| 
 | |||||||
| Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  20-04-2009, 09:11 PM | #1 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2009 
				 |  Basshunter kick 

Da li neko moze da mi objasni kako je Basshunter uradio kick u pesmi "Boten Anna"...Pokusavam satima da napravim nesto identicno ili bar priblizno ali mi ne uspeva...kao da kick "duva" jacinu...Pokusao sam svakakve kombinacije sa EQ, filterom, envelop-om...Ne vredi....Njegov kick zvuci nekako mekano, ja kad oduzmem visoke frekvencije onda previse gruva...ma nikako nije ista boja i "sila"...Moze li to da se odradi preko Fruity Kick...ma bilo kako, ako neko ima neki sempl...inace radim u FL...Unapred hvala...
		 | 
|   |   | 
|  20-04-2009, 09:12 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2006 Location: Skopje 
				 |  Re: Basshunter kick 

nadji ovde teme o sidechain kompresiji
		 | 
|   |   | 
|  23-04-2009, 07:08 PM | #3 | 

Procitao sam sledeci tutorial: http://sonictransfer.com/side-chain-...tutorial.shtml ... ali kako da uradim ovo u Frutiju, posto je u tutorialu prikazan samo primer sa Abletonom ?..Zanima me ono pod podnaslovom "setting up the compressor"...
		 | 
|   |   | 
|  23-04-2009, 07:34 PM | #4 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2007 Location: Novi Sad 

treba ti ovaj kompresor   | 
|   |   | 
|  23-04-2009, 08:19 PM | #5 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2006 Location: Shid 

Ne znam koji zvuk trazis ali prvo pogledaj ovo,meni se svidelo. http://www.youtube.com/watch?v=qFCOJw_-HwA Sretna vezba. | 
|   |   | 
|  23-04-2009, 09:44 PM | #6 | 

Ajoj ljudi al ste cudni...  Mika Technika, pa dobro nacicu ja taj compressor nije problem, mislim sto, sta fali i onom iz tutoriala, ali mene interesuje kako da ovo odradim u Frutiju...A opet ovaj covek daje primer u Cubase-u...  Citajte malo postove, pogotovo moj prvi. Pitao sam se kako je npr. Basshunter uradio u pesmi  "Boten Anna" i kako uspe, ne samo on vec i ostali izvodjaci dobiti ovakav zvuk. Skontao sam da se radi sidechain kompresiji...ali kako u frutiju sve ovo iz tutoriala? Ili ako moze na neki drugi nacin? | 
|   |   | 
|  23-04-2009, 10:02 PM | #7 | 

pa stavio sam ti taj kompresor da ti olaksam u fl studiju, i ja radim u fl, pa znam zasto sam ti rekao bas taj a inace najbolji je od svih sidechain comp. stavis jedan na kick, a drugi na cega god hoces, i aktiviras u prvom(koji je na kick-u) external trig ukljucis, ostavis na send i sve ostalo ne diras, a na tom drugom kanalu aktivirs external i recive i podesavas parametre kako hoces i kako ti odgovara, nisam pri fl-u trenutno pa ti napamet govorim. mislim da nisam nigde pogresio   | 
|   |   | 
|  25-04-2009, 11:27 AM | #8 | 

Znaci stavim jedan kompresor na kick da send-uje, a drugi kompresor na bas da prima, i na tom sto je na basu namestam presete kako zelim?
		 | 
|   |   | 
|  26-04-2009, 08:26 PM | #9 | 

tacno, samo nemoj zaboraviti da ga aktiviras    | 
|   |   | 
|  30-04-2009, 10:46 AM | #10 | 

A kako da resim stvar ako imam 2 kick-a koja mi sviraju u isto vreme? Znaci u isto vreme mi ritam udaraju 2 kicka...Ja sam mislio da ih rutiram na jedan FX kanal oba pa tako...ali ne mogu jer tad mi prelazi jacina na dB metru....a i nisu oba pod istim efektima...Sta kazes na to?   ) | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| kick i bass | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 09-10-2008 10:37 PM | 
| Kick, Kick i Kick | Alen@l5 | Audio Produkcija - Tehnike | 131 | 19-09-2008 11:09 PM | 
| Kick i Bass trikovi | FrankoPanko | Zoran Vračević - Vrač | 17 | 22-08-2006 08:56 PM | 
| Bass+kick | Eon | Vlado Georgiev | 6 | 25-02-2005 08:52 PM |