![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav,ja se izvinjavam sto ovako upadam, nov sam i ne znam kako da posaljem poruku-pitanje tako da od drugih clanova mogu dobiti odgovore? I ja planiram da kupim monitore do 500 evra plafon, pa sam hteo da nekoga pitam za savet u koje monitore da investiram?
![]() ![]() NEMANIA |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
bm5 su dosta skuplji od 500 e
za te pare eventualno Alesis Mk2 i |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
sta ti se ne svidja kod system 800 ?
za te pare... okreni, obrni... jedino ti alesis m1 active mkII neko prihvatljivo resenje... za te pare ja sam sasvim zadovoljan, mada me je u**alo da u mojoj sobi zvuce kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Gde god banem, ljudi pricaju kako im se Tannoy ne svidja.
Mi u studiju imamo Air 15 seriju Dynaudio i System 1000 Tannoy (nisam siguran). I svi se kunu u Dynaudio, samo ne razumem zasto, kada sam i ja, koji i nisam bas nesto naslusan monitora, primetio da na njima sve lepse zvuci, dok su Tannoy-i brutalno iskreni. Zasto bi monitori trebali lepo da zvuce nikako mi nije jasno, valjda je njihova svrha da zvuce realno, a ne lepo? Za lepo se uzima Hi-Fi.
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
1.Yamahe mogu slusati 1 ili 2 sata i gotovo je sa mixom za taj dan, bm6a trpim i po 4 sata minimalno. 2.yamahe lazu u srednjim frekvencijama i uvijek imas dojam da ih je previse pa ih samnjivas dok bm6a su flat od 40 do 20000.(uradio sam analyzing obe) 3.I u 90% slucajeva sam poslije yamaha morao slusati na jos najmanje 3 hi-fi systema da bih napravio relativno dobar omjer dok bm6a je u priliku onako kako je na njima. Puno je lakse napraviti mix na "dobrim"ili "onim koji ljepo zvuce" pa onda to provjeriti na "surovim" monitorima kao sto su Yamahe NS10m.Slazem se da bi za njihov maximum trebalo mnogo bolje pojacalo nego moje ali sta se moze. Dakle koliko para toliko muzike,jer bm6a kostaju skoro 4 puta vise od Yamaha. Mislim da ovo vrijedi za bilo koju drugu usporedbu monitora nize(do 1000eura) i srednje i visoke(od 1000 pa dalje ). Naravno pojam"dobar mix" je veoma subjektivan i ovisi o jos mnogo faktora(prostorija,znanje,ostala oprema isl...) Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TANNOY REVEAL AKTIV 66D ili DYNAUDIO BM5A | mozart554 | Monitoring | 15 | 27-09-2008 07:26 PM |
dynaudio bm5a compact | loonix | Monitoring | 43 | 29-04-2008 01:44 PM |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |
Dynaudio BM5A vs. ADAM P11A | dr.Ru | Monitoring | 4 | 31-01-2005 04:38 PM |