Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2007, 12:51 AM   #31
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Lexicon pcm91 vs VSS3

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
sve to znam, ali kad je vec kopirao lexiconov preset, red je da uradi i obratno bas zbog toga sto su to 2 razlicite sprave.
samo sam zeleo da kazem da obe imaju svoju svrhu i da nista ne moze da se dokaze na taj nacin.
e lesha .. sada nisam u stanju .. sinoc sam imao saobracajku u Novom Sadu .. slupao sam nov auto koji sam kupio i koji je star 9 meseci ..

a steta je taman tolika koliko kosta pcm91
Old 16-12-2007, 12:52 AM   #32
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
napravio sam brdo fileova sa tim vokalom: Lexicon PCM-70. Lexicon 300, TC4000, i jedno 8 - 9 algoritama, al me nesto nocas zaje.. upload na moj site, nece.. probacu sutra opet..
nemoj da zaboravis
Old 16-12-2007, 12:55 AM   #33
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
adat je sve vreme u igri .. preko njega tera octamic II .

sada je emu 100% iskoriscen .. i adat i spdif
sto znaci 2 mikrofonska balansirana+2 spdif + 8 ADAT,malo li je .....?
eto sad si "provaljen"!i ti si jedan od sretnih vlasnika emu 1212
a jesi li jos probao da namunjis taj vss3?daj,Ivek,doradi to malo da se ne obrukam,jedini sam glasao za njega,svi kao nahvalise lexicona a njega nesretnika u startu odbacuju k.o 13.prase!
Old 16-12-2007, 01:02 AM   #34
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
sto znaci 2 mikrofonska balansirana+2 spdif + 8 ADAT,malo li je .....?
eto sad si "provaljen"!i ti si jedan od sretnih vlasnika emu 1212
a jesi li jos probao da namunjis taj vss3?daj,Ivek,doradi to malo da se ne obrukam,jedini sam glasao za njega,svi kao nahvalise lexicona a njega nesretnika u startu odbacuju k.o 13.prase!
ja se oporavljam od jucerasnje nezgode,nisam u stanju da se igram bar jos nekoliko dana ..

tu su ostali koji imaju vss3 a imaju i suv vokal .. pa neka se neko malo poigra i pokaze pravu stranu tog verba ..

sto se mene tice,svidja mi se i jedno i drugo,blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset

zato lepo moritz rece ... treba imati oba,ako finansije dozvoljavaju
Old 16-12-2007, 01:17 AM   #35
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

tek sam sad video tvoj post u vezi saobracajke.oprez!! ...i,za utehu nisi jedini,imao sam slicno iskustvo pretprosle nedelje,kad me jedan "tatin sin"umalo nije rastavio od zivota na brankovom mostu,srecom)i brzom reakcijom)sam mu podmetnuo zadnje krilo umesto mojih vrata,inace se sad ne bi dopisivali,a sto se tice ovoga ".....blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset....",upravo sam cekao da to neko iskusan i kaze.100 posto se slazem,zato sam izmedju ostalog i glasao kako sam glasao
nek si ti ziv i zdrav,j....s auto,to se sve da popraviti dok je glava na ramenima
poz.....
Old 16-12-2007, 01:27 AM   #36
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
tek sam sad video tvoj post u vezi saobracajke.oprez!! ...i,za utehu nisi jedini,imao sam slicno iskustvo pretprosle nedelje,kad me jedan "tatin sin"umalo nije rastavio od zivota na brankovom mostu,srecom)i brzom reakcijom)sam mu podmetnuo zadnje krilo umesto mojih vrata,inace se sad ne bi dopisivali,a sto se tice ovoga ".....blagu prednost dajem vss3 sa kojim dobijes 4x m3000 .. u odnosu na pcm91 sa kojim mozes da koristis samo jedan(algoritam) uradjen preset....",upravo sam cekao da to neko iskusan i kaze.100 posto se slazem,zato sam izmedju ostalog i glasao kako sam glasao
nek si ti ziv i zdrav,j....s auto,to se sve da popraviti dok je glava na ramenima
poz.....
i to nije sve .. povecavanjem dsp snage .. recimo poco FW+pci .. (ili bilo koja kombinacija a u obzir dolaze i stare kartice koje sada mislim vec mogu da se nabave za pristojne pare)povecavas i brojku pozivanja vss3 reverba ..

recimo za 500 eur doplate preko recimo FW verzije .. dobijes 8x vss3 ..itd .. pogotovu recimo novi X8 .. + pci .. 12x vss3

.... a pcm91 je jedan .. jedini ...

pa mozes nekako i to da prevazidjes tipa uradis preset pa mixas traku pa je vratis uradjenu .. pa tako redom .. ali to je veliiko cimanje .. i sta ako hocu da promenim u nekom trenutku zelim drugacije .. onda jovo nanovo ..
Old 16-12-2007, 01:44 AM   #37
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
..... i sta ako hocu da promenim u nekom trenutku zelim drugacije .. ovo ..
i agree 100000%! jer tek po ukljucivanju i drugih traka u mix,skapiras da ta-za koju si mislio da je odradjena efektom po tvojoj meri,ustvari i nije bas 100%idealna...pa bi da je doradis....

Last edited by milanCHE; 16-12-2007 at 01:48 AM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 02:19 AM   #38
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

da nabacim jos koju na meni omiljenu temu ..

Quote:
preko recimo FW verzije .. dobijes 8x vss3 ..itd .. pogotovu recimo novi X8 .. + pci .. 12x vss3

.... a pcm91 je jedan .. jedini ...
apsolutno se slazem, medjutim jedno je usporedba karaktera i zvuka tih reverbova, a drugo je "isplativost".

PoCo je definitivno vise isplativ, i ja razmisljam o njemu da mogu dodat recimo u mix jos 2 x vss3 mono rooma (to mi vss3 radi najbolje), jedan DVR-2 plate i jos jedan NonLin2 na neke perkusije (kupio bi paket). ali iz prakse, dvije stvari mi padaju napamet kod ove logike: jedno, 8 ili 12 reverbova istog algoritma/dsp-a nije bas upotrebljivo i efektivno u miksu. sve bi imalo isti karakter - slabo pozicioniranje u takvom rsumu. razlicith sprava imat 12 reverbova, to je druga prica.

drugo, makar TC mogu koristiti zaista za mnoge signale, ali miks mi je gotovo nemoguc bez barem jednog spacey lexicona. kako god okrenem uvijek mi fali. vrlo rijetko radim samo tc: npr. dva akusticna instrumenta odradim sa vss4 ok. vss3 mi je rijetko bas glavni reverb.

jos mi ne radi upload - hebu ga 8mb fileovi izgleda.. jedino da prebacim u 16bit.. da? ne?

mislio sam radi tocnije uspoedbe da ostavim 24 ali..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 11:42 AM   #39
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

A sta je sa zvukom?! Ili je on nebitan jer mozes iskoristiti 8 VSS3 u mixu realtime?!
Uostalom to su licni afiniteti i tu ne treba mesati prste, a voleo bih da cujem Vas maximum sa VSS3, clusterchord bez tripovanja, postavi taj sa 16 bit-a, ja nisam alergican!

Pozdrav!
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 11:59 AM   #40
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
ja nisam alergican!
ali si zavistan od lexicona

Last edited by STUDIOTON; 16-12-2007 at 12:29 PM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules