Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-09-2005, 04:40 PM   #41
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Default Re: SCOPE - def project

Jesam,promenio sam plocu i procesor,Athlon 3200+ na 64 i Asus ploca,sada sve radi kako treba

Last edited by statusband; 28-09-2005 at 04:42 PM.
statusband is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2005, 05:34 PM   #42
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

hm. cudan problem. pogotovo ako je 10 dana radilo bez problema. sa intelom bi scope treba radit odlicno.

bdv: ja se od pocetka drzin intela i jesan ima probleme sa zadnjom plocom. trebalo mi je nekoliko dana da uopce instaliran scope da mi radi, ali san shvati u cemu je caka i sad mi je ovo najstabilnija konfiguracija od kad se bavin ovin poslom. inace je ploca asus p4c800 deluxe.
naime, sa 3 prijasnje ploce scope mi je radi najbolje u standard pc modu, pa san pretpostavi da ce tako bit i sa ovom plocom, ali u standard pc modu nisan ni drivere moga instalirat. onda san prova u 'normalnom' acpi modu i tad san instalira scope, ali mi je isto dava nelogicne erore i svaki put kad bi podiza scope izbaci bi mi da mu fali neki file. onda san shvati da se to dogadja ako je ukjucen ht dok se instalira software, medjutim sa novim 4.0 updateom taj je problem rijesen, iako je bilo dovoljno prije instalacije scopea iskjucit u biosu ht i ukjucit ga nakon instalacije. napokon san ima instaliran scope i naizgled je sve radilo kako treba, ali kad bi iz cubasea snima u wavelab (asio source -> wave dest) ima san neka pucketanja u snimku. najgore od svega je bilo sto je u to vrime to bila najnovija ploca na trzistu (prva ploca sa ht-om) a ja san je dobi cim se pojavila, pa niko na forumima i cak ni oni u cw-u nisu imali rjesenje.
a rjesenje je slijedece. nakon instalacije windowsa trebalo je updateat konpjuter u jedan mod koji nije ni standard pc ni 'normalni' acpi nego jedan acpi pc mod koji takodjer ima 16 irq-ova ko i standard pc mode. u vome modu scope radi bez greske i nije bitno je li ukjucen ht ili ne... ali, jebiga - dosta san se zajebava dok nisan sistemon corave koke dosa do rjesenja.

medjutin, ako je tebi radilo 10 dana, onda je sigurno neki drugi problem.
Old 29-09-2005, 01:57 AM   #43
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Ne znam sta je,ali smo nas nekoliko za malo zavrsili u ludnici,pa je najbolje resenje do koga smo dosli bilo da zamenim plocu i procesor.I kad smo to uradili ista stvar pocinje da se desava,onda skinemo SP 2,pa instaliramo SP 1 i vise se,na nase zadovoljstvo,nije javljao problem.Meni se javlja puckanje na drugom kompu,gde je procesor Sempron 2500+ i MSI ploca.Komp radi normalno i onda u levom monitoru iznenada pocne tiho puckanje,koje isto tako samo iz cista mira nestane.Ponekad se cuje dok radim u Cubase-u,ali kad expot-ujem projekat u wav,na njemu nema puckanja.Raspitao sam se okolo,pa sam saznao od jos nekih ljudi da im se isto dogadja sa procesorom Sempron 2500+,cak i kada slusaju muziku u nekom od playera,najobicnijih.Reci mi da nisi kupovao koji od plug-in-ova za Scope od TimeWorks i ako jesi reci mi koje i vrede li toliko novaca.
Old 29-09-2005, 08:41 AM   #44
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by statusband
Ne znam sta je,ali smo nas nekoliko za malo zavrsili u ludnici,pa je najbolje resenje do koga smo dosli bilo da zamenim plocu i procesor.I kad smo to uradili ista stvar pocinje da se desava,onda skinemo SP 2,pa instaliramo SP 1 i vise se,na nase zadovoljstvo,nije javljao problem.Meni se javlja puckanje na drugom kompu,gde je procesor Sempron 2500+ i MSI ploca.Komp radi normalno i onda u levom monitoru iznenada pocne tiho puckanje,koje isto tako samo iz cista mira nestane.Ponekad se cuje dok radim u Cubase-u,ali kad expot-ujem projekat u wav,na njemu nema puckanja.Raspitao sam se okolo,pa sam saznao od jos nekih ljudi da im se isto dogadja sa procesorom Sempron 2500+,cak i kada slusaju muziku u nekom od playera,najobicnijih.Reci mi da nisi kupovao koji od plug-in-ova za Scope od TimeWorks i ako jesi reci mi koje i vrede li toliko novaca.
timeworks plate reverb p-100 oooobavezno moras imat... za pocetak.
Old 29-09-2005, 11:18 PM   #45
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Ako ti kazes,nabavicu
Old 12-10-2005, 11:53 PM   #46
Mirko
Junior Member

Cao ljudi,

Ja imam LUNU II,ali posto muku mucim sa njom jako dugo,da li bi neko bio dobra dusha i malo mi razjasnio sledece : kako da napravim projekat u kom recimo vokal u sluskama cuje reverba malo (ili neki od efekata koji se koriste) a to NE ulazi u cubase.Molim za primer,jer ja STVARNO nisam imao vremena da se bakcem sa time na luni i sa rutingom (koji mi je dosta neupotrebljiv bez reka za lunu).Btw,da li neko zna priblizne cene rekova?
Nekakav projekat,ili slika bi bile odlican pocetak za mene.

Hvala,
Pozdrav

Mirko
Old 13-10-2005, 04:30 AM   #47
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

U,mislim da ces tesko da vratis reverb u sluske iz karte,a da ga nema na snimku,a to treba sve,da pretpostavimo,da radi u real-time-u,da bi onaj sto peva cuo svoj glas kako pliva.A ne znam zasto ti je to potrebno,osim ako ne snimas tezgarosa pevaca koji je navikao na gomilu hala i diley-a,pa ne moze na "suvo" :o .Salim se ,Sandro i Zid su ti dobri za te routinge,ako je to u opste moguce,oni verovatno znaju resenje.Javljajte se
Old 13-10-2005, 07:43 AM   #48
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mirko
Cao ljudi,

Ja imam LUNU II,ali posto muku mucim sa njom jako dugo,da li bi neko bio dobra dusha i malo mi razjasnio sledece : kako da napravim projekat u kom recimo vokal u sluskama cuje reverba malo (ili neki od efekata koji se koriste) a to NE ulazi u cubase.Molim za primer,jer ja STVARNO nisam imao vremena da se bakcem sa time na luni i sa rutingom (koji mi je dosta neupotrebljiv bez reka za lunu).Btw,da li neko zna priblizne cene rekova?
Nekakav projekat,ili slika bi bile odlican pocetak za mene.

Hvala,
Pozdrav

Mirko
skini projekat kojega san ja postavi. u njemu ti je (izmedju ostaloga) namisteno bas to sto tebi treba.
princip je jednostavan, a i scope logika je vrlo jednostavna. samo zamisli da je sve u njoj hardware i spajaj ko da spajas na vanjski mixer.

inace, reverb u slusalice ces dobit vrlo jednostavno.

1. ubaci u projekt stm1632 i spoji njegov glavni izlaz (mixL/mixR) na analog dest. sad ces sve sto ukjucis u mixer cut na zvucnike.

2. analog source spoji u mixer (ako snimas 1 mic, napravi mono kanal u mixeru) i preko direct outs ga spoji na asio dest, da signal ulazi u cubase.

3. reverb inseritaj u prvi aux return (na reverbu mutiraj dry signal - imas sklopku).

4. preko senda, posalji signal u aux.

eto, to je to sto tebi treba.

da bi sve cuo ono sto si snimi, asio source (audio izlazi iz cubasea) takodjer spoji na mixer.
na onaj kanal preko kojega slusas snimljeni glas stavi istu kolicinu reverba ko i na mikrofone, tako da ono sto si snimi i ono sto snimas zvuci jednako.

eto, sve je jednostavno, ali pogledaj moj projekat i sve ce ti bit jasno.

Last edited by SandRob; 13-10-2005 at 07:45 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules