![]() |
Volim Gibonnija
čitao sam thread o Joksimoviću i tamo pročitao neka razmi?ljanja o muzici na na?im prostorima. Oću samo da dodam (a htio sam tamo nego je zatvoren thread), da i ja isto mislim da je Gibonni najbolji, onda mi se sviđa i Vlado, Joksimović ne zato jer mnogo krade muziku i folira se, sviđa mi se i Oliver Mandić, mada je i on dosta pokrao, ima dosta dobre na?e muzike iz osamdesetih, Bala?ević ima fenomenalne tekstove (a i po neku dobru muziku, kao "Jednom su sadili lipu"), sjetite se stare Čorbe, Generacije, Smak, Time, Korni Grupa....sve mrak bendovi, koji bi u tom vremenu stali rame uz rame sa bilo kojim svjetskim bendom, samo da su imali uslove, jer nije isto roditi se u Čumadiji ili na Pikadiliju....Evo B92 ispira mozak sa najgorim sranjima, samo zato jer ih je pustio GillesP...ali to nije tema. Hoću da ka?em da nismo mi krivi ?to je na?a kultura srozana i ?to dr?avu vode uglavnom nepismeni preprodavci...a to automatski podi?e nivo kulturne bijede...sve to kreće od onoga, neki biznismen će rađe pozvati na promociju neku sisatu pevaljku da mu zabavlja (slične) goste, nego da mu "tripuje neki jazz bend"...i tako redom. Zato mislim da su Gibo i Vlado pravi dijamanti u op?toj bujici nekulture i podr?avam ih (ako je to uop?te moguće i potrebno) svim srcem, jer mi fali kvalitetna domaća muzika (bilo koje vrste, pa makar i narodna). A Gibonni ima i fenomenalne ljubavne tekstove, vrlo dobru produkciju, izvanredno je odsvirano i ja stvarno ne vidim ?ta tu vama jo? fali??? Ustvari, volio bih da mi ka?ete (vi koji mislite da je to sve sranje, ljiga) ?to je po vama dobro? ?to vi slu?ate od domaće muzike, a ako ne, onda uop?te, ?to vam je dobro od svjetske produkcije?
|
Re: Volim Gibonnija
potpuno razumem tvoju ljubav prema giboniju ali probaj da pronadjes mozda covek ima klub obozavatelja!
|
Alo, bre, ne radi se o Gibonniju nego o nasoj muzici na nasim prostorima. Gde ti zivis, ovde ili tamo gde je lepo? Je*i ga ja sam ovde, sviram na ovom trzistu i snimam za ovo trziste i ako kazem da je ovde bas sve sranje, cemu onda muka, rad, skolovanje i bacene pare u opremu.
@Lacky, nista licno, ovo sam rekao svima koji imaju tvoj stav, a znam ih puno BTW Ako ja kazem da mene Gibonni nekad vise pogodi u srce svojom emocijom, tekstom, nego Sting, da li je to smeshno? |
Zdravo OFF,
Quote:
pozdrav bogi |
Pa naravno! Ja ne znam za subjektivniju stvar od emocije, pogotovo izazvane muzikom.
@Bassystem Drago mi je sto muzicar tvog ranga tako razmislja. Obicno su (cast izuzecima) u nekim svirackim-ego-trip varijantama, nemaju dodira sa zemljom i tesko muziku mogu da ne posmatraju kroz kilograme modusa i prosutih septakorda. A sta kazes, ima Balasevic i po neku dobru muziku:rotfl: |
@boggy
bre covek, ti mu dodje ko neki high-priest dalekoistocnih religija... :D :D sve je relativno i subjektivno... ako bi to prihvatili onda ne bi imali ljudi oko cega da se svadjaju pa ni trude. a onda bi bilo mnogo dosadno :( |
Quote:
pozdrav bogi p.s. Malo sam izasao iz konteksta... pod utiskom price o HiFi... izvin'te... lako s moze primeniti i na druge stvari... |
"this extends to all things".. znao sam da je neko istocno ucenje :D Zen
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
čekaj, ti sad oće? da bude? duhovit, ne kapiram? Ili nisi shvatio? Nisam ja tra?io da pravim sektu obo?avalaca, nego sam htio da čujem od vas koji ne volite takvu muziku ?TO VI SLU?ATE, i ?to vam je dobro, mo?da ne?to novo naučim...Kakvi su vama tekstovi dobri i da li po vama ima i?ta da valja sa ovih prostora...a ako vam ni?ta ne valja odavde, ?to onda slu?ate? ps: i molim moderatore da ubuduće bri?u ovakve glupe komentare |
All times are GMT +1. The time now is 10:28 AM. |