Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2014, 01:28 AM   #41
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Default Re: BFD3 je dostupan svima :)

Quote:
Originally Posted by branoy View Post

Brano, ova gitara na 0:43 je legendarna Placem, evo suze mi teku...
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 01:29 AM   #42
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Druze, sa "izvadjenim" midijima se ne moze dobiti zvuk, ma kako da je taj midi vhunski programiran. Kvalitet se dobija tek kada se svira taj vst instrument na licu mesta i to se zabelezi kao midi, ili odmah snima u audio. Razlika je ogromna, pre svega u dinamici.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 01:36 AM   #43
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Branoy, sto ne prepustis sam zvuk toncima (ljudi koji su se posvetili zvuku, a ne svirci), a ti lepo nastavis sa sviranjem ? Mislim, imas ideje i sta znam sta sve, ali da to zazvuci masno - to je posao producenata (miksadzija), sto se ti bavis takvim stvarima uopste ?

Eto - to mi ide na zivce, kad kod nas jedan covek hoce sve, pa se onda pravi pametan oko stvari koje nisu iz njegovog domena. Znam Branoy da se bavis amaterski ovim, ali brate onda nemoj da komentarises alate... Zamisli da ja sad ovde pocnem da SPAMujem oko toga kakva je koja klavijatura i odgovaram na svaki post u kome se spominju klavijature ?
psionic is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 02:08 AM   #44
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

de prebaci postove u novu temu.

evo na soundcloud, prvi je ovaj sa videa bez iceg, i drugi mix proba. cisto valja li sta u odnosu kako je bilo , na slusalice radio?

https://soundcloud.com/branoy-works/...sti-u-audio-01

i mix kakav takav
https://soundcloud.com/branoy-works/...u-audio-02-mix

Last edited by branoy; 06-01-2014 at 02:38 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 02:04 PM   #45
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

1. Zvuci kao midi file sa PSR1000
2. Zvuci kao midi file sa PA1x

mozda je najbolje da otvoris poseban thread na forumu RAZNO .. sa nazivom BRANOY ili kako hoces .. i da tamo nastavis sa ovakvim pitanjima,temama i slicno.. a postovi iz ove teme ce biti prebaceni u tu novu .. jer kada sam pogledao tvoj history, sve se svodi na isto, istim pitanjima, istim temama , istoj raspravi, sto znaci da si svaku temu u kojoj si ucestvovao unistio i promenio joj tok .. Tako da zasluzujes poseban thread, gde ces moci da pitas sve i svasta .. bice mnogo dostupnije,preglednije ..
Old 06-01-2014, 03:08 PM   #46
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ma u pravu si, to je i onako bilo na brzinu vise radi toga da cujem mozel se onda dobiti sta bolje kad exportujem pod audio, nisam pipnuo nista od automatizacije. a drum kick snare i hi hat neshvil, tanko je. i da mi je baas to da to ne lici na aranzer i komp.
jesam rekao da se ovo prebaci pod posebnu temu. kako je tako je ispalo

naravno ko da moram se zajabavati toliko akustikom. ako ne ide ne ide.
ima drugih udaraca, club house. sto i onako idu kod ostalih, al ja zapeo da mi bude debela akutika. nema veze

Last edited by branoy; 06-01-2014 at 03:47 PM.
Old 06-01-2014, 04:10 PM   #47
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Da nije malo previse 100Mb za set bubnja?
Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Kasni? deset godina sa ovim!
Nisi shvatio poentu, ali nevermind a ova mi je tema - i vise nego simpaticna uzalud se trudite svi da nesto objasnite - dok Brano sam ne shvati da drum kit velicine 10 mb po uzoru na korg aranzere ne moze da zvuci tako kako on hoce, od rjesenja nema nista. Da shvati da VST-ovi u projektu ne mogu stati unutar 100 MB, niti 256, niti 500..niti to tako moze, niti treba(ako pricamo o ozbiljnim projektima).. Tako da, kada shvati taj fakt, moze da pocne da ulazi dublje u materiju - zasto trebaju gigabajti i terabajti prostora na diskovima, sta je miks bubnja, sta koji efekat ustvari radi, sta je uopste sampling , kvantizacija i tako dalje i tako blize. Pa kad zavrsi sa bubnjem moze preci na miks bas gitare, akusticne, elektricne, pozicioniranja vokala i tako dalje, i tako blize. Uglavnom, mnogo gutav i trnovit put. O svemu tome mora jedno po jedno, i citati, i gledati, i citati, i citati, i klikati i klikati, i onda ce biti mnogo manje ovakvih teza, antiteza, hipoteza, citoteza i slicno. Svi mi ovdje ne neki nacin ucimo, dijelimo ideje, savjete, postavljamo pitanja - ali sve dok Brano licno ne shvati da to ne ide tako kako on misli da ide (dibidus je ubjedjen da je to tako kako on misli da jeste i da treba), samo uzalud trosimo vrijeme na objasnjenja. Bitno je da su se sa torenta zgulili svi moguci pluginovi i DAW-ovi, ali tutoriale ko sisa.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 04:49 PM   #48
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Diskusija o softver bubnju [Branoy]

Ja mislim branoj da bi ti trebao da pokushash da pravish layere za ritam i greshis uopshte ti bibanj ne zvuchi kao da je sa kompa barem ovo shto sam ja slushao.. ja kada zapnem negde prilikom pravljenja,totalno se.posvetim reshavanju problema(ako treba 5h cu da provedem preslushavajuci razne snimke dobosha,ma ako treba komshiju bubnjara cu da dovedem nebih li postigao zeljni rezultat)..dosta moze da.pomogne i bob ovinski,predlog za citanje..iskreno ja se.slazem sa.onim shto rece psionic neke stvari treba prepustiti profesionalcima..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 05:01 PM   #49
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Diskusija o softver bubnju [Branoy]

ma najlakse bi bilo da ja samo sve odsviram, a drugi smixaju, al para nema, ne pravim ja pesmu za 2000eu, ko god ovde od ovih dodje, u mom kraju jedva da imaju 200eu u dzepu, do 500eu treba ih naterati da bi platio bar i pratece vokale u bg. zato kazem ne treba ba meni sto udaraca 6 mikrofona, 10 udaraca smixanih i to je to, tako par kitova, i aj zdravo.

ne znam cime napumpati te akusticne udarce sto uzmem iz tih akuticnih superioara i ostalih, tanki su mali kad ih slusas solo. i vidim da ima fali nekakve farbe. al bojim se EQ, volio bih da posvetlim , i kad posvetlim dobijem digitalnu neku ruznu svetlost, a ja bi voleo sve da mi je linearno kao sto stoji EQ na pojacalima sve na 0 , i onda kazem kako osvetlit a da ne udara u usi , itd

evo npr nesto sto sam uradio pre par godina, cubase 5 sve vsti, tu nije akustika drum, jer nisam znao ni tad je sredit.
i kasnije sam samo celu pesmu u magix clean audio, znam da je taj magix imao dobre efekte. nist vise

http://www.youtube.com/watch?v=qFMhrXzEDzk

Last edited by branoy; 06-01-2014 at 05:11 PM.
Old 06-01-2014, 05:29 PM   #50
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
O svemu tome mora jedno po jedno, i citati, i gledati, i citati, i citati, i klikati i klikati, i onda ce biti mnogo manje ovakvih teza, antiteza, hipoteza, citoteza i slicno.
Na?alost, čitanje i gledanje ne mogu da zamene iskustvo iz realnog ?ivota i sa realnim ljudima.

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Branoy, sad ozbiljno...

Jesi li razmisljao da preselis u neki veci grad? Pitanje je privatno, ne moras da odgovoris, ali mi se cini da je to jedini nacin na dalje napredujes.
@branoy:
Ovo ?to je Dejo Vučković svojevremeno napisao je najbolji savet koji si ikada dobio na ovom forumu. Dobar si lik, sva?ta te interesuje, sklon si čačkanju i eksperimentisanju, a i muzikalan si. Jedino ?to ti fali je da u?ivo vidi? sve to ?to te zanima ? sav taj hardver, SSL, Milija, Cecu, koga god...

Bora Pavićević A.K.A. Bora Longa, perspektivni beogradski bubnjar, svojevremeno je izjavio: ?Hoću da sviram d?ez, ali d?ez i kevine sarme ne idu zajedno.? Dobro, mo?da citat nije ba? tačan, ali smisao je isti: ako ne?to stvarno hoće? da nauči?, idi tamo gde ?ive ljudi koji rade to ?to te zanima. Uglavnom, Bora Longa se odselio u Holandiju, po?to je tamo?nja d?ez scena bila mnogo ?ivlja od beogradske. Koliko znam, jo? uvek je tamo i ?ivi od sviranja.

Jebe? online tutorijale, to su pomoćna sredstva. Zgodni su da ti objasne koje dugme da klikne? da bi se ne?to desilo. Ako te zanima ZA?TO treba da klikne? ba? to dugme, idi tamo gde ljudi stiskaju dugmiće svaki dan, pa ih ?pijuniraj

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules