitara, ali ja ga ne volim... Ash takodje...
Sve zavisi od ukusa... Ja volim klasican bass, koji ima basove i srednje i tu je kraj price... Nisam bass za nabudzene varijante sa ultra bojicama... Svidja mi se Sting Ray, sto ne znaci da je on najbolji... nema "najbolje" bass gitare... Subjektivno, dobar Jazz Bass itekako radi posao... i puno vise od toga... Namerno ponavljam "dobar" jer Fender ima fenomenalnu boljku da gotovo svaki zvuci na svoju ruku... Dve gitare iz iste serije, pa se razlicito chuju... verovatno razlika u komadima drveta... ko zna... |
Moje zapažanje u vezi Fendera jeste upravo to što je idekius rekao, s tim što ja na to gledam kao na veliki problem. Sve serije Fender gitara do 1000EUR prodaje samo ime! Kvalitet im je totalno u drugom planu. Mislim da jedna firma takvog renomea ne bi smjela dopustiti da im je od 10 gitara koje dođu meni u firmu 1 strava, 1 solidna, 3 'nako, а 5 bez'ze! A nisu svi u mogućnosti da lutaju mjesecima i da na prvo probavanje osjete da je to taj komad!
Kako stvari na tržištu sada stoje za Fendera treba iskeširati milju i po evra da te ne boli glava! Ili ubosti nekog polovnjaka, što nas opet vraća na priču o osjećaju na prvo slušanje. Opet, MOJA iskustva sa Fenderom su loša, što ne znači da je to tako generalno. Na kraju obično presudi ona neobjašnjiva interakcija čovjek-instrument! Što moj klavijaturista nikad nije mogao da shvati! :) |
Mene jako zanima sta je to "spejsing" jer mi je termin u kontekstu bass gitare, potpuno nepoznat uprkos tome sto poprilicno dugo sviram bass.
Inace trajanje baterije od 24 sata nema veze sa zivotom jer baterija traje najmanje po 6 meseci. Cak i ako je slucaj, moze se tumaciti samo kao kvar na instrumentu, a ne kao karakteristika. Kupi neki polovan J bass koji mozes da nadjes pristojan vec od 600 evra navise. Sa Warvickom ces se tesko usreciti jer nema bottom end. Dva puta sam bio u prilici direktno da usporedjujem svoje basove sa Warvickom i u oba slucaja, nije biran warvick kao solucija (dve razlicite Warvick gitare koje su se identicno ponasale, s' tim sto je jedna bila cetvoro, a druga petozicana). Cetvorozicana je poredjena sa Precisionom, a petozicana sa Stingray 5. Sva sreca pa ima jos svedoka tim testovima... Uprosteno, ako sviras prstima i sviras slap, onda bih ti vise preporucio J bass, a ako volis da zuljas trzalicom, P bass, sto ne znaci da ne moze i obrnuto, ali je ovo cesci slucaj. Nemojte da zaboravite da mi objasnite "spejsing" :) |
Quote:
Neznam ni ja :confused: |
spacing se koristi kao pojam za dvije stvari
razmak izmedju pojedinih zica i ukupni razmak izmedju prve i zadnje zice. ps. oggy, slazem se za ovo oko Wickova....srednjetonska prdekala |
All times are GMT +1. The time now is 12:34 AM. |