Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-12-2005, 10:25 AM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Bas midi u wav

Eh, sto se tice Trilogyija i problem mixanja, to je istina. Moram priznati da iako ga preporucam, nisam ga jos koristila ni u jednom (gotovom) projektu.

I zaista, ne znam vise tko je gore rekao, ponekad nema nego pozvati živog glazbenika. Iako, moram priznati da sam u posljednje vrijeme umorna od njih i uživam raditi sa samplovima koji naprave točno što želim bez objašnjavanja, pogrešaka itd itd.... Ljudi su stvarno nesavršeni i to iziskuje puno vremena i truda i muke i energije cak i sa vrhunskim glazbenicima. A to je samo jedan instrument.. uh...
No dobro, pod dojmom sam falsheva od neki dan, jos se nisam oporavila...

Ustvari, za nesto klasično (u smislu uobičajeno), snimati uživo je odlična stvar! Al' čim nešto zakompliciraš, tu mi se čini da bi programiranje i simulacija tih instrumenata bila brža nego izvedba živog glazbenika. I još jedan problem. Najčešće nemaju vrhunske instrumente koji tako dobro zvuče....
I onda im posudiš takav, pa se ne snadju na njemu.... aaaaaaaaaaaaa.......

ANITA is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 11:45 AM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Trilogy je dobar i pun ali oprezno s njim jer moze zamumljati pjesmu! Trebalo bi mu malo skinut one kriticne frekvencije izmedju 200-300 Hz po mogucnosti multiband kompresorom.
Inace jedan od najboljih finger baseva koje sam cuo (sto se tice pop i zabavne glazbe) je na E-mu sampleru (ne znam tocno model, onaj sa ugradjenim modulom, 4 Ultra ili tako nekako ) pod nazivom "Finger bass w/harms" . Steta sto nije u obliku sampla nego je na modulu. To je potpuno suhi bas koji odlicno pase sa kickom koji ima malo onog "dummp" od prednje koze, a podsjeca me na E-mu sample od "Alembic medium finger bass".
Pozdrav.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2005, 12:52 PM   #3
kompozitor
Guest

Trilogy se moze uraditi . Mada sam ranije mislio da ne moze .

Koristio sam samo akusticni bas .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 23-12-2005, 03:58 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e i ja sam nasao neki u reasonu koji odlicno lezi u mixu..
@anita
jest, u tome i jeste draz zivog snimanja... zato se neki od nas lome danima i nocima dok ne steknu vestinu da nateraju LJUDE da brzo i efikasno daju svoj maximum izvodjacki... TO je prava vestina snimatelja, a ne routing ili stiskanje crvenog dugmeta...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2005, 09:31 AM   #5
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Probaj da nadjesh ''Bass Legends Vol.1'' od Akai-a
pozz
MHz is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2005, 11:40 AM   #6
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
@anita
jest, u tome i jeste draz zivog snimanja... zato se neki od nas lome danima i nocima dok ne steknu vestinu da nateraju LJUDE da brzo i efikasno daju svoj maximum izvodjacki... TO je prava vestina snimatelja, a ne routing ili stiskanje crvenog dugmeta...
Pa znas sto.... razmisljala sam puno o tome. Ali ipak mislim da mi treba pomoc oko toga!! Pa ako imas ideju kako me navesti na pravi put, daj podijeli je!

Primjetila sam da imam tendenciju ljude previse opustiti, jer zelim da daju svoj emotivni, iskreni maximum, a to na kraju zavrsi na tome da se manje trude (jebiga, kod mene je obrnuto, kad sam potpuno opustena, ja dajem maximum, a ne pod pritiskom).
Pa onda, mozda sam prepazljiva... kad vidim svog Filipa kako on dijeli poslove (na svom poslu nevezanom uz glazbu), kako im pojasni sto trazi od njih, bez vrludanja i ostavljanja previse prostora, a opet to ucini bez patroniziranja i nacina koji bi stvorio otpor u ljudima. Ali on je musko! Vi smijete biti jasni i jedna doza grubosti je kod muskarca normalna i ocekivana. Kad sam ja takva, onda ispadam pregruba.... i sad sam skroz izgubljena.
Najgore mi je raditi sa zenama i najgore mi je raditi s ljudima koji snimaju volonterski. Tada se osjecam kao da nemam pravo mrcvariti ih do kraja onako kako bi to cinila svom najboljem prijatelju ili sebi ili nekome kome placam.
Koji sam ja ustvari problematican slucaj! Lijepo mi je tata govorio da sam stvorena da zivim na pustom otoku, sama.
Old 23-12-2005, 11:45 AM   #7
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ali moram priznati da je problem i u mom neznanju. Naprimjer. Posudila sam od frenda druge slusalice, neke Audio technika, nije bitno, nego je bitno da su zatvorene!! Upravo citam MIXING AND RECORDING VOCALS od Bill Gibsona i on kaze da pjevaci najcesce pjevaju prenisko sa zatvorenim slusalicama!! E, pa jebiga sad! On predlaze da jedna slusalica bude na uhu, a druga otvorena radi lakse intonacije.
Old 23-12-2005, 12:15 PM   #8
Max
Pro Member

To nemam :o .....

Hajde posalji ako nije na papiru .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules