|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Ma nije ovo nista alarmantno... nadam se...
Nema potrebe da se dize panika... Meni izgleda kao zezanje i nadam se da je tako... pa i ja sam se nasalio sa onim 24 kanalnim trakasem na ledjima ![]() Sto se tice skupog hardware-a, ja licno sam nesto malo cuo, veliku vecinu nisam... Pa sta? Treba da se stidim toga? Zasto bih... stideo bih se da imam skupi hardware, a da nemam rezultate, sto je cest slucaj u ovoj zemlji. Ovako, barem imam opravdanje tipa "...eh da imam Fendera, vidio bi svirke..." ![]() Iskreno, mnogo se pre odusevim kada cujem dobar rad uradjen sa malo para (a ima toga), nego kad neko krene da vitla rackovima i mixerima... Druga stvar, stvar sa produkcijom je malo kod nas koji to radimo prenaduvana. Nijedna pesma nece postati dobra, ako se smrt isproducira i obrnuto... Azra je imala ochajnu produkciju, a ipak je Azra... Bljuzga kapitalac je bljuzga kapitalac makar radili svi rackovi ovog sveta... Ko zna da peva zna, a ko nezna, ne pomazu ni Neumani, Brauneri chuda\muda... Naravno, produkcija nije nebitna, ne zelim da me neko pogresno shvati, lepo je ulagati u opremu, uciti, napredovati, pa koliko se moze... Ovo pisem zato sto ne bih zeleo da ponesen nasim pricama neki "klinac" istripuje da mu je porebno minimum 1.000.000$ da bi krenuo da radi ovo... Naravno da nije... Treba sebi obezbediti koliko je moguce dobru opremu, kupovati jedno po jedno i grejati stolicu... Mozda gresim, ali je moj stav takav.... Takodje se nadam da oni koji udju u ovu pricu, a u startu nose dobru muziku, nece preci liniju i otici u kich varijante dobro poznate na ovim prostorima u jurnjavi za parama, opremom, afirmacijom... Kao u filmu "Star Wars"... dark side\white side... ili kako vec bese ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ok , malo smo se salili a sad ne temu .... i ovog puta sam ozbiljan .
Dosta zavisi od vrste muzike sta ce se koristiti . Nije ni Manley slam niti bilo koja druga stvar magicno dugme , jer se ni jedna sa sigurnoscu ( osim reverba i mozda pulteca .... ) ne moze sa sigurnoscu identifikovati u miksu , sto je po meni jedina sigurna potvrda da se nesto nije moglo uraditi bez te sprave . Sa druge strane je relativno lako reci ... a ovo je fender jazz bass ili ovo je music man ... ili ovo je stratocaster a ovo je gretch .... ako nisu namerno unistavani u produkciji .... tako da se onda moze reci ...." nisi mogao dobiti taj zvuk tog i tog benda ako nisi uzeo gretcha i spustio drop e na c " ( skorasnji primer kada je trebalo skinuti zvuk B52 na odredjenoj pesmi za neku reklamu .... ) Sa druge strane .... u jednom vrlo eminentnom studiju su mi pre neki dan naglasavali fenomenalnost MD3 sa tc M6000 ( koji imam prilike koristiti ) iako imaju u studiju i FATSO a i ostale sprave ( a i ljudi prriiiiliiicnooo znaju .... ) tako da vise nisam siguran u toliku prednost hardware a , jer bi doticni ljudi reklii .... " naravno da je MD3 super aaalllliiii FATSO ....a i izbor coveka koji je korisitio studio za post doticnog albuma je izabrao MD3 pored ostalih sprava( sto moze biti i stvar licnog izbora ) ..... elem iako koristim MD 3 i brickwall sa tc a , mogu za clanove foruma sa garancijom reci da se Timeworks nosi bez problema ( postoji mogucnost da sam se navikao na zvuk ..... ![]() Sto se tice placenih i neplacenih efekata ...... trudim se .... realno odnos placenih prema neplacenim efektima je 65 : 35 od onih koje koristim , a kada bi kupio Eqium i URS paket , odnos bo boi 95 :5 posto , tako da sam za srpski prosek ( a boga mi i za odredjene UK profesionalce .... vrlo u proseku .... ) posto ( kao sto mladji korisnici foruma znaju ) pirati nisu srpska izmisljotina ![]() Pozdrav Last edited by Max; 22-11-2005 at 08:25 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Posto nemam ni PoCo ni Fatso ni ostalo gore nabrojano, jako mi je drago kad cujem od ozbiljnih ljudi da je Timeworks ipak ozbiljna spravica
![]()
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Onako kako ga upalis, spreman je za upotrebu. Levim klizacem odredjujes nivo delovanja, a desnim peak outa. Jedino sto mi se kod njega ne svidja je to sto ne pise koliko tacno delujes i koliki je tacan izlaz. Atake i rilise ne diraj, dobri su ovakvi ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sorry, mislio sam na Maxa
![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Uh... Sad mi je lakse
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Limiter | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 13-04-2009 09:31 PM |
Limiter? | Igor | Audio Software | 43 | 10-10-2008 08:36 AM |
PSP limiter | Max | Audio Software | 26 | 04-01-2008 06:17 PM |
Limiter | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 31-10-2005 09:17 PM |
Sangria Limiter | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 25-02-2005 04:01 PM |