|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
POTPUNO si u pravu, ponosan sam vlasnik JD 990 kao i mnogih drugih ROLANDovih modula i klavijatura, ali napominjem da je FANTOM X, ili ko vise voli FANTOM XR, DOSTOJAN naslednik istog, narocito ako se doda i neko SRX prosirenje...Kvalitet D/A je odlican, efekti najbolji do sada, a "BREAD & BUTTER" soundovi NEDOSTIZNI za bilo koji KORG ili YAMAHU, ukljucujuci i "OASYS" koji je u najmanju ruku precenjen... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Pozdrav Slowstar, dobrodosao na forum.
drago mi je da si nam se pridruzio.. ![]() btw, dali si pokusao rekreirati neke od poznatijih preseta sa JD990 na Fantomu X ? npr. Abyss Pad, Killer Pad ili Hearts Of Space.. i drugo, dali Fantom X engine ima istu mogucnost "Osc Sync" u svom patch key fx settingsu kao JD990. mogucnost sync-anja sa svim sampleovima , sto je rijetkost (obicno se to nudi samo za jednostavne wave-ove analognog tipa), zaista daje 990-tki taj poseban sound za agresivne lead sintove.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Cluster,
Nisam toliko ulazio u detalje, mislim da moze nesto izdaleka slicno, ali bas isto - tesko da moze, upravo zbog toga sto si napomenuo, arhitektura JD990 je jedinstvena, jedino na JD800 je ista (zao mi je sto sam ga prodao...) Ali napominjem da FANTOM X serija ima toliko dobar "basic" sound (mislim na kvalitet D/A) da sam se veoma prijatno iznenadio istovremenom toplinom, mekocom, prisutnoscu i onom cuvenom "gustinom" koju stalno pominjemo u diskusijama, a ne mozemo da je objasnimo "tehnickim" zargonom... Sto se "osc sync" mogucnosti, jos nisam usao toliko u "deep edit" da bih video postoji li, ali pod tim naslovom je nema, a i waveform rom je dosta drugaciji, tako da od bliske rekreacije JD990 - nema nista, i zato NE PRODAJ JD990, ja necu sigurno, i pored "bedne" polifonije (24 voices) Pozdrav, mirna struja i dobar MIDI!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
koga interesuje jd 990 ima ga ovde jos par dana :
http://cgi.ebay.com/Roland-Super-JD-...QQcmdZViewItem |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rolandovi proizvodi | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 16-01-2009 12:15 AM |
API 500 Moduli? | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 13-03-2008 06:59 PM |
Novi CW moduli... | idekius | DSP forum | 13 | 05-04-2005 02:42 PM |