|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Ima li ovde nekoga ko uopste koristi Pro Toolse?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Ima......moze se naci.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Senior Member
|
Quote:
,tako da ti nisam bas od neke koristi...bar za sad..
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Ima ima, ne brini se.. U mom slucaju - svakodnevna alatka... Nije PT ni malo los SW, naprotiv za neke stvari ga ne bih menjao ni zasta drugo... ...editacija audio trackova, preglednost traka, vrlo precizna vizualizacija audio signala u samom EDIT prozoru, file browser...nema suvisnih boja i dugmica i ne znam ti je cega svega.... To su za mene vrlo bitne stvari u toku rada i po mom licnom misljenju prednjace u odnosu na SX ili Nuendo. Sto se tice ostalih programa - nisam radio u njima, ne mogu da uporedim (osim CWa, al mislim da ga nisam upalio min 4god :o , tako da bolje da cutim Na svu srecu nisam vise pokusavao tako da je sad sve ok! A o kompatibilnosti sa ostalim studiima - mislim da je suvisno ulaziti u detalje.... u jednom snimas Foley, iz drugog dobijes muziku, u trecem ides da snimas postsinhrone dijaloge, u cetvrtom se rade special effects...sve nosis kod sebe opet...pa na kraju u nekom desetom se radi mix... E kolko bi smo se samo namucili kad bi u svakom studiju bio drugi program... Tu sam shvatio zasto je Pro Tools - PRO TOOLS za te stvari i sto je njime opremljeno 90% studija u kojim se radi zvuk na sliku
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
a da li onda vecina vst instrumenata ima tu rtas podrsku,tj.ako predjem na pt ocu li moci koristiti el.piano,the grand,korg legacy i neki sampler tipa kontakt...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
Ja sam nedavno instalirao PT i jako mi se dopada. Vrlo logicno, jednostavno. Mislim, ne znam jos ni osnovne stvari, ali planiram da odvojim neko vreme da naucim da mixam i editujem u njemu.
Sto se VST instrumenata tice, oni me u PT okruzenju ne zanimaju, ali kako naterati VST plug-inse koji nemaju RTAS podrsku da rade u PTu?
|
|
|
|
#8 |
|
Vibrator
|
preko wrapper-a..
|
|
|