|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sam sve, samo ne smiren ![]() Ono gore je bio samo pokusaj (nadam se uspesan) da smirim bespotrebne rasprave i strasti za koje niko konkretno odavde nije "zasluzan". Mislim da pljuvanje samo njima dize samopouzdanje i cini ih jos jacim, jer pljuvanje i bes uglavnom indicira na ocaj i ocajnike, a to je njima jedino i potrebno da bi likovali. Ja se, kao i ti, bavim samo muzikom, tj. studijom i zivim od toga (cak sviramo i isti instrument ![]() Treba cutati i gurati svoje. Mislim da su i oni tako uspeli da stignu na ove pozicije, te ih jedino na taj nacin mozemo ugroziti. Fakat je tamo za sada vise para, ali moze da bude para i sa druge strane, ako se "promeni klima". off topic: Nacuo sam upravo da sutra dobijam neke dugove, pa je meni Nova Godina stigla ranije ![]() ![]() SRECNA NOVA GODINAAAAAAA!!!! ![]()
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Hleba i igara ![]() "A sada nesto sasvim drugacije ......." Srecna Nova Godina ![]() ![]() ![]()
" .... we are breakbeat troopers and intergalactic travelers." Last edited by ProkDu; 02-12-2005 at 10:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Super Moderator
|
![]()
Pa ja se generalno slazem sa ovim kontraAvaX stavovima. AvaXe kazesh da treba neko da napravi bolje i probije se pored Grandovih zvezda. Nije u tome fora, jer da bi uopshte ushao u ring sa njima morash u startu da isposhtujesh neke kriterijume i samom sebi skochish u usta. Znachi tu je pojam "bolje" jasno definisan.
Interesanran je recimo i sluchaj Vlada Georgieva. Mislim da covjek nikad ne bi dostigao poziciju koju ima da u startu nije odjebao i City i Pink i Svet. Od same promocije albuma pocheo je da pravi koncerte a ne tezge i time se totalno distancirao od svih ostalih koji pljunu pare za album, to odnesu u City i onda idu da tezgare. Jbg, to je mac sa dvije oshtrice al njemu je upalilo. Da nije odluchio da cera po svome i da je prihvatio da se "lakta" u istom koshu nisam siguran da bi bio tu gdje jeste. Ako uletish u nashe estradno "vrzino kolo" nikad necesh postati EKV, U2, RHCP. Utopicesh se u mediokritetskom moru. U pravu su ostali koji kazu da je slichna stvar i na MTV. Sem ovih nekih starih kuka, nema vishe takvih autoriteta kao Hendrix, Lenon, itd. Muzika je postala isuvishe velika mashinerija da pojedinac moze da se istakne u toj gomili, stim shto je MTV ipak malo bolji nego Grand. Tako da ako postanesh popularniji od Grandovih Zvezda uspio si na nashoj estradi definitivno a da li si bolji umjetnik i muzichar to je vec diskutabilno...
#24 |
Pro Member
|
![]()
Posto sam i ja odskora upao u te neke semice, jedino pametno je sto se ovde moze uraditi je da se protiv lose muzike borimo tako sto cemo praviti dobru...
Nazalost, mnogi i ne shvataju da je vreme Zepellina, Pink Floyda, Hendrixa itd. odavno proslo i da treba smisliti nesto novo.. Ne originalno, ali novo, malo razlicito.. a misljenja sam da to uopste nije tesko ako se vodis nekim svojim shvatanjem muzike, a ne kopiras Miku, Lazu, Peru... k'o sto rece odavno moj strika.. mozes da imas i gitare i pojacala i pedale kao gary moore, ali nikad neces svirati kao on jer nemas to sto on ima u glavi i prstima ![]() A kad spominjemo nas neki rokenrol... pa ti muzicari su sami sahranili nas rokenrol posle 95-e losim albumima, slabim koncertima itd... btw. obzirom da sam se u poslednja tri meseca prosetao po skoro svim najvecim studijima u gradu i video kako se radi kod nas mogu samo da kazem da sva ta "besna" oprema NE SLUZI da bi mi dostigli neki svetski sound vec da bi se za sto manje vremena uzelo sto vise para, a da to zazvuci pristojno. nista dalje od toga. cim je to "pristojno", tj. nema nekih velikih zamerki pesma je gotova... bezveze... potpisujem da bilo ko ko je talentovan sa ovog foruma uz malo truda i minimum neke standardne opreme moze da napravi bolju plocu nego 95% nase produkcije... |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Zar nismo o svemu ovome vec polemisali?Zasto da gubimo vreme.
Oggy,potpisujem te u svemu tebe i Dushan_S,i dodajem,kakve veze ima sto je neko narodjnak ili Rocker ili Jazzer ili nesto drugo?!Kvalitet i Skart postoji u svim pravcima muzike,ali se ne treba miriti sa tim da je Shkart ono sto valja! I kako rece Oggy,a sto ja najbolje znam iz licnog iskustva,kada se narod navikne na nesto,tesko mu je to izbaciti iz glave,ali se treba i dalje boriti,a u ostalom "Dok god ima ovaca,treba ih sisati"!Radim aranzmane u svim pravcima muzike,ali ne radim shund i ne stidim se toga.Volim sve vrste muzike koje imaju kvalitet.Volim tamburase u Skadarliji,volim i trubace u Guci,ali volim i Stinga.Izmedju ostalog u Americi je Country muzika isto sto i kod nas narodnjaci,pa sto je onda svirate koje kuda po kojekakvim Klubovima po Beogradu,a i sire?! Ako ne volis da radis narodjanke,pa nemoj ni da ih radis,a nemoj posle da se pravdas,radio sam ih zbog para,muka mi je od tog sr.nja!Ako imas ponosa,onda nemoj da radis to sto ne volis,izmedju ostalog,uvek je bilo jedno nasuprot drugom,komercijala ili kvalitet u sva vremena na svim prostorima. Sto se tice te Marine,koze debele,sram je bilo,ako covek ne moze da se kontrolise u jelu i picu,onda ti je ostalo sve jasno.Kupuje pesme od klinki za po 50 eura,pa se onda potpisuje ispod njih,kao da su njene.Ko je kriv,deca?Pa za njih je u ovom vremenu 50 eura kao kuca veliko,sta ona znaju o autorskim pravima?!O njoj ne treba ni pricati,ona je smece obicno! ![]() Molim Admina da zakljuca ovu temu da se vise ne nerviram,jer smo vec predugo polemisali na ovu temu!
Gde je neznanje sreca,glupost je biti mudar ![]() Last edited by statusband; 03-12-2005 at 03:27 AM. |
![]() |
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
hm, za?to da je zaključa (temu ) pa ba? je dobar ventil, kao ?to rekoh. Mislim, ova na?a kulturna tragedija je usko povezana za op?tom krizom i besparicom, jer ovaj narod je u osamdesetim pokazao da mo?e bolje...sad je na nas red. Međutim, moramo da se izborimo da kulturu uobličavaju "kulturni radnici" a ne ?oferi i trgovci...sada smo svi ?rtve ukusa upravo takvog soja ljudi. Znate li da smo mi u osamdesetim imali "porez na ?und"...
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Mason
|
![]() Quote:
"kako da se zna sta je shund, a sta nije?"... zna se... Sto se tice festvala, naravno da su tragikomedija... oni koji u njima vide sansu, varaju se... niko se nije usrecio sa festivalima... Ako neko gleda nase festivale sa uzivanjem, svaka mu cast na ukusu... Kod nas ti je zajebancija i sto nekome hoce da izdaju album, a nekome nece... Sto izvesni "troskovi" oko izdanja su sve, samo ne legalni... piraterija caruje, PGP RTS je puk'o k'o zvecka i pitanje je da li ce se ponovo sastaviti... haraju kvazi menageri i neki likovi koji imaju veze sa muzikom isto koliko i ja sa australijskim govechetom... ma neverovatno... "Turbo", rec uzeta iz recnika auto industrije, predstavlja naziv za propeler koji smeshu vazduh-benzin pod pritiskom ubacuje u cilindar automobilskog motora... "Turbo-Folk".... sta bi to trebalo da bude? ha, ha.... ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 04-12-2005 at 03:35 AM. |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Ivan Lekic
|
![]()
ja radim pesmu za beoviziju jednom bendu. narodnjackom bendu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
mada ipak mislim da je Dave Matthews zamalo pa izmislio ceo novi pravac i pristup zabavi... ono skromno sto sam uspeo da cujem...
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Beovizija 2008 | Oggy | Pricaonica | 195 | 09-05-2008 03:01 AM |
Beovizija 2007 | Mitjovan | Dragan Ivanović | 115 | 01-04-2007 11:39 PM |
Beovizija-Evrosong 2007 | LACKY | Pricaonica | 54 | 08-03-2007 03:18 PM |
Beovizija-spisak ucesnika i malo matematike | Gianfranco | Razno | 10 | 20-03-2006 10:37 PM |
Beovizija - Vasi utisci i komentari | Gianfranco | Razno | 26 | 25-02-2005 07:00 PM |