|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ja sam samo hteo da objasni? koji je to tvoj stav. Ako je u pitanju ?elja da se priča o tome kako vazdu?ni pritisak, doba dana, umor ili ne?to četvrto utiču na subjektivno iskustvo zvuka, to je sasvim ok i naravno da nemam ni?ta protiv, ali ja nisam pričao o tome, nego sam dao negativan sud o nečemu drugom, a to je pojava da se mitologiziraju jednostavne i svima osim "stručnim licima" poznate stvari, i to zaista ne spada u subjektivne i relativne stvari, jer jednostavno postoji granica i razumno obja?njenje. To jest, tebi i jeste namera da ljudi pomenu neke subjektivne do?ivljaje zvuka (ako sam dobro shvatio) pa da ti da? obja?njenja, ?to bi trebalo na kraju krajeva da vodi demistifikaciji "fenomena", i tome da neko ne?to nauči od tebe, a ne tome da ti jo? vi?e relativizuje?, jer si zadnja 2 post-a potro?io na to da obja?njava? kako je svaka subjektivna realnost prihvatljiva. Ali nije, zato i postoje razlike između genija i budale, i između ludaka i prosvetljenog čoveka. Pa bih ja radije umesto sledeće "pouke" u tvom sledećem post-u odmah lepo priznao da nisam u pravu i sve to ?ta treba ako treba, samo da se re?im ovog u?asa internet prepucavanja, pa da pređemo na ne?to korisno, na primer da ti iz svog iskustva i znanja iznese? neki primer subjektivnog zvučnog do?ivljaja, i obja?njenja istog, a ja da sedim i čitam i zaista recimo ne?to naučim, kao ?to volim da naučim od osoba koje ne?to bolje poznaju od mene. E to bi već bilo ne?to, u svakom slučaju bolje od toga kako je nečije neotuđivo pravo da veruje da Cubase i Nuendo različito zvuče. Mislim, ako mo?e.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |