Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-12-2005, 07:54 PM   #51
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Volim Gibonnija

@boggy

hvala

@lacky

ne ljutim se, ali mislim da je tvoj poku?aj da unese? "?ara" u raspravu potpuno nepotreban (jer se viđelo da ga ima i previ?e) a i u neku ruku uvredljiv. Međutim, molim te da izedituje? ova tvoja dva zadnja posta,stavi? tačku, zarez, nikako da protumačim ?to si htio da ka?e?
bassystem is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 08:16 PM   #52
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Zdravo bassystem,

Quote:
Originally Posted by bassystem
@boggy

hvala

hm... poooovelika kolicina (na zalost, veoma vredne) energije koja ne zna gde sa sobom... ogroman problem. Imas li ikakvu ideju kako izaci iz ovog zacaranog kruga? Nesto o cemu se moze diskutovati a da pri tome ne dodje do svadje... ja se u vas posao ne razumem, ali problem postoji generalno svuda, u svim oblastima... na kraju dodjemo uvek do toga da sami sebe mlatimo po glavi...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2005, 10:29 PM   #53
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Zdravo bassystem,

hm... poooovelika kolicina (na zalost, veoma vredne) energije koja ne zna gde sa sobom... ogroman problem. Imas li ikakvu ideju kako izaci iz ovog zacaranog kruga? Nesto o cemu se moze diskutovati a da pri tome ne dodje do svadje... ja se u vas posao ne razumem, ali problem postoji generalno svuda, u svim oblastima... na kraju dodjemo uvek do toga da sami sebe mlatimo po glavi...

pozdrav

bogi
Tastina Boggy, tastina....tesko da joj ima leka ..... stara je to boljka "strucnjaka" intelektualaca i umetnika
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2005, 02:24 AM   #54
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@bassystem
ne znam gde je problem u njihovom sviranju? Nisam pominjao vokalne performanse, koje su teezak kompromis. Lav Bratusa po meni ima odlicnu tehniku i tempo, ali je zadrzao ogromnu kolicinu feelinga i emocije koju unosi u svirku (volim njegove recenice na hihat-u). Miki je solidan basista, zapravo dobar, a narocito je draz slusati njih dvojicu zajedno jer se funkcionisu kao sat.. Bambijeve jazzy teme su mi jako drage, i iako nikad ne preteruje sa virtuoznoscu, oseca se znanje. Nisu oni bas maestralni u odnosu na gibbonijevu ritam sekciju, ja sam to vise pogledao iz ugla sto dosta "uspesnih" domacih bendova su uglavnom, silom prilika, priuceni muzicari cija shvatanja instrumenata kao oruzja emocije, ne mogu da prihvatim kao sudbinu. Pola njih ne bi ni trebalo da se uopste bave muzikom, a druga polovina je velika zrtva vremena u kojem se na zalost nema vremena za vezbanje niti para za najosnovniju opremu... i dalje niko ne komentarise ostatak domace "alternative".. da su D.Dub izvikani kao B92ojkasi jesu... licno se takodje jezim od cele te ideologije, narocito u post-5oktobarskom periodu, mada su oni odavno sa tim raskrstili... i ja sam u pocetku bio odbijen tim njihovim epitetom, i to ozbiljno me iritiralo, a onda sam maltene na silu bio prinudjen da otkrijem nesto drugo, sto se ipak nalazi SAMO unutar njihove muzike... pa taman ih GRAND izdavao i vrteo, meni je to nesto lepo.

@MaX
Vikler je ovog momenta u studiju na slici gore levo, i dosnimava instrumente na postojecu osovinu albuma, a sve to u produkciji naravno, dragog nam Bleq-a... mislim da ce stvarno promeniti nesto u jednoj generaciji koja se bude nasla na udaru toga..

@bassystem again
Da, treba praviti dobre pesme. Itekako treba. Itekako se to racuna i u komercijalni aspekt uspeha - dobra pesma jeste dobra pesma. Samo nisam siguran da se sve sto se dobrom pesmom zove moze svirati uz vatru.. oprosti, ne zelim da budem cinican... samo me iziritirala ta definicija...

@ALL OF YOU
Rasprave nastaju tako sto ih neko zapocne, A ONDA DRUGI ODGOVORE. Ukoliko neko namirise uvredljiv ton ili bilo sta sto smeta u necijoj poruci, najiskusnije bi bilo da jednostavno ne odgovori. JA ne pamtim kada sam zadnji put usao u otvorenu raspravu sa bilo kojim clanom foruma. NIje da mi ne smeta gomila toga, al stvarno nemam snage ni vremena da svoju ozlojedjenost time delim sa drugima jer je to krug koji se, po pravilu, zavrsi VRLO netakticnim i nefer moderatorskim lockovanjem, pa cak i banovanjem.
Eto, ako se neko sad nasao prozvan, pozivam ga da mi NE odgovori, i znacajno postovanje pruzam za to. Ukoliko me neko podrzava, slobodno neka podeli to samnom, bilo javno bilo na PM.
Eto, tolko

Last edited by Arthur; 21-12-2005 at 02:27 AM.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2005, 02:31 AM   #55
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

@boggy

pazi, nije to veliki problem, čovjek iz svega izvuče neku pouku. Ali, tačno vidi? kakav je ko koliko znanja i
iskustva ima. Međutim, takav smo mi narod, svi smo pametni, svi sve znamo. Kad bi neko sa strane
čitao ove na?e prepirke, mislio bi da to sve Q.Jonesi i T. Horni pričaju. A onda čuje? na?u
muziku-katastrofa...to mi malo smeta, malo ko je danas skroman, malo ima pravih stručnjaka od kojih
ne?to mo?e? naučiti, zato je i takvo stanje. Mene muzika stvarno dosta zanima, na kraju krajeva od nje i
?ivim, a onaj forum je odlično mjesto da sva?ta čujem saznam, naučim. Jako me zanima za?to ljudi
slu?aju (i prave) muziku koju prave, zanima za?to velika većina ljudi slu?a kr? muziku...mislim, o ukusima
se ne raspravlja, ali ipak postoje neke konstante pa i u muzici....groove, melodija, harmonije,
zvuk....muzička estetika, ako tako mogu da ka?em...mogu ja da obučem zelene pantalone, na ljubičasti
prsluk preko crvene ko?ulje, i da ka?em da je to dobro...e, sad, ko je u pravu, ja ili ljudi koji su smislili da
je to ru?no, neznam. A upravo takvih gluposti mo?e? da vidi? na fashion TV, i kao do jaja, imamo stav, a
ono ru?no, u?i otpadaju...to ne mogu niako da shvatim, a stvarno bi' htio...za?to nako napravi
besmislenu kompoziciju, sa jo? besmislenijim tekstom i kao "kako je to jako, ima priču"...međutim, to
ipak ne prolazi. Evo, na primer Van Gogh, tipičan bend sa besmislenim tekstovima, poslije toliko
kompozicija, najveći hit im je "Neko te ima noćas", pjesma sa normalnim, lijepim ljubavnim tekstom. I ?to
sam stariji, sve mi je jasnije da je u muzici (ovoj pop, rock, narodnoj) presudno dobra kompozicija. Jer,
mo?ete vi nagruvati spotove, gostovanja na tv, i to vam mo?e pomoći da napravite tezge po stranim
diskotekama za na?e, ali ako nemate dobru pjesmu, sve je to kratkog daha. I postoji privid ako vam se
spot vrti na tv da to ljudi slu?aju kući, ali nije tako. Zato ove kvazi zvijezde sa pinka i ne smiju da prave
koncerte, neće niko da im dođe, nego se guraju po festivalima i daju pare za nagrade...ali to smo već
napljuvali, pa neću vi?e. Međutim, da su u ovoj zemlji najveće zvijezde Zvezde Granda, to nisam mog'o
ni da zamislim da će se desiti, i to do?ivljavam kao veliki poraz kulture. Kad su oni prodali 3000 karata u
Kotoru, ajd zdr'o, da platimo pa da idemo...Međutim, nemamo đe da idemo. Zato moramo da se borimo
da vratimo dobar ukus, malo kulture. Ali ne vjerujem da ćemo i?ta postići udarajući kontru, pa smo kao
urbani, slu?amo goa trance ili brit pop...ili bendove koji prave "dubokounmne" kompozicije, kad ih čuje?
bude ono "?ta je pjesnik htio da ka?e". Ja opet da ka?em, treba malo zaviriti u osamdesete, ovaj narod
mo?e bolje. Mada, niko od tih giganata iz osamdesetih, koji jo? rade, nije napravio dobru stvar, bar jedno
15-ak godina. Mo?da je to sada nemoguće, u op?toj navali jeftine i nekvalitetne robe, sve se brzo
konzumira i kratko traje...Ja jo? uvjek slu?am muziku na Sansui-u (hi-fi pojačalo) iz 1970god, koji te?i
26kg. To se danas vi?e ne pravi...

ne znam ni sam, recite ?to mislite

ps @boggy: kako misli? "u na? pos'o se ne razume?"? Oće? da ka?e? da se na bavi? muzikom?

ps2: nemojte mi zamjerit na ovolikim postovima, imam grip pa sam kući, i malo mi je dosadno, ne mogu ni?ta da radim...pozdrav
Old 21-12-2005, 02:57 AM   #56
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
@boggy
........Ja jo? uvjek slu?am muziku na Sansui-u (hi-fi pojačalo) iz 1970god, koji te?i
26kg. To se danas vi?e ne pravi...
Cuvaj to pojacalo... ne kao antiku... nego kao vrhunac viteskog dizajna tih godina... Samo da mi je da nadjem negde onu seriju sa balansiranim ulazima... mrak!

Quote:
ne znam ni sam, recite ?to mislite
Sta reci? Nije to za mene, ali pokusacu da doprinesem... Gadno je kada ponestane onoga sto generise kreativnost (ne mogu da objasnim sta je to)... tada ni mikseri ni zvucnici ni instrumenti vise nisu ni bitni... gube smisao... kreativnost je u ljudima, i da bi se ispoljila potrebno je nesto sto cak nije ni radost ni tuga... nadahnuce, valjda... otkud znam... ova teskoba koju osecam kod ljudi na svakom koraku me tako sroza da mi dani i dani trebaju da se oporavim od nekakvih dogadjaja... da li je besomucna jurnjava za novcem problem? Ko zna? Mozda jeste, ali za cim god se besomucno juri nikada se ne stigne... pa ni toga novca opet nema (dovoljno) na kraju... cemu onda tolika halabuka? Kao kad samo mases rukama a ne pomeras se s mesta... od pola na gore izgleda kao da trcis... Da li je problem napraviti dobru pesmu/muziku, ne znam, verovatno jeste... sta je sve potrebno za to? Moze li mi neko reci?... ajd' dosta... da ne gnjavim dalje...

Quote:
ps @boggy: kako misli? "u na? pos'o se ne razume?"? Oće? da ka?e? da se na bavi? muzikom?
Ne, ne bavim se muzikom. Mislim,... cujem, nisam gluv... i to je sve.

Quote:
ps2: nemojte mi zamjerit na ovolikim postovima, imam grip pa sam kući, i malo mi je dosadno, ne mogu ni?ta da radim...pozdrav
Ne zameram, barem ja...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 21-12-2005, 03:04 AM   #57
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Arture, to ?to po tebi oni maestralno sviraju ne znači da je objektivno tako (a nije). Posebno ?to se oni ovdje stavljaju u nekakvu svjetsku klasu, a za to je ipak potrebno malo vi?e. Da se razumijemo, ja sam bio na nekoliko koncerata D.Duba,imam sve ?to su izdali i sviđa mi se njihova atmosvera pjesama, ali je to daleko od ozbiljne svirke i produkcije...i naravno dobrih kompozicija, o čemu sam ja i htio da pričamo. I poređenje sa Jazzanovom mi je najbla?e rečeno smije?no...

Đole (wikluh) je odličan, ima fenomenalnu energiju i napravio je izvanredan fusion-satira projekat, i ja mu ?elim sve najbolje. Ali, da li stvarno misli? da će ne?to da postigne ismijavajući 90% ljudi, koji slu?aju i ?ive ?und?

ps: mislim da nisam ja definisao to oko logorske vatre (mada se donekle sla?em s tim)
Old 21-12-2005, 03:13 AM   #58
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Sta reci? Nije to za mene, ali pokusacu da doprinesem... Gadno je kada ponestane onoga sto generise kreativnost (ne mogu da objasnim sta je to)... tada ni mikseri ni zvucnici ni instrumenti vise nisu ni bitni... gube smisao... kreativnost je u ljudima, i da bi se ispoljila potrebno je nesto sto cak nije ni radost ni tuga... nadahnuce, valjda... otkud znam... ova teskoba koju osecam kod ljudi na svakom koraku me tako sroza da mi dani i dani trebaju da se oporavim od nekakvih dogadjaja... da li je besomucna jurnjava za novcem problem? Ko zna? Mozda jeste, ali za cim god se besomucno juri nikada se ne stigne... pa ni toga novca opet nema (dovoljno) na kraju... cemu onda tolika halabuka? Kao kad samo mases rukama a ne pomeras se s mesta... od pola na gore izgleda kao da trcis... Da li je problem napraviti dobru pesmu/muziku, ne znam, verovatno jeste... sta je sve potrebno za to? Moze li mi neko reci?... ajd' dosta... da ne gnjavim dalje...
e, dobro si to rek'o...o tome bi trebalo da popričamo...ali mislim da ljudi danas vi?e nemaju strpljenja da se nekim problemom ozbiljno pozabave...ili nam treba neki novi pank, pa new wave, pa romantizam...ko zna
Old 21-12-2005, 03:20 AM   #59
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
e, dobro si to rek'o...o tome bi trebalo da popričamo...ali mislim da ljudi danas vi?e nemaju strpljenja da se nekim problemom ozbiljno pozabave...ili nam treba neki novi pank, pa new wave, pa romantizam...ko zna
Hm,... nemaju strpljenja? To moze biti veliki problem... mislim da si dobro to primetio. No vreme prolazi, sta se desava, desava se... na kraju treba imati hrabrosti i sumirati sta se htelo, sta se moglo, a sta se na kraju uradilo... jes', ko zna sta nam "fali"...

pozdrav

bogi

Old 21-12-2005, 04:15 AM   #60
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Evo, na primer Van Gogh, tipičan bend sa besmislenim tekstovima ...
'ajde definisi ovo "besmisleni"? Sad si me totalno zbunio.

Last edited by ProkDu; 21-12-2005 at 05:11 AM.
ProkDu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules