Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   piramidalna spuzva (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12999)

davormen 24-11-2005 11:27 AM

piramidalna spuzva

ljudi, zna li neko gde moze da se kupi piramidalna spuzva ili tako nesto i posto je? po mogucstvu, u blizini ns-a...

OFF 24-11-2005 05:59 PM

Re: piramidalna spuzva

A za kakvu ti intervenciju treba?

boggy 24-11-2005 10:38 PM

Zdravo davormen,
Quote:

Originally Posted by davormen
ljudi, zna li neko gde moze da se kupi piramidalna spuzva ili tako nesto i posto je? po mogucstvu, u blizini ns-a...

Nisam siguran da ce ti odgovarati, ali sam slucajno natrcao...
LINK , nemam ideju kako izgledaju niti sam ih probao...
sa slike vidim da su talasasti, a trgovac to na slici naziva
sundjerom.
Skoro sve se uklapa u ono sto si trazio osim mozda...
sto ih nema u NS, samo Subotica i Beograd.

nadam se da sam ti pomogao.

pozdrav

Bogi

davormen 25-11-2005 01:13 PM

Hvala Bogi, moglo bi biti korisno. Izgleda ok, mada je debljina malo manja nego sto sam imao u planu... pogledace se... hvala kos jednom... A ako zna neko jos neke varijante, slobodno napisite :) .

@ Off

Ma treba mi da napravim panele za ubijanje ambijenta kod snimanja gitare (4x12 kutija), a mozda i ceo iso box. Imaju u Artistu neke Primacoustic-ove panele, ali oni su previse niski za 4x12 kutije...

OFF 25-11-2005 06:59 PM

Pricali smo dosta o azmafonu, pogledaj i na sajtu AZMA.nesto. Ja sam kod sebe radio sa tim, a video sam ga i u dosta studija, pa i ozbiljnih, i mislim da je best-buy. Kvadrat debljine 2cm je ispod 250din, lako se montira, oblikuje i vrlo je efikasan

davormen 26-11-2005 10:52 AM

Ispade da imam azma ad ploce u kupatilu! :rotfl: Na plafonu. :D Ma ok, jeftin je i sve, ali je on jos tanji od ove prve varijante (ona je bar 3 cm) a i dooosta ruzniji... ipak je i to bitno... :) mozda uzmem i jedno i drugo pa onda red azmafona, red spuzve... :)

Evo da objasnim ideju do kraja - naime, hocu da napravim 3-4 panela velicine oko 1m2 (mozda i malo vise), a onda cu za njih da napravim stalke sa podesivom visinom (nesto kao stalci za note i tako to), da ih mogu visenamenski koristiti (podignem ih = prenosiva gluva soba za vokale, skinem sa stalaka = za pojacala & stuff, na manjuj visini = za izolaciju bubnjeva, a kad ih ne koristim za snimanje mogu njima kontrolisati slusanje u miksu)... eto :) budzet = 200-300 evra

boggy 26-11-2005 11:19 AM

Zdravo davorman,

Quote:

Ispade da imam azma ad ploce u kupatilu! :rotfl: Na plafonu. :D Ma ok, jeftin je i sve, ali je on jos tanji od ove prve varijante (ona je bar 3 cm) a i dooosta ruzniji... ipak je i to bitno... :) mozda uzmem i jedno i drugo pa onda red azmafona, red spuzve... :)

Evo da objasnim ideju do kraja - naime, hocu da napravim 3-4 panela velicine oko 1m2 (mozda i malo vise), a onda cu za njih da napravim stalke sa podesivom visinom (nesto kao stalci za note i tako to), da ih mogu visenamenski koristiti (podignem ih = prenosiva gluva soba za vokale, skinem sa stalaka = za pojacala & stuff, na manjuj visini = za izolaciju bubnjeva, a kad ih ne koristim za snimanje mogu njima kontrolisati slusanje u miksu)... eto :) budzet = 200-300 evra

Ok, jasno, samo racunaj da nece bas biti nesto efikasni ispod 500-1000Hz.
Mozda da probas da napravis neke od azmafona i sundjera (sundjer spolja, naravno) a neke uradi od staklene vune i sundjera (ne moras sve zavrsavati i lepiti, samo provizorno).... pa proceni razliku...
Povecanjem debljine i azmafona i staklene vune pomeras apsorpciju na nize frekvencije... malo-po malo.... probaj da eksperimentises.

pozdrav

Bogi

makaay 26-11-2005 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Pricali smo dosta o azmafonu, pogledaj i na sajtu AZMA.nesto. Ja sam kod sebe radio sa tim, a video sam ga i u dosta studija, pa i ozbiljnih, i mislim da je best-buy. Kvadrat debljine 2cm je ispod 250din, lako se montira, oblikuje i vrlo je efikasan

koliko ta cijena ispadne u eurima?

Illiron 26-11-2005 05:20 PM

Quote:

http://www.ethanwiner.com/basstrap.html
http://www.ethanwiner.com/acoustics.html
http://www.musicplayer.com/cgi-bin/u...ubb=forum;f=26

Ove linkove sam vec kacio. Mozda ti pomognu! Pazljivo ih procitaj!!!

davormen 27-11-2005 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Zdravo davorman,

Ok, jasno, samo racunaj da nece bas biti nesto efikasni ispod 500-1000Hz.
Mozda da probas da napravis neke od azmafona i sundjera (sundjer spolja, naravno) a neke uradi od staklene vune i sundjera (ne moras sve zavrsavati i lepiti, samo provizorno).... pa proceni razliku...
Povecanjem debljine i azmafona i staklene vune pomeras apsorpciju na nize frekvencije... malo-po malo.... probaj da eksperimentises.

pozdrav

Bogi

Ma jasno da nece biti nesto preterano efikasni ispod 500, no to i nije cilj ovog projekta... poenta je da se ubije onaj ambience sobe koji je i najizrazeniji (i najcujniji) u srednjim i visokim frekvencijama...

Na kraju ce ispasti da cu raditi sa kompresovanom mineralnom vunom (jedno tri sloja od 2cm, mozda i cetiri), ipak je mnogo jeftinije od ovih sundjera...

@ makaay

250 din = 3 evra

@ Illiron

Sve sam to vec proucio dobro, no hvala na linkovima u svakom slucaju...

All times are GMT +1. The time now is 10:53 AM.