|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Takodje treba paziti da se vrhunski konvertori ne drze u zadimljenim prosotrijama... posto i to godinama moze da degradira osetljivu spravu... Rusi su to u MIG-ovima resavali lakiranjem ploca, vakumiziranjem i pecenjem... ali posle toga nema vise "laganog" servisa... mozes lemilicom da trljas koliko hoces, lak ne popusta.... zato to niko ni ne radi... Inace tvoj sluh i sluh ostalih je jedino merodavan po ovom pitanju... sve ostalo "moze biti ali ne mora da znaci".... znam da zvuci totalno nelogicno... ali to smem da kazem na osnovu iskustva koje imam... Zadnjih godina se svi bore za detalje... ali, koliko znam, "detalji" se nemaju cime meriti osim ljudskim sluhom... najvise zato sto detalja ima puno, covek cuje mozda 1% od svih njih, a merenjima imamo sve... samo jos neko da nam kaze koji su ti detalji koji su bitni... i resen je problem... zato savetujem koriscenje sluha. Recimo sa TL074 je radjena jedna strasno popularna sprava... mislim da je gitarski rack efekat... ili tako nesto... to sjajno radi... ali to je gitarski efekat a ne AD konvertor... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zato se i ide na ekstremni noise floor i dinamiku... zbog velikih mix projekata... i (cesto) megalomanskih zahteva klijenata. Tada ti to moze biti bas "sitnica" koja ti treba da zvucis ispravno na kraju. Zato mozda nije lose da se izucavaju tehnike koje koriste u Chesky Records... slabo znam o tome... ali minimalisticki pristup mozda moze pojeftiniti opremu... i dati nekom sansu da sa malo ulozenih para (ali pametno) krene da radi nesto sto mozda ima publiku... samo nagadjam... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ta cena (po kanalu) bi mogla da se postigne samo sa cetvorokanalnom varijantom... ako ne zelis da nas preamp bude u kartonskoj kutiji (bice onda NIKE precrtano na kutiji crnim acetoncem, obecavam) ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#24 | |
Mason
|
![]() Quote:
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 24-04-2006 at 09:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Neisplativo je praviti nesto sto je dostupno na trzistu po pristupacnoj ceni... jeftinije od toga se ne moze ovde praviti zbog jako malih serija... BoZo Electronics-u ne preostaje nista drugo osim da se rve u high-end klasi... gde svi imaju relativno male serije, ali gde se 6dB vise "necega" meri, cuje, vidi, oseca, ili sta vec... ali i kosta.... to smo odavno apsolvirali... nema tu posla za domaceg proizvodjaca. Iza Behringera stoji ozbiljan biznis, i oni nisu naivni uopste... Ali ako gledamo Focusrite (red), Great River, Manley, Millenia Media, Grace Design, Neve,... ok, o tome mozemo pricati... kada pricamo o mic pre. U spravama su cipovii obicno najjeftiniji... mehanika najskuplja... aluminijumsko dugme na Sparrow kosta preko 10$ (recimo). Masinci NISTA ne prastaju. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#27 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Planiram da uzmem upravo njega... Cak, mislim da je pametnije uzeti tako nesto, kada je budzet ogranicen, nego platiti DA na preampu, kutiju, kompresor... Toliko kosta i FocusRite Voice master, a mislim da je FMR RNP bolji izbor, upravo zato sto se ustedelo na VU metru i stvarima koje su ipak, vise estetika... RNP ima dva kanala, a vise bi mi se svidjalo da je samo jedan i da je svih petstotinak eu potroseno na jedan kanal... Headroom mu je +26 db...
![]() |
![]() |
#28 |
Mason
|
![]()
A Groove Tubes ne samo da nije u rack-u, vec lici na omanji aparat za shvajsovanje, ili neki matori stabilizator iz '70-ih
![]()
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Transformerless je, grayhill stepped 12 polozajni gain (slicno kao na Sparrow). Kako namestis gain, tako ti ostane... veoma stabilan temperaturno. Klase je onih mrcina gore navedenih, ali nema VU (samo signal i klip ledara), phantom, phase invert prekidaci. Bila bi mala kutijica 100x160x50 od aluminijuma, jedan kanal... mislim da bi moglo po toj ceni o kojoj pricas... Ali nema Lundahl, nema nikakvu "boju"... apsolutno brutalan, kao i sve sto smo do sada pravili... dizajn je i interno potpuno balansiran... kao i Sparrow. Radili smo to pre nekoliko godina, pa smo ga ostavili za kasnije. Mozda bi ga trebalo napokon probati... jos nije ni sklopljen :o pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
interesantan intervju u vezi chip-ova itd.:
http://prosoundnews.com/articles/article_3321.shtml pozdrav dgraph |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
EDIROL FW 101 - Servis (otishao chip) | Pendula | Computer Hardware | 0 | 03-04-2009 09:14 PM |
Mono u Stereo? | goran ns | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 05-04-2008 08:52 PM |
HOT CHIP electro pop! | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 6 | 17-03-2008 03:28 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |