![]() |
Komora za snimanje vokala
Pozdrav svima, posto sam ja ovdje novi prvo sam procitao sve o gradnji studija i nisam nasao ono sto me zanima. Pa ovako:
Znaci imam jednu sobu u kojoj trebam da napravim komoru za snimanje vokala i niceg drugog... Znam da imaju neke specijalne spuzvice i sve to, ali to mi je skupo. Eh ja trazim neko "jeftinije" resenje, npr skoljke od jaja i cuo sam neke PVC ploce. Sad me interesuje kako da to postavim??? i jel to ikako efikasno? moja komora bi bila otprilike 1,5m sa 1,5m. Imam dva zida sad mi trebaju druga dva, a to sam kontao uraditi gipsanim plocama. pa eto pomagajte jer svaka pomoc je dobrodosla.. HVALA |
Re: Komora za snimanje vokala
Bila je potpuno identicna tema pre par meseci ..... i zakljucak je bio da ne pravis sobu uopste , jer ces napraviti vise stete nego koristi .....
Pozdrav |
Quote:
da li ce ti u toj sobi biti i rezija ili samo komora za snimanje? Sta je sa ostatkom sobe? |
Samo nemoj sa kartonima od jaja! To zvuci grozno! Vara uho da je soba zaglusena a zapravo na kraju dobijes jako kantaste snimke. Bjesi od toga.
(usput, znam ljude koji su napravili prostoriju za vjezbanje od kartona od jaja, ali uzeli su rabljene pa se dvije godine nisu mogli rijesiti smrada kokosi iz prostorije! hahaha) |
Quote:
I sam si upotrebio izraz "komora". Dobro, "komora" zapravo znači "prostorija", ali ovo što praviš je zapravo gasna komora. Svaki materijal koji iskoristiš za upijanje zvuka će nužno upijati i telesne mirise svih onih koji u njoj budu boravili, pevali, pričali, disali... Pa će ti mirisi vremenom lepo da se mešaju i prave havariju svakom ko treba da uđe u tu komoru. Govorim iz svog iskustva, doduše komora koju sam ja pravio je bila 2,5x3m, ali i ona je bila jaaaako neprijatna za boravak :(. |
Onda nista... Hvala svima nek ovako mick bude u cosku sobe dok se ne skupi neka lova pa da se ozbiljnije nesto napravi... Ovako bi valjda d?aba bacio pare... hvala jos jednom
|
Quote:
|
:d:d:d
|
Ili mozda da probas ovo ili nesto od slicnih proizvoda .... moze malo da pomogne ....
http://www.americanmusical.com/Item--i-SMA-MTG-LIST Pozdrav |
Quote:
Mo?e? i da napravi? "tu? kabinu" oko ćo?ka u kome će? snimati vokal (od one iste tkanine koja će ti slu?iti i za "ogluvljavanje" ćo?ka. Tkanina nije lo?a samim tim ?to mo?e da se rokne u ve? ma?inu i opere s vremena na vreme :D . Neka ćebad, pli?ane zavese, ?tagod... |
All times are GMT +1. The time now is 05:14 AM. |