|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
SandRob:
nisam htio rec da je losa kombinacija millenia hv3 sa U87. imali smo jedan tjedan na probi staru 87-micu i 47-micu pa smo probavali na nas STT-1. meni je 87 bio drazi na tube ulazu, ali opet to je bilo na jednom muskom vokalu i git ampu. recimo na akustari mi je bio bolji sa HV3 ulazom.. (usput - 87-ica je unistila classic II za mene) ono na sto sam ciljao je - ako kupujes prvo i za dugo vremena jedino pojacalo, izbjegavas ekstreme koji su jako dobri u uzem segmentu, vec uzmes nesto sto zvuci dobro na najsirem spektru signala (vokala) itd. millenia u HV varijanti briljira za sve gdje treba cisto, precizno i vrlo linearno - akusticne instrumente (u akusticnim aranzmanima), klape, cisce vokale. nedaje ama bas nikakvu boju - negjde je to gala, negdje je to hladno i .. dosadno. s druge strane spektra bi bilo nesto kao npr. UA 610 - opet super sprava u svom segmentu. tamno i masno, puno tube farbe i sl. radije neku zlatnu sredinu. nesto sto moze biti i cisce a i sa nesto karaktera i farbe ako treba. ja sam isao na stt jer mi se tom logikom cinilo da cemo najbolje proci. a onda sam cuo great river ![]() mozda jednog dana, ali sad me privlaci ova varijanta samogradnje, moram vidit sto je s time.. onaj 1290 bi mogao biti spas. i dalje tvrdim, da je (za sada) 737 dao naljepsi zenski vokal koji sam snimio .. samo sto nije bio moj, vec od kolege. kad bi ga bar napravili samog, bez eq i compa ali daje malo jeftiniji.. Last edited by clusterchord; 16-09-2005 at 07:03 AM. |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Ja sam sa classicom II vise nego zadovoljan u ovoj kombinaciji sa Amekom, a recimo poslednji lose usnimljen vokal koji sam cuo je bas sa Avalona i to je u pitanju vrhunska pevacica...
Nema pravila. Idealno je imati vise razlicitih stvari, pa kombinovati, jer svaka sprava daje nesto svoje i svaki vokal ili instrument ima odredjene potrebe. JA sam se vodio logilom jednog mikrofona za sve, pa sam odustao od 87-ice i uzeo classic II. 87 nije bas univerzalan mic i desava se da ljudi na njoj zvuce katastrofalno, a opet se desavaju i suprotne situacije... Kao sto rekoh, nema pravila...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć..?ta uzeti za car audio? | DADDY Z | Pricaonica | 7 | 09-08-2009 05:31 AM |
Sta uzeti od usb varijanti za PT? | kVu | DSP forum | 15 | 04-02-2008 05:09 PM |
Ah sta uzeti??? | "7" | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 08-04-2007 12:45 AM |