Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2006, 06:26 PM   #51
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Bo?ićni plugin poklon!

Dz dz dz ... skoro http://muzzy.projectlc.org/UpinSkywip2LQ.mp3
Opet dilema kako resiti taj "tepih"... ako izaberem kutiju sa mikrofonom pod uglom (kao sto je ovde slucaj) onda bude basa al je opet presirok, ako je mikrofon direkt onda je presvetlo...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2006, 07:46 PM   #52
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Default Re: Božićni plugin poklon!

to i mene muci ,uopste u GR-u imam prilcno problema da sredim visoke i bas,pogotovo ako u mixu ima bass gitara.
ajde ako nekog ne mrzi da mi kaze kako ovo zvuci,ja ne mogu lepo da cujem na mojoj krs linijii,a i zvucnici stoje na podu. (tu trenutno moraju da ostanu )

http://www.sendspace.com/file/laeger

Last edited by veseli koljac; 27-01-2006 at 08:47 PM.
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2006, 08:54 PM   #53
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Hm... malo je svetliji ton. Mada ne znam koja je gitara u pitanju. I cinimi se da nisi izabrao bas najbolji deo stvari

Sta kazes na ono moje?
Old 27-01-2006, 09:43 PM   #54
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

imas dosta suma u snimku,pogotovo u onoj prvoj stvari,i snimci su prilicno tihi,svidaju mi se farbe,narocito za solo
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 12:34 PM   #55
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Moja preporuka za GR je da ne koristis amp up in the sky sam ceo uradio samo sa CAT distorzijom i gain boosterom pre nje na custom 2x12 kutiji sa nekim dynamic mikrofonom pod uglom. naravno EQ tu i tamo
Old 29-01-2006, 05:20 AM   #56
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Jako mi lo?e radi net zadnja dva dana, jedva mi se stranice otvaraju, ali kad uzmognem, baciću uvo na te va?e klipove u celosti. Skinuo sam pre toga onaj "driver" clip... Tu ne čujem ni?ta osim solo gitare i bubnja. Ima? neke baseve, takoreći subove na solo gitari koji ti ne trebaju u ?ivotu, plus je mutna. Zvuči kao da ima? neke male kompjuterske zvučnike?

Ovaj dddddddd je previ?e zujkav i neartikulisan. Druga stvar je ?to je komadić sam po sebi takva deonica da ne mo?e ba? da se oceni kakva je u stvari boja, nije pravi d? d? d?
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 09:32 AM   #57
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Da to je taj bottom koji me nervira. Bez njega je ton jako suv, ravan. Mislim da mnogo bolje zvuci Up in the sky, mada je i on bassy. Definitivno za bas Hi gain u GR ne treba koristiti "amp" u lancu totalno debilno al je tako.
Old 29-01-2006, 09:44 PM   #58
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa nije da ne treba koristiti Amp nego ti poku?ava? da dobije? ne?to ?to ti zvuči kontrolisanije, pa ti zato smeta interakcija između pedale i amp-a. Treba da stavi? Amp , ali koliko se sećam kad sam čačkao, jedan od problema GR-a je to ?to sve ima jako malo veze sa time kako je u realnosti, tj kada se poređaju neke kombinacije koje bi trebalo po mom iskustvu da daju određen rezultat ispada ne?to bezveze, bar ?to se tiče distorzije. Recimo probaj da koristi? pojačala od kojih ne očekuje? da bi ih udao za neke pedale i upotrebio za neki hi gain ton. Naročito jer su neki modeli potpuno neupotrebljivi, na primer Boogie glava je smejurija, a ni onaj jcm800 nije mnogo bolji. Znači stavi? neku pedalu i onda neku neutralnu glavu, recimo fender ume da lepo radi, za neke stvari pleksi marshall, a za metal definitivno ona bas glava. Po?to se lampe u pojačalu pona?aju i kao kompresor, mo?e? da stavi? pre te bas glave a posle distorzije (protivno logici ali eto)tube compresor da dobije? malo na tome da se pona?a sličnije lampa?koj glavi. Nemoj farbati onim njegovim sme?nim EQ-ima nego stavi? posle neki plugin EQ koji dobro radi. Ove ostale glave mogu da daju neku foru sa nekim gain booster ili tube screamer varijantama, ali to nije klasična metal boja
Kao ?to rekoh, nisam mnogo siguran da je vredno truda,
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 09:15 PM   #59
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ok, probacu ovo sa kompresorima mada mi oni nikad nisu bili potrebni.
Ja ne jurim klasican "metalski" ton. Zato mi se svidja ovo "moje" bez amp-a. Podseca me na peavey classic 50 i to je ton koji mi odgovara. Problem je zdrav gain koji definitivno za sada ne mozes dobiti softverskim putem. Gain booster radi pohvalno ali nije jos to - to. Videcu jos kad budem imao priliku da prvo gitaru stavim u neki pristojan preamp (lampa po mogutjstvu ) pa onda da snimim.
Old 13-06-2006, 09:37 AM   #60
arajlo
Member

arajlo's Avatar

Ima li negdje za skinut midiworks (demo)?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules