Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2006, 03:52 PM   #41
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: cubase sx3 do ludila

Ljudi bre,daj objasnite kako razvuci Cubase ili nunedo na dva monitora i kako staviti aranzman koji trenutno radimo na jedan monitor a da taj aranzman ne bezi...
I druga stvar znate li za onaj bug u Nuendu i Cubase-u kad se jedna mala plava linija koja bi trebalo da bude okvir audio trake pomeri za koj milimetar unutar trake i onda cela treka bezi i ne moze da se lepo postavi na bar???Kako to resiti???
Pozdrav
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2006, 07:56 PM   #42
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan
I druga stvar znate li za onaj bug u Nuendu i Cubase-u kad se jedna mala plava linija koja bi trebalo da bude okvir audio trake pomeri za koj milimetar unutar trake i onda cela treka bezi i ne moze da se lepo postavi na bar???Kako to resiti???
Pozdrav
To nije bug. To se desava kada ti je snap na recimo 1/4, a ti stisnes dugme rec na polovini intervala. On napravi duzinu trake vizuelno od prve prethone dobe, a plava crtica ti oznacava mesto od kada pocinje pravi sempl.

Ukoliko ti audio bezi, to zasigurno nije do "plave crtice"

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2006, 08:29 PM   #43
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Provalio sam da ta plava crta je pocetak audio snimka.E sad,ja snimim lepo traku i kada saveujem projekat se cesto start audio event na trakama pomeri sam od sebe...i sad ceprkajuci po cubase-u sam skapirao kako da ga vratim na pocetak...nije mi nikako jasno zasto se on pomera sam od sebe taj start....razjasni mi to,molim te...pozdrav
Old 16-04-2006, 09:25 PM   #44
stigma
Member

stigma's Avatar

Meni se to desava kad koristim cubaseov eq...
stigma is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2006, 11:33 PM   #45
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Koja kartica je u pitanju?

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 12:36 AM   #46
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
Mislim da se ljudi opredeljuju za Cubase ili Logic u odnosu na recimo Live ,Tracktion ,eXT.... samo zbog naprednih midi funkcija .Samo komplikuju stvari :o .
Lesa je u pravu. Nije stvar funkcija nego neceg drugog.
Ja sam prvi Cubase kupio 90-te da bi danas dosao do Nuenda.
Stvar je navike, meni ne pada napamet da se smaram sa nekim novim Daw-om(sem kada nebi morao) jer jednostavno loogika Stainberga mi je domaca.
To je ista stvar i sa Logicom Ptl-om, to su realno pioniri audio softvera i ljudi su navikli na to.Ako gledas Ptl je softver jako zastareo idejno(kako izgleda i funkcionise), ali jednostavno ljudi su navikli na to i u komercijalnim studiima je standard, jer jednostavno svaki ozbiljan inzenjer zna da radi sa njim.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 12:44 AM   #47
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Oggy,ako mene pitas koja je kartica u pitanju...Tascam US122
A ortak moj ima digirack 002 i isto mu se to desava...ja kontam da je bug verzija u pitanju...sa SX2 i SX1 mi se to nije desavalo...

Last edited by Jan; 17-04-2006 at 12:50 AM.
Old 17-04-2006, 12:58 AM   #48
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a koja je ovo sad glupost kod mene.. tokom playbacka u nuendu 3.2 ukoliko zelim da zoom in ili out uradim, cujem opasno krckanje i prekidanje audia... jel to do RAM-a? Ovo nesto kontam desava mi se kad radim sa malo jacim VSTi..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2006, 01:42 AM   #49
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

pa...ili je do Ram-a ili je do procesora...znaci pojma nemam...meni je komp na 1.7ghz sa 512 rama i nije ni cudo sto stavim malo vise efekata i pocne tako strahotno da se koci...ali sutra treba da uzmem novi kom 3ghz 64-bitni procesor i 1024 rama,valjda ce biti bolje...
Definitvno mislim,moze samo da bude procesor ili ram...nista vise...
Old 17-04-2006, 07:21 PM   #50
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan
pa...ili je do Ram-a ili je do procesora...znaci pojma nemam...meni je komp na 1.7ghz sa 512 rama i nije ni cudo sto stavim malo vise efekata i pocne tako strahotno da se koci...ali sutra treba da uzmem novi kom 3ghz 64-bitni procesor i 1024 rama,valjda ce biti bolje...
Definitvno mislim,moze samo da bude procesor ili ram...nista vise...
A jeste probali sa reinstall...meni je pomoglo(razumije se ako su "mokri")
Jedino treba biti pazljiv kod brisanja jer ako ti ostane nekakav zapis nema ponovnog installa. Ja sam poslje remove u reg.editu izbrisao sve sto ima veze sa Cubaseom i nuendom i uspijelo je ..inace nisam moga instalirati a ako sam i uspio nisam mogao pokrenuti. TO su MOJA iskustva te svaki neka proba na svoju odgovornost.Meni je uspijelo i sad vec 2 tijedena radim bez vecih problema.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules