Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-11-2005, 08:25 AM   #1
Shady
Banned

Shady's Avatar

Default Re: Najbolji native limiter

Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ni?ta jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Stavi? mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesi? na -0.1 i nema ?anse da dira pik. Za svaki slučaj odabere? hard atack.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 08:39 AM   #2
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ni?ta jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Stavi? mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesi? na -0.1 i nema ?anse da dira pik. Za svaki slučaj odabere? hard atack.
Kako to misli? gain na nulu ? ako misli? na inputu onda mi nije jasno kako di?e? tj. kako dolazi? do krajnjeg rms-a? Jedino ako ti je glavni mix več dovoljno glasan ili ako na masteru od seq. koji koristi? stavlja? buss compressor ili več tamo limitira? signal?... ili ?
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 10:10 AM   #3
Max
Pro Member

Mogu da kazem da sam limiter freak i imam svaki limiter koji ostoji za komp ( osim pulsarovih ..... izvini sandro ) i posle mnoooooggggoooo istrazivanja , najmanje promene u materijalu cak i pri jacim nabijanjima nivoa ima Timeworks , Uad nabacuje neki prijatni low middle sto je meni super kada su neke laganee balade u pitanju , a za house muziku lepo legne l2 , jer izuzetno pumpa baseve , tako da ume da bude pogodno z neku takvu muziku
.

Verujte mi da se Timeworks drzi pored takvih sprava koje kostaju jaaaako puno para i mislim da je totalo super ..... kad bi ostali efekti bili u klasi kvaliteta kao sto je timeworks limiter .... bilo bi super

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 10:12 AM   #4
Illiron
Member

Meni su mixevi cesto -13db tako da sa l3-em ili timeworksom posecem malo pikove i dobijam stvarno lep snimak...
Illiron is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 10:20 AM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak
Quote:
Originally Posted by Shady
Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ništa jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Staviš mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesiš na -0.1 i nema šanse da dira pik. Za svaki slučaj odabereš hard atack.
Kako to misliš gain na nulu ? ako misliš na inputu onda mi nije jasno kako dižeš tj. kako dolaziš do krajnjeg rms-a? Jedino ako ti je glavni mix več dovoljno glasan ili ako na masteru od seq. koji koristiš stavljaš buss compressor ili več tamo limitiraš signal?... ili ?
pa ja sam na pocetku i rekao da mi treba samo nesto da spreci klipovanje, a ne da budzi rms, tako da ovo sto je Shady rekao "stoji"...
Old 21-11-2005, 12:36 PM   #6
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Sve ok... nego sam mislio vi?e općenito jer meni su mixevi stalno između -20 do -16 Rms-a da bi mi ostalo malo headrooma za mastering pa onda i malo moram spustit input limitera.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 01:47 PM   #7
alektom
Member

alektom's Avatar

E da, da ne zaboravimo da treba sacekati jos nekoliko dana i na URS comp/limitere, zasigurno ce biti jako dobri....
alektom is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 02:28 PM   #8
slowstar
Pro Member

Ljudi, jel' neko od vas probao neki "pravi" hardware, a ne samo virtualne (cast UADu i TCu, ali HARDWARE RULES!!) kao na primer APHEX DOMINATOR, ili EMPIRICAL LABS DISTRESSOR ili FATSO, ili neki UA hardware limiter, da ne pominjem AVALON VT 747, ili MANLEY SLAM? - U poredjenju sa tim svi software limiteri su djubre...
Verujte, jos uvek vazi ona stara: kol'ko para, tolk'o muzike!!
Pozdrav SVIMA!!!
P.S. Svaka cast MAX-u, mora da je mnooogo bogat kad ima toliko softwarea (limitera)
ili je mozda.......
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2005, 02:36 PM   #9
puRe
Administrator

puRe's Avatar

slowstar....pitanje je bilo za softverski (native) limiter iskljucivo zato sto mi nije isplativo da nosim hardverski limiter (koji nemam ) u neko klupsko okruzenje sa laptopom i midi kontrolerom...

meni je Distressor/Fatso jedna od najboljih outboardova, ali to nema veze sa ovom temom....
Old 21-11-2005, 07:17 PM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by slowstar
Ljudi, jel' neko od vas probao neki "pravi" hardware, a ne samo virtualne (cast UADu i TCu, ali HARDWARE RULES!!) kao na primer APHEX DOMINATOR, ili EMPIRICAL LABS DISTRESSOR ili FATSO, ili neki UA hardware limiter, da ne pominjem AVALON VT 747, ili MANLEY SLAM? - U poredjenju sa tim svi software limiteri su djubre...
Verujte, jos uvek vazi ona stara: kol'ko para, tolk'o muzike!!
Pozdrav SVIMA!!!
P.S. Svaka cast MAX-u, mora da je mnooogo bogat kad ima toliko softwarea (limitera)
ili je mozda.......
Evo Oggy i ja smo upravo napravili uporedni test Manley slam i Avalon vp 747 i pokusavamo sa blind varijantom da utvrdimo koja je bolja opcija i onda smo u uporedbu uneli Timeworks ..... razlike su mizerno male ....... a na svu srecu ima se za software , tu se ne zali para, ja sam uveren da za 10 g nece biti mesta za analogiju osim za stare " lavove "

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules