Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2009, 10:51 PM   #71
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Default Re: Kreativnost u danasnjoj muzici

Quote:
Originally Posted by GRDI View Post
Ovo sta si rekao je zbilja (bez uvrede) cista ne informiranost i ne poznavanje gramofona i njegovih mogucnosti...ako se ne varam od 90 i neke je gramofon proglasen instrumentom i turntableisti glazbenicima...stvar je poprilicno jednostavna...mjenjajuci brzinu povlacenja ploce na odredjenom dijelu pjesme ti zbilja mozes mjenjati ton i na taj nacim doslovno svirat...izvjezbat takvu tehniku ponekad je puno teze od vecine ostalih instrumenata...postoje bandovi koji su u to jos ukljucili i video...scratchaju koje kakve filmove i tako rade natjecanja..jedan uzme hendriksa drugi steve vai-a i onda rade battle, a pri tome mjenjaju njihove melodije svaki put imaju drugu temu...tipa superman protiv batmena itd......oprosti ali meni je to vise nego dovoljno da mogu rec da dj svira...
Pozovi tog Supermena i neka uhvati A-mol na gramofonu i javno priznajem da sam neobavesten... dal'ce sa desnom ili levom nije bitno

p.s. evo ja pokusavam vec pola sata i doso sam do G-dur... izgleda da je A-mol najtezi...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2009, 11:55 PM   #72
GRDI
Member

GRDI's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Pozovi tog Supermena i neka uhvati A-mol na gramofonu i javno priznajem da sam neobavesten... dal'ce sa desnom ili levom nije bitno

p.s. evo ja pokusavam vec pola sata i doso sam do G-dur... izgleda da je A-mol najtezi...
rekao sam ti da vecina to ne moze...mozda se trudis bezveze..
Old 18-10-2009, 01:15 AM   #73
Flamez
Member

Flamez's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post

bez uvrede, ali glup ti je argument. pozovi dejva brubeka i neka uhvati a mol na cineli.

a, sto se tice gramofondzija:
kao prvo, turntablism i djing su dve potpuno razlicite vestine, i kao drugo, 'veceras svira taj i taj dj' se govori na grand paradi, pred nastup darka lazica.

btw, tacan odgovor na prvi paragraf je: turntablist ce pre da uhvati koji god mol/dur... jer manipulise harmonijama.

a i evo malo kreativnosti u muzici

Last edited by Flamez; 18-10-2009 at 05:49 PM.
Flamez is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 01:39 PM   #74
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Ljudi,odosmo u debeo off,nije tema dj vs muzicar ...

A i moram priznati da nikad nisam imao utisak da me bilo koji dj ugrozava...ali ja generalno imam neki princip u zivotu da ne gledam mnogo sta drugi rade,nego radim svoje,pa kud dodjem ... mislim glupo je optuzivati dj-eve kako eto oni "ne sviraju" a mi "sviramo" a oni imaju vise posla...

A i ruku na srce,sami muzicari su za to krivi ... publika vise nece da trpi sranja od bendova koji ne stimuju,a takvih je u jednom trenutku bilo previse..to vise nije formula.
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules