|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Gdje ste bili prije??? Nisam ni znao da ovakav forum postoji.. Kupio bi ja bolji siguran sam u to.. al ajd na gre?kama se uči, pa i ja sam naučio sva?ta ne?to
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
Nema nadomjestaka za akustiku. Ne mo?e? sve da snimi? na 57/58... ni ba? svi vokali se ne stapaju lepo u mixu snimljenim samo tim i sličnim mikrofonima.
Ima neki razlog da tko ?eli da postigne korak ili dva (ili tri) napred je da ulo?i u koliko se da učinkovitu akustiku prostora. U gobo trapse mo?e? da natrpa? kamenu, staklenu, azmafon, ?to god ti je volja od preporučenih/ preverenih izolacijskih materijala. Tu? kabina je prva pomoč, pa mo?e? i da pored te?kih zavjesa jastuke navuče?, pa neče biti jednako kao kad je uređena akustika.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali mislim da je cela ova priča daleko od prave teme. Zeleni je lepo napisao koji mikrofon poseduje (cca 40€, koliko shvatam) i hteo bi da sebi napravi uslove da snimi dobar demo. Po meni, to su jedine dve važne činjenice u ovoj temi, sve drugo je... hm... overkill, jel' se tako kaže? Ma, jebale me zavese i tuš kabina, naravno, ali to je sasvim dovoljno za demo snimak koji se snima putem Behringera C1 (pa i za nekoliko takvih demo snimaka). Quote:
@zeleni: Zavese - mogu da budu neki stari ćebići, plišane zavese, štagod. Samo je važno da ih bude dovoljno da pri kačenju mogu da se naboraju što više. U slučaju DIY tuš kabine ključ je u količini nabora. Svi će ti se smejati kada vide u čemu snimaš demo, ali nema veze. Važno je da ti demo snimci posluže za nalaženje sponzora za pravo snimanje ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Hallo cornertraps ili te kutne varijante mozes isto napraviti sa staklenom vunom. Ako te to zanima javi mi. Ja bi na tvom mjestu napravio naj prije te mobile absorbere. i sa njima malo radio dok ne dobijes neki feling za tu materiju. Garantiram ti bit ces zarazen ![]() ![]() I trazi ces bolje. Ali kreni i vidi kakav ces dobiti rezultat. Jer mi ti mozemo do zore pisati. U tom trenutku kada nesto napravis. Bilo sta imat ces sto pitanja. I mocices konkretizirati pitanja. A to ce ti doprinjeti vise nego da te sada bombardiramo sa rjesenjima. Koje ne razumjes.(Nemislim negativno) Odluce se za jednu varijantu i napravi nesto. To ti je moj savjet. Ako ti sta treba prevesti iz njemackog javi mi se. Poz. Denis ![]() Last edited by DeMa; 12-09-2008 at 11:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Hvala svima koji su mi pomogli, ja cu se odluciti za jedno re?enje i onda cu traziti pomoc dalje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Moze li mi ko objasniti jel ima puno razlike izmedju presovane i nepresovane kamene vune??? Ja sam ovdje nasao kamenu vunu od 10cm al nije presovana... presovanu imaju samo od 5cm. Sad me interesuje razlika... Hvala svima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
To što si našao je građevinski materijal. Nepresovana je za termoizolacije i grube brane od neželjene buke (npr. u 'lažnim' stropovima, ispod krovova, za termoizolacije cjevovoda u različitim zaštitnim plaštevima, i sl.), a presovana je za termoizolacije podova, fasada (ispod plivajućih podova, termoizolacije fasada sa posebnim potkonstrukcijama za nošenje sve te skalamerije, i sl.), te kao negoriva brana u protivpožarnoj zaštiti.
To nije nekadašnji (možda se i sada pravi) azmafon kojeg je bilvaktile CER Čačak ugrađivao u zvučno izolirane komandne kabine po različitim pogonima u industriji. Prema termoizolacionim svojstvima (teorijski) nepresovana i presovana nemaju neku bitnu razliku kada je riječ o debljini. O podacima za apsorpciju zvučnih talasa građevinske kamene vune nemam podatke. Nešto ti ne bi ni pomogli, jer se daju zavisno od zvučnog spektra i jačine zvučnih talasa za direktan udar zvuka u vunu (pod uglom od 90o). Azmafon, ako se pravi, sigurno ima detaljnije podatke. Ali, mani podatke. Najbolji su podaci da saznaš : da li je neko koristio taj materijal za studio, kako ga je koristio i kakvi su rezultati. Last edited by alfom; 14-11-2008 at 03:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
Ok... je li itko koristio kamenu vunu Tervol od 10 cm (nepresovani) u svome kucnom studiju... Treba mi da njime okruzim mikrofon i pjevaca.... Tj da ih izolujem od buke kompa i ostalih smetala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |
Snimanje vokala - Koje predpojačalo !!? | korguser2001 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 10-03-2007 03:11 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |