Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2005, 11:10 PM   #21
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: S.o.d

@ DUSHAN_S

Svidja mi se,ali zaista,ova psihoanaliza koju si dodirnuo gornjim postom i slozio bih se sa
tobom u vecini stvari.Moguce da sam mojim recima licio na nekog iz tih slucaja ali veruj mi
,tako samo izgleda.Muziku slusam ceo svoj zivot,od klasike i dzeza preko trasha i death metala
pa sve do najbrutalnijeg techna.Bendove koje sam gore spomenuo pratim skoro od njihovog nastanka
tako da u glavi imam izgradjeno SVOJE misljenje o njima i njihovim karijerama.
I sam sam muzicar pa ne gledam na njihove karijere samo kao slusalac.
Naravno,izvinjavam se ako je moj stav zvucao kao neko merilo koje treba postovati.Moguce
je da sam u zabludi.

Nesto se nismo razumeli a to je tumacenje pojma 'komercijalizacije'.Dva su razlicita
slucaja:kada je nesto toliko originalno i dobro pa kao takvo postane komercijalno i totalno
druga prica koju ogovaram:kada bend promeni svoju muziku(nekad i protivno svojim ubedjenjima)
da bi to postalo komercijalno i 'isplatljivo'.Takve slucajeve ne volim i mislim da je lako
uocljivo razlikovatite dve 'komercijale'.
Old 04-12-2005, 02:06 AM   #22
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
enivej, meni se cini da SOAD i dalej jesu originalni, jerbo su takve gluposti sebi dozvolili da prodju na zadnji album a da i dalje ne zvuci glupo. Na momente mi se cak cini da su pokusali da naprave metal verziju rockopere.. a mozda su i konacno sisli sa uma.
I da, ocigledno niko (ovde) ne zna sta oni koriste od opreme za koju sam pitao u pocetku

Btw, dobih i novi Rammstain, "ROSENROT".. kakvi su vasi utisci.
Meni to sve vise i vise pogadja emocije i sve mi vise prija, mada nemaju vise pesmetina kao na prvih nekoliko albuma. Produkcija mi je prezajebana..
Ovo ti je da se ute?i?.
http://mixonline.com/mag/audio_system_down/
Mislim da niko do sada nije pravio intervju na temu tehnologije snimanja na novom albumu.
Novi Rammstein mi je onako, dobar na momente, ali su mi pesme same po sebi malo slabije. Dobro je ?to su uključujući i prethodni album, uspeli da se izvuku iz one tehno metal varijante (koja je fakat mogla da postane muzički kavez iz koga ne mogu da izađu), a da i dalje ne izgube svoj identitet, ali se sa druge strane, nije ba? ni da se ubijaju od inspiracije. Moram jo? par puta da ga preslu?am, realno.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2005, 02:22 AM   #23
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen
@ DUSHAN_S

Svidja mi se,ali zaista,ova psihoanaliza koju si dodirnuo gornjim postom i slozio bih se sa
tobom u vecini stvari.Moguce da sam mojim recima licio na nekog iz tih slucaja ali veruj mi
,tako samo izgleda.Muziku slusam ceo svoj zivot,od klasike i dzeza preko trasha i death metala
pa sve do najbrutalnijeg techna.Bendove koje sam gore spomenuo pratim skoro od njihovog nastanka
tako da u glavi imam izgradjeno SVOJE misljenje o njima i njihovim karijerama.
I sam sam muzicar pa ne gledam na njihove karijere samo kao slusalac.
Naravno,izvinjavam se ako je moj stav zvucao kao neko merilo koje treba postovati.Moguce
je da sam u zabludi.

Nesto se nismo razumeli a to je tumacenje pojma 'komercijalizacije'.Dva su razlicita
slucaja:kada je nesto toliko originalno i dobro pa kao takvo postane komercijalno i totalno
druga prica koju ogovaram:kada bend promeni svoju muziku(nekad i protivno svojim ubedjenjima)
da bi to postalo komercijalno i 'isplatljivo'.Takve slucajeve ne volim i mislim da je lako
uocljivo razlikovatite dve 'komercijale'.
Ma ?to se izvinjava?. Uostalom, kako prosuditi na internet forumu ko ba? tačno ?ta misli, kao ?to rekoh, samo mi je tvoj post bio povod da napi?em ono ?to mislim na temu. I ja sam sam recimo jako kritičan prema novijim albumima Metallice, i imam svoje razloge, ali se eto kao trudim da budem neutralan. Mene je mo?da vi?e iziritirao taj neki kukavički pristup kad je iza?ao Load, koji je bio jasan iz njihovih intervjua u to vreme, maltene kao da se izvinjavaju zbog toga ?to su bili i pravdaju kako oni siroti moraju da pre?ive i nakon Curt Cobain-a. Bljak.
To za komercijalizaciju, ?to pominje?, mislim da je donekle prevaziđena stvar napolju. To je bio slučaj ranije kada je bilo nekako jasno ?ta se dobro prodaje a ?ta ne, tj postojao je taj neki pop-rock mainstream. Sada kada Slipknot mogu prodati milione nosača zvuka, a neki pop tehno poku?aj da se uzmu pare na "komercijalnoj muzici" mo?e propasti sa jedva koju stotinu hiljada uprkos ulo?enom novcu, mislim da je jasno da napolju sama po sebi vrsta muzike vi?e ne znači ni?ta.
Inače malo off topic, ali mislim da se kod nas ta zabluda jo? uvek nije izgubila, tj, vidim da prosečan učesnik muzičke scene, da li kao autor ili kao snimatelj ili menad?er i dalje misli da va?e ta pravila iz osamdesetih, tipa :ti?e gitare, glasniji vokal = komercijalnije, ili vi?e pop zvuka, manje agresivnosti = komercijalnije, ili svi su lepi na spotu, i boje su divne = komercijalnije, itd. Mislim da je recimo stalna opadajuća linija grupe Negativ (bar se dobija takav utisak) dobar primer, ili to koliko su lo?i albumi nekih veterana, kao Bajagini na primer. Ljudi nikako da se pre?altaju na to da je 21 vek i da u BG-u na primer postoji potpisujem 4x vi?e fanova Gothic metala, nego obične nekada?nje rock muzike, znači ili radi? u svom ?anru onako kako treba ili radi? turbo i gotovo.

Ili recimo to ?to su aran?mani na pop pesmama često i dalje matori i retardirani kao da je upravo iza?ao 5. album od Toto ili kao da su autori i dalje u 1993 i slu?aju 2unlimited. Mislim da smo malo zaglavljeni u vremenu. Naravno, tu sad postoji i to ?to većina pop-rock sastava nema dobru pesmu, ali to je druga priča.
Ja nekako kapiram da danas ne postoji "komercijalna" muzika, već muzika tačno namenjena određenoj publici, mislim da je gotovo sa tim poku?ajima da se kompromisima sa 5 različitih stilova koji nemaju veze sa vezom prikupi velika publika, samo se dobije ne?to ?to nit smrdi nit miri?e.

Uf, odo ja predaleko u off topic. Dosta je
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2005, 02:12 AM   #24
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ej danas sam preslusao prvi puta RosenRot na Dynaudiou i stvarno se na dosta mesta cuje probijanje i overavanje, ali onog ruznog, digitalnog tipa. Umetnost, sta li je ...

E i poceo sam da cujem attack kompresora na masteru... suludo al nova dimenzija mi se otvara pred usima..svakodnevno...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2005, 07:14 AM   #25
Dersu Uzala
Junior Member

Quote:
Evo nabavih novi System of a Down (iako imam pune 24god ) i mogu vam reci da je totalno cudan, al sto ga vise slusam sve mi se vise svidja.. pa me bas zanima ima'li neko ideju ili info koji im je gearlist (guitars, pickups, amps, e.t.c), posto nisu bas klasicni NUmetal sound.. nekako im je reskiji zvuk. Inace cini mi se da su se maaalko opustili u tom produkcionom pravcu, al valjda da bi vishe energije posvetili muzicii..
http://www.daronmalakianrocks.com/equipment.html

Boggie-ji i Marshalli prevashodno od pojacala.
Dersu Uzala is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2005, 10:30 AM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
ej danas sam preslusao prvi puta RosenRot na Dynaudiou i stvarno se na dosta mesta cuje probijanje i overavanje, ali onog ruznog, digitalnog tipa. Umetnost, sta li je ...

E i poceo sam da cujem attack kompresora na masteru... suludo al nova dimenzija mi se otvara pred usima..svakodnevno...
Kazem ja. Jos da imas Adama vidio bi svirkeeeee
Old 04-03-2006, 08:10 PM   #27
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Upravo sam nabavio Mezmerize i Hypnotize od SOAD-a. Oba su originali i desava se nesto cudno: Mezmerize (to je prvi od dva nova cd) ide do -0.1db, ali Hypnotize probija, i to probija zestoko u gotovo svakoj pesmi, dok RMS se vrti oko -5 ?????
Da li je neko primetio i ima li objasnjenja?
Old 05-03-2006, 08:55 PM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nisam ih slusao sa originala, samo mp3 tako da ti nebih znao reci. Ali mogu potvrditi da Rammstein-Rosenrot preslusavan na dynaudio bm5a definitivno proprdi jaako cesto. Nije zestoko, ali je cujno...
ne znam, mozda novi trend...
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules