|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Senior Member
|
![]()
Uz duzno postovanje SAE, vara se svako ko misli da ce zavrsavanjem te skole nauciti tajne snimanja i produkcije, u svakom slucaju bice mu lakse, ali je svakako potrebno iskustvo i ogroman rad, na kraju krajeva nisam bas siguran da su sadasnji ozbiljni producenti bas zavrsavali SAE.
Sto se tice objanjenja za DPA i Earthworks potpuno se slazem, to se prosto vidi po studijima koji snimaju klasicnu muziku, vecina koristi takve mikrofone. Off topic: kod mene je pre jedno 15 godina radio inzenjer SAE nas covek, zavrsio u Sidneyu, uopste se nisam osecao inferiorno u odnosu na njega, ono sto je bilo primetno to je da je vladao osnovnim principima snimanja, srecom je bio i muzicar tako da je bio dobar. Tako da u danasnje vreme interneta i dostupnosti ucenja- ko zeli moze da nauci sve sto mu treba. I onda sledi ono najteze-iskustvo i crnacki rad. Sto se mene tice za micove do 500 e, ja bih izabrao SM7, ROdu K2, Shure KSM u tom cenovnom rangu i to odabir prema stilu muzike koji se namerava raditi pre svega! |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Ko god da misli da sa bilo kojom skolom o bilo cemu moze da uradi ista na visokom nivou bez gomile rada i iskustva je debil. Niko (ja pogotovo) nije rekao da je SAE (ili bilo koja druga ustanova tog tipa) nacin da se postane vrhunski inzenjer preko noci. To da polaznici upisuju takvu skolu uglavnom pretpostavljaju ljudi koji iz ko zna kog razloga hejtuju celu tu pricu. Mozda stvarno medju polaznicima ima ljudi koji misle da ce se tako nesto desiti, ne znam. Vec ima 3 generacije studenata pa ne poznajem dobro novu ekipu ali za moju klasu mogu da tvrdim da su uglavnom ljudi zeljni znanja i da svi rmbacimo za sve tesko obezbedjene pare.
Nego, sto se EW-a tice jako interesantan primer je Satrijanijev live na kome se lepo vide i cuju u akciji na bubnju (koga ne mrzi na YT-u moze da oykuca iConcert - Satriani - Satch boggie). Pored OHa i kick mic-a vidim jos par majkova na sneru ali ne znam da li su za neki drugi mix ili se kombinuju sa EW majkovima. Takodje na slikama sa snimanja Satrijanijevog zadnjeg albuma se jasno vide da su i tu korisceni. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439597,18.686424 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što se mikrofona tiče, svaki koji ti se svidi je dobar. To što Satch snima sa EW je isto kao što Je Michael J. snimao sa SM7 ili kao što je Bono snimao sa SM58. Probali ljudi, pa im se svidelo. Ne verujem da su vodili debate na tu temu ili jurili testove po Internetu, prosto im se "moglo" da probaju ono što su mogli da priušte u tom trenutku. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-08-2011 at 01:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Pa naravno da su mogli da probaju. Upravo zato sam i naveo taj primer jer su se odlucili za EW. Izrazena je sumnja kako bi se u pop/rock miksu snasao takav mic.
Sto se cene tice, ta prica nema kraja i prostire se od toga koliko i zasto kosta neki telefon pa do toga kola je skolarina u nekoj skoli. Koliko sam ja zaradio od koncertiranja a koliko me je kostao instrument, itd. Nije ta skola jedina, ima mnogo drigih nacina da se ovaj zanat nauci i to ste vec naveli. Ko hoce u skolu i moze da je plati treba to da uradi jer po mom misljenju ima sta i od koga da nauci a da je mogu priustiti prosecno imucni i ne dokoni i posveceni ljudi dokaz sam ja i par mojih kolega a sta cemo mi uspeti da uradimo u ovom muzickom svetu zavisi ponajvise od nas samih. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.456367,18.523551 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Je li neko probao AKG Perception 420?
http://digitalrecordingarts.com/2011...on-420-review/ Imao sam davno AKG Solid Tube i nije mi se dopao snimak sa njim, ali mozda nisam ni znao da ga koristim, a cuo sam da je ovaj mic njegov nastavak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]() A kako se to "ne zna"...? ![]() Taj mic poprilicno ne spada u "do 500€"... Mozda do 200 i kusur...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 13-12-2011 at 07:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
MAO
|
![]()
Ja sam mixao nesto sa perception 820, i to je blagi užas
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
|
![]()
Samo kazem da ne znam ni jedan mikrofon za koji vazi pravilo da je smece, ali kad ga okrenes konkavno u odnosu na izvor koji snimas bude Neumann...
![]() Ja bih ti toplo preporucio da zaobidjes taj mic ako vijas nesto za vokal/gitaru,mada je moguce da moze biti dobar na bubnju...
![]() |
#50 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
U pravu si za bubanj... Evo bas gledam Audio-Technica AT4050, svuda ga hvale za vokal...
http://www.audio-technica.com/cms/wi...624/index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon | Korg78 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-02-2011 08:02 PM |
mikrofon | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-01-2011 10:27 PM |
mikrofon za ? i ć | Komplex | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 05-02-2010 11:00 AM |