Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2006, 08:09 AM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

Ima proshireni ultra pack (Oggy izveo radove shirenja ) i meni se UAD svidja...
Narocito 1176LN, Fairchild, LA2A, Plate 140, Roland Dimension D, Pultec EQ...

Imao sam prilike da kod Maxa cujem VSS3 reverb za PoCo i mogu da kazem da bi hardware trebao da bude bas skup da bi zazvuchao onako... doduse, ni VSS3 nije jeftin i ne ide uz PoCo, vec se mora dodatno dokupiti...

Meni je UAD bio potrebniji, s' obzirom na to da uglavnom radim R'N'R, Jazz, tu i tamo po neku deciju pesmicu, reklamu... dakle uglavnom pravce sa zivim instrumentima, vocalom...

U sustini, najlepse je imati i jedno i drugo... a moze se i bez jednog i bez drugog

Da pare ne bi bile bacene, pocetnik koji krene da kupi UAD-1 koji u ultra pack varijanti i nije bas jeftin, treba da se zna da koristi plugove... sto jeste, jeste... takodje da ne ocekuje chuda... UAD nije carobni stapic...

Uvek mi je isao na nerve pristup "kupicu spravu i svi problemi su reseni"... to sto treba da bi pesma zazvucala, tj. onih 70% zvuka ne moze da se kupi...

Zbog slicnih pricica sam na pragu da zamrznem UAD-a koga imam i koristim... Dakle, jeste lepa spravica, ali niposto nije rupa na saksiji... Malo ga preterase sa tim: -UAD...wow... samo prodje kroz njegov kompresor i ... Te price nemaju veze sa mozgom...
Old 05-04-2006, 08:22 AM   #2
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: mozhe li mi uad pomoci ??

da, meni je uad jako bitna stvar u studiju .. imam 2xUAD i Poco .. i ranije sam imao UAD i Powercore element .. i misleci da mogu da radim bez tih DSPa Powercore je otisao kod Maxa a UAD kod GoranaNS .. i tako sam ostao bez uada i poco-a .. ubrzo posle toga kada sam video kako je raditi bez uada posebno kada naviknes na nesto .. kupio sam 2xUAD za svaki slucaj ako mi se opet desi neka ludost da ga prodam da mi ostane bar jedan .. i naravno jedva sam kupio powercore jer ga nigde nije bilo ovaj put PCI verziju sa X3(inflator,d-coder,sony oxford eq...) .. kupio sam od Sase Ristica i to covek nije prodavao nego ja saznao da ima pa ga zvao i molio da mi proda .. hehe ..

Dakle Uad i Poco su vrlo zajebane i skupe sprave .. e sad .. kada izadje novi UAD .. pa focusrite ili jos nesto slicno ovom .. uhhh .. ima da bankrotiram jer ne mogu odoleti

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules