Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Diskusija o softver bubnju [Branoy] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45406)

branoy 04-01-2014 11:00 PM

Diskusija o softver bubnju [Branoy]

[...preneto iz druge teme]

samo sto treba razgraniciti sta je sra** .

toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima ..

a ono ostalo nista mi ne treba.. tu nesto ako valja samo presemplujes te osnovnee u par lajera , i kazes zbogom ostali GB.

batery i vozi.

imam samo superrior 2, bez njegove banke, citam nekih par od ez drummera , i od svega u tomu su najbolje middi ritmovi odradjeni, dok ja te udarce ne mogu u nista ubaciti, uvak tanko. ili nema konkretnost. sve fino na suvo. al kad ubacis par kanala nema te.

stavis drumagog 5 na njega i pozajmis druge njegove udarce, druga prica

Sky Net 05-01-2014 03:01 AM

Re: BFD3 je dostupan svima :)

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 355008)

toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima

Da nije malo previse 100Mb za set bubnja? :D

branoy 05-01-2014 05:41 AM

grehota mi bilo reci 10 x manje :D ,, i to u fulu stereo 24bit, po 10 lajera :D po dve sekunde vrh

mada meni ne treba stereo drum, kick i snare treba da su u centru pa izbaci eto i stereo iz tih udaraca hahah

Dushan_S 05-01-2014 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by Sky Net (Post 355011)
Da nije malo previse 100Mb za set bubnja? :D

Kasni? deset godina sa ovim! :wink:

Quote:

toliko gb za par dobosa, kickova i hi hat, svi zajendo nisu 100mb s lajerima ..

a ono ostalo nista mi ne treba.. tu nesto ako valja samo presemplujes te osnovnee u par lajera , i kazes zbogom ostali GB.

batery i vozi.

imam samo superrior 2, bez njegove banke, citam nekih par od ez drummera , i od svega u tomu su najbolje middi ritmovi odradjeni, dok ja te udarce ne mogu u nista ubaciti, uvak tanko. ili nema konkretnost. sve fino na suvo. al kad ubacis par kanala nema te.

stavis drumagog 5 na njega i pozajmis druge njegove udarce, druga prica
Malo smara? sa tim da svaki put kad se pomene semplovan bubanj ponavlja? jednu istu pri?u. Ne ljuti se ali ono, jasno je, ne kapira? kako radi sampling engine, ne razume? ?emu slu?e layer-i sample-ova i round robin, ti bi to sa pet semplova u battery i to... Ne mora? svaki put ponovo! :)

branoy 05-01-2014 04:09 PM

cemu sluzi,? uzmes njegove presete, pa ni jedan ne mozes odmah staviti u pesmu.. a strucnjaci ga podesili.? sta ja vise treba da pipam ako kupim i dam tolike pare na to? jesam ja rodjen bubnjar? ovo i treba da sluzi za nas koji ne sviramo bubnjeve, a i oni koji ga sviraju ne znaju ih 10 posto nastimat.

sta ja vise treba da pipam da bi on prozvucao, sjeo u mix, itd itd?

i sve mi se to svodi na plastiku. nema udarca !! da ti lede se vene.

to je samo kultura,. fino dok slusas midi.

da snimam zive gitare mozda bi ga i izvukle. ali nemam nikog ovde. tako kad stavim sve vsti, mesto zivih ljudi, jbg, kako je tako je.

ti okaci video dokaz, sve sto ti mislis , pa da cujemo to roundrobin i te zeze.

Dushan_S 05-01-2014 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 355040)
cemu sluzi,? uzmes njegove presete, pa ni jedan ne mozes odmah staviti u pesmu.. a strucnjaci ga podesili.? sta ja vise treba da pipam ako kupim i dam tolike pare na to? jesam ja rodjen bubnjar? ovo i treba da sluzi za nas koji ne sviramo bubnjeve, a i oni koji ga sviraju ne znaju ih 10 posto nastimat.

sta ja vise treba da pipam da bi on prozvucao, sjeo u mix, itd itd?

i sve mi se to svodi na plastiku. nema udarca !! da ti lede se vene.

to je samo kultura,. fino dok slusas midi.

da snimam zive gitare mozda bi ga i izvukle. ali nemam nikog ovde. tako kad stavim sve vsti, mesto zivih ljudi, jbg, kako je tako je.

ti okaci video dokaz, sve sto ti mislis , pa da cujemo to roundrobin i te zeze.

Malo smara? sa tim da svaki put kad se pomene semplovan bubanj ponavlja? jednu istu pri?u. Ne ljuti se ali ono, jasno je, ne kapira? kako radi sampling engine, ne razume? ?emu slu?e layer-i sample-ova i round robin, ti bi to sa pet semplova u battery i to... Ne mora? svaki put ponovo! :)

(po?to nisi pro?itao kad sam ti napisao prvi put, evo copy and paste, nemam ?ta novo da dodam)

branoy 05-01-2014 04:18 PM

pa nemas. vi samo neke price imate . kad treba dokaz. video. nemaa, ja to sto ti pricas ne razumem. ja znam sta ja cujem.

Dushan_S 05-01-2014 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 355042)
pa nemas. vi samo neke price imate . kad treba dokaz. video. nemaa, ja to sto ti pricas ne razumem. ja znam sta ja cujem.

Malo smara? sa tim da svaki put ... (itd itd) :)

Mogli 05-01-2014 04:19 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 355038)

To si potpuno u pravu, ne moze se podcenjivati nesto sto uopste ne poznajes kako radi i kakve su mu mogucnosti. Niko nije snimao i smisljao te banke zato jer mu je bilo dosadno.

psionic 05-01-2014 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 355038)

Ovaj program nema klasicni reverb i ambijentalni zvuk i slicno. Sve je snimano sa vise mikrofona: overhead, pa svaki bubanj posebno sa vise udaraca po velocityju, pa onda room mikrofon, isto tako... I sve to za jedan set. U BFD3 su ubacili vise pozicija snimanja - room, ambience, top snare, bottom snare, OH, ne secam se napamet sad sve. Sa tih dodatnih par mikrofona za ocekivati je da je porasla banka, ali imate vecu kontrolu prostornosti bubnja. Verovatno i vise layera za velocity = gomila GB. Zato STFU i uzivajte - narocito kad je dzaba. Jos da ga poprave i bice do yaya.

Druga stvar - ljudi su pravili muziku i pomocu gusli, sa 2 tona, ali nije bilo lako slusati :D, tako da, brano, mozes uopste i da ne stavis bubanj - ako me razumes. Naravno ima gotovih, usemplovanih sa sve room, ambijentom i sl, mnogo manje muke, ali i mnogo manje kontrole.

All times are GMT +1. The time now is 04:27 PM.