|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Vibrator
|
![]()
moram da pohvalim ulozeni trud, ali uz par primedbi.
Quote:
takodje me zanima da li je eq koristen za skidanje ili dizanje odredjenih frekvencija, jer je razlika izmedju ova dva nacina rada velika u zavisnosti od vrste eq-a. spectrum analysis pokazuje da postoji dizanje od 3 - 7 KHz i pad od 8 KHz pa navise. 2. razlika je primetna, da li si koristio iste postavke? 3. vidi pod 2 kompletna slika je masnija - sa vise basa (razlika je na nekim mestima cak 6 dB u opsegu 25-250 Hz). ako si to zeleo da postignes, to po meni u ovom slucaju nije bas najbolje resenje. originalna slika je uravnotezenija, i "profesionalnije" zvuci. mozda je bilo bolje da izvuces samo lead synth, meni se ipak originalna verzija vise svidja. sto se tice plucked syntha i vocala, deluju lepse i punije, ali koliko cujem 1176LN daje malo jaci signal od C1, tako da subjektivno daje bolji utisak, ali je boja ipak lepsa od C1, sto nas opet dovodi do razlike izmedju transparentnih i karakternih sprava. ovde verovatno i lezi odgovor da li su UAD pluginovi bolji. ![]() u principu je to jedna te ista stvar, sve je u digitalnom domenu, inzinjeri koji rade za uad postigli bi isti kvalitet i da rade native pluginove, samo je razlika u hardveru koji ih pogoni i ceni koja se placa za to. ako vec legalno kupujes native pluginove, UAD se itekako isplati. zakljucak izvuci sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Poceo sam od lead synth-a.Stavio Cambridge EQ i uradio skoro identicno kao u originalu.Medjutim razlika je bila ogromna.Bolje je zvucalo sa Waves Q10.
Velicina Q-a kod Waves i Cambridge-a se ne podudara.Onda sam po sluhu korigovao tako da se priblizim onome sa Q10,ali ne po svaku cenu,vec samo do odredjene mere. Zbog komplikovanosti "konvertovanja" Q10 u Cambridge,odustajem od promene originalnog eq-a kod plucked synth-a i vokala. Vec samo menjam kompresor,sto je mnogo lakse. Pri tom sam se trudio da svaki od 3 elementa procesiran samo Waves-om bude isti po subjektivnoj snazi sa UAD procesiranim. (kontrolisao sam rms,peak-ove i po sluhu) Cilj testa nije bio da se postigne identicnost,vec je ideja bila: Ako taj UAD zaista pravi neku magiju i zamascuje elemente onda ce to biti ocigledno cak i kada se ne postigne "identicnost" - ma sta to znacilo ![]() Meni UAD verzija zvuci zanimljivije/bolje a da li je ta razlika tolika koliko je Pinga ocekivao ,to ce nam on reci... S druge strane,ovo je samo Waves vs UAD... A sta bi bilo kada bi u igru ukljucili sve VST Pluginove (Waves,Kjaerhus,URS,...) ? Razlika bi mogla samo jos manja da bude. Last edited by Gianfranco; 06-04-2006 at 05:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ako je u finalnoj slici razlika 6 dB u ovom opsegu,to bi bilo previse! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Vibrator
|
![]()
uz pomoc soundforgea - spectrum analysis..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
javnucu kad chujem kuci na tapco-ima ..
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
[quote=dr.Ru]URS su odlicni EQ, kompresore nisam probao.... mada, recimo, FullTec od URS-a mi losije zvuci od Pultec-a UAD
Ja bas jurim te URS kompresore,nego nikako da ih pronadjem(you know what I mean ![]() Ajde,ako neko ima iskustva sa URS kompresorima nek kaze kako funkcionisu,ja sam postovao na tu temu ali mi niko nije odgovorio... Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Administrator
|
![]() Ajd neka mi neko posalje fajl na mail, posto ga je yousendit izbrisao. vukeljam@yahoo.com
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo pomoci oko side-chain-a? | Miha Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 19-03-2007 06:50 AM |
Unapred hvala na pomoci... | Evil D | Computer Hardware | 5 | 30-05-2006 11:43 AM |