Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-12-2005, 01:26 PM   #21
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Bas midi u wav

Quote:
Originally Posted by Max
To nemam :o .....

Hajde posalji ako nije na papiru .....

Pozdrav
Ma knjigu sam posudila od prijatelja, originalnu i kopirala sam si je. Nije cak ni prevelika, dalo bi se skenirati je, ali nemam skener doma, osim jednog kojem za svaku stranicu treba 5 minuta, tako da je van upotrebe.
Vidjet cu ima li tko od susjeda bolji (brzi) skener, pa to napravim.

Cisto informacije radi...u knjizi je bio racun. Kosta manje od 12$....s amazona. Ali za procitat je jednom. Vrlo jednostavno, vecinu toga vec znamo (posebno ti).... i sumnjam da je treba primiti jos koji put u ruke...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2005, 01:47 PM   #22
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Pa da ima jos nekog, onda ne bi bio "pusti" otok...
!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2005, 02:34 PM   #23
Gluse
Junior Member

Hvala svima na iscrpnim obja?njenjima vidim da vas je tema zainteresirala a meni ste puno pomogli jednom davno sam provao snimiti semple za bubanj ali tada jo? nisam imao kvalitetnu opremu radio sam na bheringeru b1 i terateku nisam zadovoljam postignutim jer za snimanje kvalitetnog sempla treba imati jako kvalitetnu opremu i dobar istrument u sto sam imao "akademskog" bubnjara tj udaraljke .
Dakle hti sam reć da prave semplove mo?emo snimiti u kvalitetnim studijima sa vrlo kvalitetnim muzicarima koji imaju ?icu za glasnoću i vrlo ćiste udarce tj tonove te kvalitetne instrumente pojačala i mikrofone te zvučnu karticu.

Ja danas imama prootols digi2 road mikrofon te vrlo kvalitetan pc ali mislim da to nije dovoljno jo? mi treba kvalitetan bass izolirana prostorija faradejev kavez jer svi znamo da bass lovi fm radio stanice to je potrebno da filteri budu ?to manje u funkciji (XLR) dobrog basistu i puno ?ivaca
Mozda ram perverzam kod ovoga ali gledajmo realno ovdje se razgovara o ideali a ne o amaterizmu
Za mene stemberg radi jako kvalitetne semplove napr. stemberg halion string edition libary

Dakle da sada rezimiramo po vama su ovi bass semplovi in

Coloss
Trilogy
Broomstick Bass
Virtual bassist
Motu
Sample od Akaia "Fender bass"
'Bass Legends Vol.1
jo? jednom hvala
Gluse is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2005, 04:48 PM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
jer svi znamo da bass lovi fm radio stanice

Moj je onda nispravan, jer nemam ni jednu stanicu :o

Moracu da rekalmiram

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2005, 09:58 PM   #25
Gluse
Junior Member

Moj je onda nispravan, jer nemam ni jednu stanicu :o

Ajde napravi test otiđi do najbli?e radio postaje tj. kraj oda?iljača pa uključi svoj bas pa će? vidjeti ?to se događa.

Tj na baseevima koji nisu ispravni ili nisu dobro uzemljeni ili je jonizacija zraka takva da stvara refleksiju fm signala bas mo?e poslu?iti kao antena najme ?ice glume antenu tj vubriraju a mgneti kupe signal dolaskom pojačalo to se pojačava.
Moj prijatelj je imao priliku prije koncerta slu?ati stinga na svom basu.
Dobro ovo su ekstremni uvijeti dana?nji basevi su elektronski mnogo bolji jer imaju ugrađena diferencijalna pojačala a ona rade na principu 3 ?ice koje izlaze iz pojačala u miksetu moram priznat da nisam nai?ao na primjer di idu iz basa na pojačalo ali tako ne?to imaju malo kvalitetniji mikrofoni.
Dakle jedna ?ica slu?i za prijenos jakog signala to jest onoga ?to svirate druga ?ica slu?i za kupljenje slabog ?uma koji nastaje u ?ici ili u basu ali bit je u tome da kroz jednu i drugu ?icu prolazi signal tog ?uma koji je jednak pa diferencijalno pojačalo oduzima ?um iz jedne ?ice sa onim iz druge ?ice kroz koju jo? i prolazi zvuk koji svira po?to oduzme ta dva signala dobijemo čsti zvuk bez smetnji kabeli se inače zovu XLR

e pa kada se oduzima signal koji mi neznamo kakav je usput uni?tavamo i zvuk

Ja sam ovaj problem imao na jednoj radio postaji gdje ni profesionalna oprema nije radila pa smo napravili faradijev kavez i sad je sve ok.

Kao ?to sam rekao u pro?lom tekstu da su povo perverzije normalno da nitko pametan neće ru?iti studio da bi napravio kavez pa to slobodno mo?ete izbaciti ali ako se netko ?eli baviti snimanjem seplova e onda neka dobro razmisli i pročita neku knjigu o nus pojama radio televizijskih i mikrovalnih smetnji na opremu i njihovog utjecaja na zvuk. ili bar knjigu osnove elektrotehnike jer uzalud vam dobra oprema ako ne radi u idealnim uvijetima
Jedan primjer iz svakodnevnog ?ivota vam je klima ili fri?ider koji mogu stvarati smetnje na opremi
Gluse is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2005, 10:53 PM   #26
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Ja bih dodao Quantum Leap HC Bass
Old 26-12-2005, 11:14 PM   #27
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Jos jedan glas za Hard Core Bass. Mnogo mi je "?ivlji" i otvoreniji, mo?e se ne?to dobiti kada se poigra EQ-om i kompresorom. Nisam ga probao u nekoj pop varijanti, ali mi definitivno najbolje od svega postojećeg radi posao za tvrđi zvuk.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2005, 12:35 AM   #28
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
klima ili fri?ider koji mogu stvarati smetnje na opremi
Jedino frizider nemam u studiju

A, nisam primetio ni da mi klima pravi smetnje... Jedino kad snimam pevanje, pa mikrofon hvata kako duva

Ne, bez zezanja. Svirao sam dosta puta uzivo na radio- stanicama i nisam nikada iskusio probleme te vrste. Jedino sto se secam je jedna svirka na televiziji gde smo imali problem sa mixerom jer je poceo da zuji kao nenormalan, a posle su nam rekli da je od nekih tiristora ili neceg slicno (sto ja niti znam, niti se razumem).

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2005, 11:15 AM   #29
kompozitor
Guest

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
Ja bih dodao Quantum Leap HC Bass
Ja imam verziju na 1 DVD . Cuo sam da ima verzija na 2 DVD .

U cemu je razlika ?

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 27-12-2005, 10:28 PM   #30
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Quote:
Originally Posted by kompozitor
Ja imam verziju na 1 DVD . Cuo sam da ima verzija na 2 DVD .

U cemu je razlika ?

Pozdrav ...
Razlika je sledeca:
QL HC Bass ide na 1 DVD i sadrzi banke semplova za Kontakt.
QL HC Bass XP je poseban proizvod, poseban i nezavisan software. On ide na 2 DVD i sadrzi potpuno razlicite banke semplova....
Drugim recima, ako ces celu kolekciju, ona ide na 3 DVD: obican + XP verzija

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules