|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ćao svima
Bavim se house produkcijom, zasad sam koristio samo komp i već gotove semplove vokala, sada ?elim kupiti mikser i mikrofon za koliko-toliko profesionalnu produkciju u mogućim limitiranim novčanim uslovima. ?ta mislite o yamahinom malom mg 10/2 mikseru, da li bi on zadovoljio te uslove? Velika nepoznanica su mi mikrofoni, da li uzeti dinamički ili ipak kondenzatorski....da li je za kond. dovoljan preamp od male yamahe 10/2? Navalite sa va?im iskustvima Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Skupa i optimalno kvalitetna kombinacija je bilo koji digitalni mikser i kondenzatorski mikrofon Rode NT 2. To je srednja home recording klasa, naravnio, kod nas. Ja imam Yamahinu miksetu MG 12/4 i Behringerov kondenzarac B2 pro. Znam neke koji su taj mikrofon iskoristili vise no sto se moze i zamisliti. Neke od vokala, uz podrazumevajuci mastering, mozes cuti i na Belgrade Shopovim izdanjima. Prema tome, ako ne letis suvise visoko, taj mikser nije los.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima,
U međuvremenu sam malo "nju?kao" po net-u i do?ao mo?da do odgovarajuće kombinacije 1) mikser yamaha mg10/2 2) mikrofon studio project b1 Dosta ljudi hvale studio project c1 i stavljaju ga skoro u kvalitet neuman 87. Naravno on je duplo skuplji od b1, pa ako neko od vas ima iskustvo sa tim mikrofonima dobro bi do?lo. Takođe da li neko od vas ima iskustvo sa mikrofonima audio technika 2020 i 3035? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne bih da zvucim neumesno ali sta ce ti mikser i na koji nacin mislis da ga upotrebis?!
U svakom slucaju ces da snimas kanal po kanal, a ne vise kanala na jednu traku. Sto se tice AT3035, ja ga koristim i mislim da je dobar izbor.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Avax je u pravu...mixer ti uopste ne treba.Treba ti jedan mono preamp umesto njega.I to slobodno preamp bez kompresora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring bez miksera? molim savjet | aland | Monitoring | 0 | 24-06-2009 11:09 AM |
Znanja Nikad dosta izbor mikrofona by Bruce Swedien | AcaHari | Tutorijali | 15 | 04-02-2009 01:07 PM |
Izbor mikrofona | cekalica | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 02-02-2006 09:42 PM |
Izbor mikrofona? | djole970 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 10-12-2004 09:39 AM |