Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2005, 03:52 PM   #31
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: piramidalna spuzva

Zdravo Arthur,
Quote:
Originally Posted by Arthur
uostalom, ukoliko hoces da experimentises, radi to na demo snimcima, sto vise njih to bolje. Zapamti sta si i kako dobio, a to mozes opusteno u svojoj sobi sa dva cebeta da resis... Ovako demo uslove (tvoja soba) prenosis korak dalje - u studio...
Mozes li da navedes jos ovakvih "stap i kanap" predloga, planiram jedan sticky na tu temu... raspolozen?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2005, 04:00 PM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Nisam siguran da sam dovoljno kompetentan, ovo sto sam napisao je samo interpretacija ovoga http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12898
Drzao sam dugo prostoriju za vezbanje u kojoj sam organizovao demo-snimanje, i tu naucio podosta, mada se ukupna znanja o tome mogu svesti u jedva nekoliko saveta... nije da sam se posvetio istrazivanju te vrste resenja...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2005, 04:30 PM   #33
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
Nisam siguran da sam dovoljno kompetentan,
Batali price o kompetenciji, otuzne su ovih dana
Imas usi, cujes, svidja ti se, radi ti posao, kraj price. Eto ti kompetencije.
Recimo, zasto kamermani imaju kutiju sibica u dzepu makar i ne bili pusaci?
To pise u knjigama? Uci se u skoli? itd...
Pricaj drugima i uci od drugih... mnogi ljudi to rade vekovima.

Quote:
ovo sto sam napisao je samo interpretacija ovoga http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12898
Drzao sam dugo prostoriju za vezbanje u kojoj sam organizovao demo-snimanje, i tu naucio podosta, mada se ukupna znanja o tome mogu svesti u jedva nekoliko saveta... nije da sam se posvetio istrazivanju te vrste resenja...
Odlicno, zapocni thread na tu temu napisi to malo sto znas, i ostali ce dodati ono sto oni znaju... kud ces lepse... Pa vise te stvari trebaju od price da je Neve-ov preamp dobar... sirotinja smo... aman.

pozdrav

bogi.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2005, 10:30 AM   #34
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Thumbs down Re: piramidalna spuzva

Quote:
Originally Posted by Oggy
Eto, rece ti Bogi.
Danas vec zaboravljena kategorija spremanja ploce.
Ranije nisi mogao da udjes u studio, ako iz "prve" ne sviras celu plocu, a danas se ploce prave u studiju...
Slažem se, ali ako već postoji uslov da zapisuješ ideje i razvijaš ih direktno snimajući a ne preko papira ili proba, što da ne? Na kraju krajeva, jedino što je bitno, to je konačni produkt kao i kvalitetno izvodjenje istog uživo.

Quote:
Naravno, znam u kom bendu sviras i kojom se muzikom bavite, pa mi ne zameri sto nisam pomenuo nesto iz zanra, ali nisam namerno jer nije dovoljno zastupljeno da bi svi razumeli o cemu govorim.
NA muzickoj sceni SCIG ima barem 500 Vlada Georgieva u pokusaju, barem 100 Negativa...
Sve manje pravih stvaraoca...

Da, ne odem predaleko, Odradite 3 meseca teskih proba, imajte album "u rukama", a onda te pare ulozite u neki zaista dobar studio i otprasite usnimavanje sto brze, da vam ostane vremena i za mix (koji bi trebali bezuslovno da poveriite nekom ko je stvarno strucan).
U redu je, razumem o čemu govoriš. Elem, da se opet ne shvati pogrešno - ovo o čemu pričam nema veze sa mojim sadašnjim bendom, niti sviram gitaru o kojoj se trenutno priča (klavijaturista sam), niti sumnjam da gitarista iz ovog projekta može to da odsvira. Naprotiv, preciznost odsviranog ne dovodim ni u kom slučaju u pitanje. Samo mi jurnjava sa vremenom i novcem nije toliko bliska jer sam donekle i naviknut na suprotno s obzirom da albume koje sam do sada snimao bili su u studiju mog benda. Samo sam bio razmišljao o olakšavanju posla (i da ne zauzimam termine za džabe ako ono osnovno mogu i sam da uradim) pre ulaska u studio ukoliko je to ikako moguće. Ako ne, nije problem da se ide direktno u studio i da se snima. A što se tiče demo snimaka bilo koji amp simulator (Line6, V-amp) direktno u komp može da vrši posao i to naravno i koristim.

Što se tiče heavy metal producenata, nažalost, da budem potpuno iskren, nisam upoznat da takav postoji (pritom ne mislim na nu metal i hardcore) a da je pritom pristupačan po ceni u odnosu na kvalitet koji pruža zauzvrat. Pored toga, poprilično sam zadovoljan kako gitaristi iz mog benda to vrše, tako da ću to njima ostaviti (svrati na sajt pa poslušaj neke mp3-jke koje su snimljene do sredine 2004 ako te zanima)

Quote:
Ako se zanimas za studijski rad, moras jedno vreme da ulozis u edukaciju i praksu po drugim studijima da ne bi uludo srljao, a da ne znas ni gde srljas.
Budi strpljiv i vredan jer nista ne moze doci pre nego sto stvarno moze
Pozdrav
Naravno. Niko se naučen nije rodio
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2005, 07:22 PM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lordring
?to se tiče heavy metal producenata, na?alost, da budem potpuno iskren, nisam upoznat da takav postoji (pritom ne mislim na nu metal i hardcore) a da je pritom pristupačan po ceni u odnosu na kvalitet koji pru?a zauzvrat...

Naravno. Niko se naučen nije rodio
Istrazi to malo bolje. Skoro svi gitarski producenti koje znam i sa kojima radim su prilicno povoljni, jer nam je scena kakva jeste. ako ti fali informacija, javi se na PM... a da se izaci iz produkcijskih okvira tog benda moze, moze se sigurno...
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules